28.9 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Για τον «Ποπ» και τον Μανού! (vids)

Οι Σπερς δε θα δέχονταν σε καμία περίπτωση να δεχτούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «σκούπα» από τους Ουόριορς και, καταθέτοντας ψυχή στο παρκέ, παίζοντας για δεύτερη φορά με τον Έτορε Μεσίνα στον πάγκο, πήραν την νίκη με 103-90 κι έμειναν... μέχρι νεωτέρας ζωντανοί στη σειρά, μειώνοντας σε 3-1.

Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το «βάρος» της πιθανότητας να δεχτούν ξανά «σκούπα» από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, η δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα, λόγω του... βαρέως κλίματος μετά το θάνατο της συζύγου του Γκρεγκ Πόποβιτς, Έριν, και η δεδομένη απουσία του Καουάι Λέοναρντ, έκαναν το «εμπόδιο» πολύ υψηλό για το Game 4 στην προημιτελική σειρά της Δύσης.

Θεωρητικά πάντα. Γιατί μερικοί παίκτες, είναι γεννημένοι για να νικάνε, έστω κι αν πρόκειται απλά για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας τους, με τους «σωματοφύλακες» του «Ποπ» να δίνουν το μικρό μάθημα στους «Πολεμιστές» με 103-90. Είναι γεγονός, ότι πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο επί της ουσίας δεν έχουν, αλλά βλέποντας κανείς τις πολεμικές «κραυγές» του Μανού Τζινόμπιλι, καταλάβαινε τι σήμαινε αυτό το ματς για την ομάδα από το Τέξας, έστω κι αν απλά ήταν μία νίκη.

Ο Αργεντίνος «αστέρας» είχε 16 πόντους, με 5/10 σουτ και πέντε ασίστ σε διάστημα 25 λεπτών, ενώ πολύ καλός για τους νικητές ήταν και ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. Όλα αυτά, σε ένα ματς που για τους Ουόριορς μάλλον... μόνο ο Κέβιν Ντουράντ φαινόταν «ζεστός» να κερδίσει, με 34 πόντους, 12/28 σουτ και 18 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι

Οι Σπερς έδειξαν από την αρχή τις... διαθέσεις τους, ευστοχώντας από μακριά για να πάρουν ένα προβάδισμα οκτώ πόντων στην πρώτη περίοδο, με τους Μιλς και Γκασόλ να «πυροβολούν», ενώ ο Όλντριτζ έδινε λύσεις από κοντά (30-22). Ο Άντερσον και ο Γκέι συνέχισαν το εξαιρετικό επιθετικό παιχνίδι της ομάδας τους, με τον Μάρεϊ να ακολουθεί και τις λύσεις από τον πάγκο να έρχονται ως πολύτιμες, για να «εκτοξευτεί» η διαφορά στο +17, στα 2.5 περίπου λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου (52-35). Με τους Ντουράντ-Τόμπσον να προσπαθούν να συμμαζέψουν την κατάσταση για τους Ουόριορς, η ανάπαυλα έβρισκε τις δύο ομάδες σε απόσταση 14 πόντων (56-42).

Ο Ντουράντ έμελλε... σχεδόν μόνος του να γυρίσει το ματς στη συνέχεια. Με ουκ ολίγες προσωπικές προσπάθειες, επιχείρησε να δείξει το δρόμο στους συμπαίκτες του και τα «Σπιρούνια» άρχισαν να νιώθουν την ανάσα των αντιπάλων τους, με το τρίτο δωδεκάλεπτο να κλείνει στη διαφορά των έξι πόντων (77-71). Οι Γκέι, Όλντριτζ και Τζινόμπιλι, όμως, είχαν κατά χρονική σειρά τις λύσεις, ώστε οι γηπεδούχοι να κρατήσουν το προβάδισμά τους και να κλείσουν το ματς μέσα σε κλίμα αποθέωσης, ιδιαίτερα για τον Αργεντίνο και όσους πόντους πέτυχε, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έμοιαζε να υποφέρει από ένα άτσαλο πέσιμο στο παρκέ με το γόνατο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ