17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Για τα ριμπάουντ δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Ο καθένας μπορεί να βρει αρκετές εξηγήσεις για την εικόνα του Ολυμπιακού στην εκκίνηση της σεζόν και μπορεί να “δείξει” τις αιτίες του 1-3 με το οποίο μπήκε στη φετινή Ευρωλίγκα, όμως εξήγηση για τη χαώδη διαφορά των ριμπάουντ στον χθεσινό αγώνα με την Μπασκόνια (51-31), δύσκολα μπορεί να δοθεί. Όταν πρόκειται για ριμπάουντ, οι δικαιολογίες τελειώνουν.

 


Οι Βάσκοι “σκότωσαν” τον Ολυμπιακό με τις δεύτερες επιθέσεις τους, από τις οποίες σημείωσαν 28 πόντους (σημείωσε 12 στον αντίποδα) που είναι η χειρότερη αμυντική επίδοση των “ερυθρόλευκων” τουλάχιστον της τελευταίας τριετίας και των τελευταίων 67 αγώνων τους στη διοργάνωση.

 


Πέρσι η χειρότερη αμυντική επίδοση των “ερυθρολεύκων” από επιθετικά ριμπάουντ αντιπάλων, ήταν οι 20 που δέχτηκαν στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, μόνο που εκεί ο συντελεστής ήταν οριακά αρνητικός (20-17). Στη σεζόν 2017-18 οι περισσότεροι πόντοι που δέχτηκαν από επιθετικά ριμπάουντ ήταν οι 23 της Μάλαγα στο παιχνίδι της Ισπανίας όμως και εκεί ο συντελεστής ήταν οριακά αρνητικός (23-22).

 


Συνολικά τα 31 ριμπάουντ του Ολυμπιακού είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του αφού είχε 36 με τη Βαλένθια. Παράλληλα έμεινε κάτω από τους 70 πόντους και στις τρεις φετινές ήττες του, δεχόμενος μάλιστα και στις δύο εκτός έδρας (Βιλερμπάν και Μπασκόνια) από 82.

 


Η Εφές του '17 και η Μπασκόνια του '19

 

 

Πάντως, το 1-3 στο οποίο βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές δεν θεωρείται στατιστικά καταδικαστικό. Στο μικρό, έστω, δείγμα γραφής της προηγούμενης τριετίας όταν και καθιερώθηκε αυτό το format στην Ευρωλίγκα, υπήρξαν περιπτώσεις ομάδων που άρχισαν με τρεις ήττες στις τέσσερις αγωνιστικές αλλά κατάφεραν να βρεθούν στα πλέι οφ. Πέρσι ήταν η Μπασκόνια που άρχισε με 1-3 και τελείωσε με 15-15 στην 7η θέση και στη σεζόν 2016-17 ήταν η Εφές που άρχισε επίσης με 1-3 αλλά τερμάτισε στην 6η θέση με ρεκόρ 17-13, για να βρεθεί στα πλέι οφ όπου μάλιστα “λύγισε” στο 5ο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό.

 


Σε ατομικό επίπεδο, ο Γιώργος Πρίντεζης με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα του στο χθεσινό παιχνίδι (4/10), έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα (από το 2000) που έφτασε τα 900.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ