25.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Για την υπέρβαση απέναντι σε μία “killer” (pics, vids)

Μετά την πρόσφατη ήττα του από τη Χατάι για την 4η αγωνιστική της EuroLeague γυναικών, ο Ολυμπιακός επιζητά το θαύμα για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Πρώτη στάση της υπέρβασης, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου οι "ερυθρόλευκες" θα υποδεχτούν την λετονική ΤΤΤ Ρίγα την Τετάρτη 5/12 για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Δε θα είναι ωστόσο η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες, μιας και είχαν συναντηθεί ξανά πέρυσι για τα προκριματικά του EuroCup γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν ηττηθεί και στις δύο αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, στον εντός έδρας αγώνα, οι Λετονές επικράτησαν με 78-72, ενώ λίγες μέρες αργότερα πέτυχαν εκ νέου μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με 74-70.

Οι Λετονές μετρούν ρεκόρ 2-2 μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου πίσω από την αήττητη Ντιναμό Κούρσκ και την Αβενίδα, οι οποίες είναι και οι μοναδικές ομάδες που μέχρι στιγμής την έχουν κερδίσει. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι παίκτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς, επικράτησαν επί της Καρόλο με 93-62 και έρχονται στο φαληρικό στάδιο ψάχνοντας την 3η νίκη τους στη διοργάνωση.

Το «φονικό όπλο»:
Κορυφαία παίκτρια για την ΤΤΤ Ρίγα είναι η Σεϊλάνι Πέντι. Η Αμερικανίδα πόιντ γκαρντ, ύψους 1,70, όχι μόνο είναι πρώτη σκόρερ της ομάδας με 17,3 πόντους ανά παιχνίδι, αλλά βρίσκεται και στην 3η θέση των σκόρερ της διοργάνωσης. Παράλληλα, μετράει 3,2 ριμπάουντ και 5 ασίστ κατά μέσο όρο. Η 30χρονη Πέντι αποτελεί μία αναμφίβολη απειλή για τον Ολυμπιακό και από τα 6,75μ με ποσοστό 40% στα τρίποντα. Την περασμένη εβδομάδα αποτέλεσε την παίκτρια- "κλειδί" για την νίκη της ΤΤΤ Ρίγα επί της Καρόλο, σκοράροντας 23 πόντους, με 2/5 τρίποντα, έχοντας παράλληλα 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Αυτό ήταν και το κορυφαίο παιχνίδι της για τη φετινή σεζόν στην EuroLeague.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της ομάδας ΕΔΩ

Δείτε τη βαθμολογία του ομίλου ΕΔΩ

https://youtu.be/8RmU9kwnExo

https://youtu.be/YpKxbdBIY58

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ