18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Για μια σχέση… αγάπης και μίσους (vids)

Ο Ντεβόντε Γκριν ήταν ο ήρωας του Μεσολογγίου απέναντι στον Άρη και το Basketa.gr σας παρουσιάζει τη ζωή του Αμερικανού γκαρντ, αδελφού του πρωταθλητή του ΝΒΑ, Ντάνι, που μετά από μια παιδική ηλικία, την οποία έμελλε... να μην περάσει όπως έπρεπε, έμαθε να πρωταγωνιστεί στο μπάσκετ.

14 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ένα χρονικό διάστημα, που πραγματικά φαίνεται… σαν αιώνας στα μάτια ενός φιλάθλου του μπάσκετ. Χρόνος παραπάνω από όσο χρειάζεται, για να σχεδιάσεις μια επίθεση… κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Ακόμη κι έτσι, όμως, η επίθεση αυτή μπορεί να πάει πολύ στραβά.

Ο Ντίνος Καλαμπάκος, άλλωστε, το παραδέχθηκε με αυτή την αφοπλιστική ειλικρίνεια, η οποία τον διακατέχει. Το Μεσολόγγι δεν εκτέλεσε σε καμία περίπτωση αυτό, που είχε σχεδιάσει για να νικήσει τον Άρη. Για αυτό το λόγο, όμως, σε τέτοια σημεία χρειάζεσαι μια προσωπικότητα ηγετική, η οποία θα εγγυηθεί πως ακόμη κι αν η επίθεση δεν πάει καλά, η μπάλα θα μπει στο πλεκτό. Και ο Έλληνας κόουτς έχει αυτό τον παίκτη.

https://www.youtube.com/watch?v=GExoE04qa6s&ab_channel=%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%91.%CE%95.

Ο Ντεβόντε Γκριν μπορεί να είδε τον αδελφό του, Ντάνι, να κατακτά για ακόμη μια φορά το «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Κι εκείνος, όμως, θα αισθάνεται υπερήφανος, έχοντας έναν αδελφό πρωταγωνιστή στην χώρα μας, που γνωρίζει πώς να… εξάπτει τα συναισθήματα.

Παιδική αθωότητα… αγνοείται

Αν ψάχνετε ήσυχα παιδικά χρόνια για τον Ντεβόντε και τον Ντάνι Γκριν, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρείτε. Στα δύο χρόνια του Ντεβόντε, άλλωστε, η μητέρα τους, τους εγκατέλειψε, ενώ έμελλε να δουν σε περιπέτειες τον πατέρα τους, όταν εκείνος ήταν 9 ετών, αφού συνελήφθη για κοκαΐνη, καθώς και κατοχή και χρήση άλλων ναρκωτικών. Οι κατηγορίες, ορισμένα χρόνια αργότερα, κατέπεσαν σε μεγάλο δικαστήριο, αλλά σε κάθε περίπτωση μόνο εύκολο δεν ήταν.

https://www.youtube.com/watch?v=aXH5rf9ftOc&ab_channel=BeyondTheGame

Ο ίδιος, πάντως, ήταν εκείνος που τους εμφύσησε την αγάπη για το μπάσκετ, καθώς κάποτε είχε διατελέσει βοηθός προπονητή σε γυναικεία ομάδα μπάσκετ. Με αυτό το άθλημα, μάλιστα, κλήθηκαν να τα βγάλουν πέρα στη δύσκολη περίοδο τς σύλληψης του πατέρα τους. Ο Ντάνι επελέγη το 2009 στο draft του ΝΒΑ από τους Καβαλίερς, με τον Ντεβόντε επίσης να κερδίζει τα «φώτα» της δημοσιότητας, καθώς έπρεπε να τα καταφέρει κι εκείνος με τη σειρά του.

«Όταν έχεις τόσο μεγάλο ταλέντο, πολλοί σε παρακολουθούν και προσπαθούν να ζήσουν με τις απαιτήσεις, που υπάρχουν από άλλους ανθρώπους», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά για τον Ντεβόντε ο προπονητής του στο Λονγκ Άιλαντ Λούθεραν, Τζον Μπακ, ο οποίος δεν είχε κρύψει την εκτίμησή του, ότι μπορούσε να βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων.

https://www.youtube.com/watch?v=nMt92CsLhJs&ab_channel=BigTenNetwork

Ό,τι κι αν έκανε… τους ξεσήκωνε

Ο Γκριν μπορεί να μην έχει βρεθεί στην ελίτ, όπου πίστευε πως θα τον έβλεπε ο προπονητής του στο Λύκειο, αλλά το σίγουρο είναι πως πρόκεται για έναν παίκτη… ξεσηκωτικό, από αυτούς που θέλεις να κόψεις εισιτήριο, για να τον παρακολουθήσεις. Και αυτό απέδειξε στα τέσσερα χρόνια του στην Ιντιάνα.

https://www.youtube.com/watch?v=L89DrimuJj4&ab_channel=JackFurman

Η σχέση του με το κοινό ήταν… μίσους και πάθους, αφού σε πολλές περιπτώσεις, στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο της εν λόγω πολιτείας, οι αντιδράσεις όσων βρίσκονται στην εξέδρα ήταν έντονες, ειδικά όταν έκανε λάθη. Σε έναν αγώνα με το Ουισκόνσιν, μάλιστα, ένας οπαδός της Ιντιάνα από την πίσω σειρά, την ώρα που σηκωνόταν για ένα σουτ μετά από μια κάκιστη ενέργεια, τον έβρισε. Ο Ντεβόντε, όμως, ευστόχησε κι εκείνος σταμάτησε να μιλά, αφού το αποτέλεσμα που ήθελε, τελικά ήρθε.

Κάπως, έτσι, ο Ντεβόντε ακολούθησε τη συμβουλή του αδελφού του, να μη σταματήσει ποτέ να παίζει μπάσκετ και να επιχειρήσει να γίνει επαγγελματίας. Για κάτι τύπους σαν και αυτόν, άλλωστε, παρακολουθούμε το άθλημα. Και το καλύτερο είναι, ότι η αφετηρία του ξεκινά στην Ελλάδα, για να πετύχει κάτι σπουδαίο…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ