20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Για την ευκαιρία και… το «σπλάχνο» του (vids+pics)

Ο Τέρελ Παρκς έρχεται στην Πάτρα, για να προσθέσει ακόμη περισσότερη ποιότητα στη ρακέτα του Προμηθέα, και το Basketa.gr σας παρουσιάζει τον Αμερικανό σέντερ που γνωρίζει... πώς να προστατεύεις το καλάθι, κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού στο FIBA Europe Cup και την πορεία του τα τελευταία πέντε χρόνια στο εξωτερικό, μην ξεχνώντας ποτέ τον γιο του, μετρώντας ως πολύτιμη κάθε στιγμή μαζί του.

Ο Προμηθέας Πατρών είχε αποφασίσει να πορευτεί με πέντε ξένους, αρχικά, για την επόμενη χρονιά σε Basket League και Champions League, αλλά στο τέλος τα σχέδια θα άλλαζαν. Οι Αχαιοί συνέχιζαν να ψάχνουν, μήπως έβρισκαν κάτι ιδιαίτερο και εν τέλει το εντόπισαν στο πρόσωπο του Τέρελ Παρκς. Γνωστός τα τελευταία τρία χρόνια ιδιαίτερα στην Κύπρο για όσα γνωρίζει καλά να κάνει, ο Αμερικανός έρχεται και στην Ελλάδα, για να μας συστηθεί και να αποδείξει πως... αξίζει την αγωνιστική του άνοδο.

Ο Αμερικανός από πολύ νωρίς ήξερε τι σημαίνει να έχεις ευθύνες. Στα 20 χρόνια του, μόλις, γεννήθηκε ο γιος του, Τέρελ Παρκς Τζούνιορ και ποτέ δεν έκρυψε πως είναι η αδυναμία του. Δε θα μπορούσε στην ουσία, όμως, να τον χαρεί περισσότερο από δύο χρόνια, σε συνεχή επαφή, καθώς το 2013 και μετά από μια διετία στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Ιλινόι, πήρε την απόφαση να βρει την τύχη του στο εξωτερικό.

Η Πολωνία θα ήταν ο πρώτος του προορισμός, φορώντας την φανέλα της Κότβιτσα Κολόρμπζεγκ κι εκεί, παρότι η ομάδα αποτέλεσε ουραγό, εκείνος έδωσε τα πρώτα καλά δείγματα γραφής, με μέσο όρο 11.8 πόντων, 8.2 ριμπάουντ και 1.5 κοψιμάτων, για να ακολουθήσει η Σλοβενία και η Ταϊφούν Σέντιουρ τη σεζόν 2015-2016, για να πάρει σιγά σιγά το εισιτήριο για την Κύπρο.

Στη Μεγαλόνησο θα μεγαλουργούσε, ξεκινώντας από την Αναγέννηση Γερμασογειάς και φτάνοντας στον Κεραυνό Στροβόλου. Σε εκείνον θα γευόταν την χαρά του πρωταθλητή, κατακτώντας τον τίτλο το 2017, με 12.1 πόντους, 8.5 ριμπάουντ, 1.4 κλεψίματα και 1.2 ανά παιχνίδι, δείχνοντας όλη την «γκάμα» του, με καλό παιχνίδι στο λόου ποστ, αθλητικότητα και ικανότητα να προστατεύει με κάθε τρόπο το καλάθι της ομάδας του, είτε παίζοντας χαμηλά είτε πάνω από τη στεφάνη.

Με αυτό τον τρόπο, θα είχε επιτέλους την ευκαιρία της ευρωπαϊκής προοπτικής. Και την αξιοποίησε στο έπακτο. Ο Τέρελ Παρκς θα βοηθούσε καταλυτικά στο να φτάσει ο Κεραυνός έως την φάση των «16» του FIBA Europe Cup, όπου η Νίζνι θα ήταν υψηλό «εμπόδιο». Με 13.9 πόντους, 8.6 ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και 1.5 τάπες ανά αγώνα, θα ήταν από τους πρωταγωνιστές για ακόμη μία χρονιά, κατακτώντας τη διάκριση του κορυφαίου αμυντικού της χρονιάς για τη διοργάνωση.

Και η ώρα του έφτασε, για να βρει μια μεγάλη πρόκληση, εφάμιλλη εκείνης που έχει η νέα του ομάδα. Ο Προμηθέας καλείται να αποδείξει πως μπορεί να χωρέσει... τα δύο καρπούζια σε μια μασχάλη κι εκείνος, ότι μπορεί να σταθεί πια και στο επίπεδο του BCL.

Όλα αυτά... με το μυαλό στον υιό του, τον μικρό Τέρελ. Η λατρεία του για αυτόν δεν έχει πάψει ποτέ να εκφράζεται μέσω των social media, στα οποία συχνά-πυκνά αναρτά φωτογραφίες, λέγοντας πόσο του λείπει. Δεν είναι και λίγα τα χιλιόμετρα που χωρίζουν τους δύο, καθώς ο υιός βρίσκεται στις ΗΠΑ. Ο μικρός Τέρελ, βέβαια, απολαμβάνει κάθε στιγμή με τον πατέρα του και, στα 7 του χρόνια, θα έχει να είναι υπερήφανος για τη συνεχή του ανοδική πορεία στο παρκέ. Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα να θελήσει να συνεχίσει αυτή την οικογενειακή παράδοση.

Όπως είπε και ο ίδιος ο... μεγάλος Τέρελ, άλλωστε, σε μία φωτογραφία του πιτσιρίκου στην παραλία, «τα σημάδια του ήλιου ξεθωριάζουν, αλλά οι μνήμες μένουν για πάντα». Έχει πολλούς λόγους να παίζει, λοιπόν. Για την καταξίωση, για να κερδίσει το στοίχημα, μα πάνω απ' όλα, για το λόγο που έχει κάνει τη ζωή του τόσο διαφορετική. Το «σπλάχνο» του, για μερικές στιγμές με το οποίο κάνει τα πάντα...

 

The tans will fade,but the memories will last forever.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Terell Parks (@mrohyea43) στις

 

My boy getting so big man. #littleman #baseball #year1 #athleticsbaseball

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Terell Parks (@mrohyea43) στις

 

Can't wait to get back home to my lil guy!!! #My?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Terell Parks (@mrohyea43) στις

 

The two headed monster. Two TPs one hoodie. #myworld

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Terell Parks (@mrohyea43) στις

 

Had fun tubing with my lil man yesterday.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Terell Parks (@mrohyea43) στις



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ