24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Για τα λεφτά γίνονται όλα στο ΝΒΑ

Ο Τζάστις Ουίνσλοου είπε το αυτονόητο, μόνο που το τόνισε με τόσο άκομψο τρόπο που έφερε σε αμηχανία τόσο το ΝΒΑ όσο και την Ένωση Παικτών ΝΒΑ.

Το φετινό πρωτάθλημα του «μαγικού κόσμου» διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και αποφασίστηκε να συνεχιστεί από τις 30 Ιουλίου μέχρι -το αργότερο- τις 12 Οκτωβρίου στο Ορλάντο και την Disney World, προκειμένου να αναδειχθεί εντός παρκέ ο νέος πρωταθλητής. Αρκετοί παίκτες αντέδρασαν στην απόφαση επανεκκίνησης, όχι μόνο επειδή ο ιός COVID-19 δεν έχει περιοριστεί ακόμα, αλλά και με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κι έφερε και πάλι στο προσκήνια τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Ο 24χρονος φόργουορντ των Μέμφις Γκρίζλις προφανώς ανήκει σε εκείνη τη μερίδα παικτών, που δεν επιθυμούν να επαναρχίσουν οι αγώνες. Η διοργανώτρια αρχή και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ υπερτονίζουν πως πάνω από όλα είναι η διασφάλιση της υγείας των παικτών, των προπονητών και των εργαζομένων, ωστόσο ο Τζάστις Ουίνσλοου έχει διαφορετική άποψη για το κατά πόσο νοιάζονται πραγματικά. Την εξέφρασε, μάλιστα, και δημόσια με ένα επιθετικό -και φανερά οργισμένο- σχόλιο μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως έγραψε, στο Instagram: «Αυτά τα σκ…α δεν αφορούν στο μπάσκετ ή την ασφάλειά μας πλέον. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Δεν είμαι σίγουρος εάν νοιάζονται εάν κολλήσουμε κορονοϊό. Άντε γαμ…ε». Χρησιμοποιώντας, ως ετικέτες, το NBA και την NBPA το σχόλιό του είχε ξεκάθαρους αποδέκτες. Όχι πως πρόκειται να του απαντήσουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ