25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Για την πρωτιά η Ελλάδα με σύμμαχο την προϊστορία

Τον τελευταίο αγώνα της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 θα δώσει στη Βαμβέργη η Εθνική Ελλάδας Ανδρών, αντιμετωπίζοντας τη Γερμανία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, χωρίς τους Γιάννη Μπουρούση και Δημήτρη Κατσίβελη στη σύνθεσή του, καλείται να περάσει το απόγευμα (24/02, 19.00) από την «Brose Arena» για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου του. Οι Έλληνες διεθνείς μπορούν να τερματίσουν πρώτοι και σε περίπτωση ήττας, μέχρι επτά πόντους. Το θετικό αποτέλεσμα στο φινάλε της προκριματικής φάσης δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου, αλλά και ουσίας, αφού έτσι η «γαλανόλευκη» θα εξασφαλίσει θέση στην πρώτη οκτάδα της παγκόσμιας κατάταξης, ώστε να μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας (31/08-15/09).

Αρκετοί ομογενείς αναμένεται να βρεθούν στο πλευρό του Θανάση Σκουρτόπουλου και των παικτών του, που θα έχουν «σύμμαχο» απέναντι στα «πάντσερ» και την προϊστορία. Οι δύο Εθνικές έχουν αναμετρηθεί μέχρι στιγμής 52 φορές, με την Ελλάδα να έχει υπέρ της την παράδοση με 34 επιτυχίες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του, κόντρα στα «πάντσερ», τους εξής παίκτες: Γιάννης Αθηναίου (Προβάνς), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πατρών), Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας Πατρών), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός Ρόδου), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Πατρών) και Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ).

Ο Χένρικ Ρεντλ μπορεί να υπολογίζει στους Ντανίλο Μπάρθελ και Μαόντο Λο της Μπάγερν Μονάχου, όχι όμως και στον τραυματία Πάουλ Τσίπσερ. Διαθέσιμοι θα είναι και οι Ισμέτ Άκπιναρ (Ουλμ), Μπάστιαν Ντόρετ και Αντρέας Σάιφερτ (Μπαϊρόιτ), Νιλς Γκίφεϊ, Γιοσίκο Σαϊμπού και Γιοχάνες Τίμαν (Άλμπα Βερολίνου), Αντρέας Ομπστ (Ομπραντόιρο), Κρίστιαν Σένγκφελντερ (Μπράουνσβαϊγκ), Κάρστεν Τάντα (Όλντενμπουργκ) και Μάικ Τσίρμπες (Ερυθρός Αστέρας). Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μάρτιν Κοζλόβσκις (Λετονία), Νικολά Μεστρέ (Γαλλία) και Σεργκέι Μπελιάκοφ (Ρωσία).

Στους άλλους δύο αγώνες του Ομίλου L, η Σερβία θέλει νίκη επί του Ισραήλ στο Βελιγράδι ή, σε περίπτωση ήττας δικής της με λιγότερη από 21π., νίκη της Γεωργίας επί της Εσθονίας προκειμένου να τσεκάρει το «εισιτήριο» για τα ασιατικά παρκέ. Το συγκρότημα του Όντεντ Κάτας θα πρέπει να κερδίσει τους «Πλάβι» με τουλάχιστον 22π. και παράλληλα η Εσθονία να κερδίσει τη Γεωργία για να πλασαριστεί τρίτο. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου και η Εσθονία δεν έχουν, πια, ελπίδες πρόκρισης.

Το πρόγραμμα (Όμιλος L, 24/02):
Γεωργία-Εσθονία 17.00
Σερβία-Ισραήλ 17.00
Γερμανία-Ελλάδα 19.00, ΕΡΤ2

Η βαθμολογία (Σε 11 αγώνες):
1. Ελλάδα* 21 (10-1)
2. Γερμανία* 20 (9-2)
3. Σερβία 17 (6-5)
4. Γεωργία 16 (5-6)
5. Ισραήλ 16 (5-6)
6. Εσθονία 14 (3-8)
(*)Έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση.
-Στην τελική φάση περνούν οι πρώτες τρεις ομάδες κάθε ομίλου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ