24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μπλε στρουμφάκια και κιτρινόμαυρα αστράκια

Ηταν καθηλωτικό το Σαββατοκύριακο για τους μπασκετόφιλους. Η Basket League επιβεβαίωνε όλα όσα φανταζόμαστε γι' αυτήν. Οτι θα προσφέρει πολλές συναρπαστικές στιγμές, τις περισσότερες μεταξύ μέτριων ομάδων, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Και ότι δεν θα μας επιτρέψει ποτέ να ρουτινιάσουμε.


Το σουρεάλ σκηνικό του Ιβανώφειου το έχουν ξεπεράσει μέχρι και στο εργασιακό πρωτάθλημα, στα ανεξαρτήτων και όπου αλλού παίζεται μπάσκετ. Οι δύο ομάδες με τις μπλε φανέλες και τα μπλε σορτσάκια τόνωσαν το εθνικό μας φρόνημα μέρες που είναι. Αλλά δεν ήθελε η τύχη να τα φέρει έτσι και να γίνει καμια τελευταία φάση με δέκα... στρουμφάκια μέσα, να πουν οι διαιτητές no call που τους αρέσει κιόλας στα δύσκολα και να αφήσουν τις ομάδες να ξελαρυγγιάζονται.

Θα μου πεις και που ξελαρυγγιάζεται κανείς μπας και τρέχει κάστανο; Οι διαιτητές έτσι κι αλλιώς άριστοι βγαίνουν κάθε βδομάδα. Αντε καμια φορά... με λάθη που δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Ο μέτριος τον μέτριο τον προστατεύει. Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια και άλλα πολλά. Αλλού είναι το θέμα.

Εκεί στον κήπο των θαυμάτων του ΕΣΑΚΕ, αφού έφτιαξαν επιτροπές, έστειλαν προτάσεις, συσκέφτηκαν, τις ομαδοποίησαν και... τις πέταξαν για να πάνε για μπάνια, αφού η αναβάθμιση του προϊόντος θα έρθει μόνη της. Είπαν όμως να ψηφίσουν και κάτι έτσι για να λένε. Και τι ψήφισαν; Την αυτοφίμωσή τους, όποιος λέει διαμαρτύρεται για την διαιτησία, ακόμα στα σόσιαλ, όχι μόνο με δηλώσεις και ανακοινώσεις, θα τον κάνουν ντα ντα. Πρόστιμα, διώξεις και να 'χαμε να λέγαμε προβλέπεται.

Κι έχει γίνει από τότε ο κακός χαμός. Από νωρίς, στα τρία Θεσσαλονιιά ματς πρωτάθλημα και κύπελλο που βγήκαν και δεν μαζευόντουσαν, μέχρι τα πρόσφατα της ΑΕΚ που σήκωσε το λάβαρο. Μια χαρά ελεύθερη έκφραση υπήρξε, κανείς δεν τους ενόχλησε. Το αποκορύφωμα κι ας μην είχε σχέση με διαιτησία, ήταν που ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ βγήκε και είπε μπουρδέλο του ΕΣΑΚΕ. Δηλαδή αυτόν στον οποίο είναι πρόεδρος, ο ένας από αυτούς που κινούν τα νήματα στον ΠΑΟΚ. Να μη μπορείς να πάρεις ανάσα από τα γέλια....


Οι συνειδητοποιημένοι βέβαια δεν έχουν δα και καμία προσδοκία από τον ΕΣΑΚΕ που επί της ουσίας είναι για να βγάζει το πρόγραμμα, πιο σωστά για να ανακοινώνει το πρόγραμμα που του φτιάχνει η ΕΡΤ. Εχει τόσα ενδιαφέροντα το πρωτάθλημα που περνάει η ώρα ευχάριστα και χωρίς τα αυτογκόλ.

Στο Ιβανώφειο, για να επιστρέψουμε εκεί από όπου αρχίσουμε, μία απορία δημιουργήθηκε. Τι βίτσιο έχει αυτός ο άνθρωπος ο Χριστοδουλόπουλος να ζορίζει τον εαυτό του και τη προσπάθειά του  μέχρι να βάλει μπρος και να το στρώσει. Ποιος ξέρει μπορεί να το απολαμβάνει περισσότερο αν το κάνει πιο δύσκολο. Κι εντάξει, όχι ότι σώθηκε, αλλά όσο να 'ναι ξεγραμμένο πλέον δεν τον λες, όπως πριν δυο βδομάδες. Οχτώ χιλιάρικα το μήνα έσκασε στον Σάμουελς κι έτσι που είναι πια οι μισές ομάδες στο πρωτάθλημα, ένας τέτοιος παίκτης φτάνει να αλλάζει τις ισορροπίες.


Βλέπεις και στο Φάληρο, η Λάρισα του πήρε για 35 λεπτά τον ρυθμό του Ιωνικού. Πάλευαν οι έξι - εφτά παίκτες που έχει. Ελα όμως που ο Ιωνικός έχει Μαυροκεφαλίδη, μεταξύ πολλών άλλων. Παίκτη που... δεν τους βλέπει τους περισσότερους στο πρωτάθλημα. Και ξένους κλάσης και γενικά ό,τι χρειάζεται για να γυρίσει κόντρα στη ροή τέτοια ματς, για να έχει τρεις νίκες ήδη και για να κοιτάζει ρεαλιστικά μόνο τα πλέι οφ και τίποτα άλλο.


Η ο Προμηθέας, που έχει ξεφύγει προ πολλού από τους άλλους, αλλά δεν επαναπαύεται. Πήγε χωρίς Ελις στην Λήμνο, έχοντας και ταξίδι για κρίσιμο ματς στo Eurocup, αλλά τον μπήκαν μέσα Μπόγρης και Αγραβάνης και όχι μόνο την πάτσισαν τη δουλειά στους ψηλούς, αλλά βγήκαν και στα συν οι Πατρινοί. Και στο Περιστέρι, πήγαν με αέρα τα πιτσιρίκια του Λαυρίου, αλλά εκεί έπεσαν σε τοίχο. Αλλη κλάση οι παίκτες του Περιστερίου, άλλη κλάση η ομάδα συνολικά. Είπαμε, ό,τι πληρώνεις παίρνεις, κανόνας είναι αυτός στην ζωή.

Και όπως κάθε κανόνας, έχει και τις εξαιρέσεις του. Λέγε με ΑΕΚ. Το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας χωρίς αντίπαλο. Και η μεγαλύτερη απογοήτευση της κατηγορίας μέχρι τώρα, πάλι χωρίς αντίπαλο. Δεν γίνεται να λες ότι έλειπε ο Σλότερ και γι' αυτό έχασες από το Ρέθυμνο. Βασικά δεν γίνεται να έχασες από το Ρέθυμνο και  να λες το παραμικρό. Αστράκια έβλεπε για 40 λεπτά η ΑΕΚ, ζαλάδα την είχε πιάσει. Στην τελική το ότι ο Σλότερ είναι λίγο... πήλινος δεν είναι και μυστικό. Αρα έχεις καβάτζες. 

Αλλά τι καθόμαστε και ψειρίζουμε; Εδώ βγάζει μάτια η εικόνα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην ΑΕΚ. Οτι δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους και ότι δεν έχουν κέφι. Δεν είναι θέμα αν είναι σωστά τα συστήματα ή καλοδιαβασμένα τα παιχνίδια. Ούτε το 1-4 και η τελευταία θέση είναι το βασικό πρόβλημα. Αυτά, και τα συστήματα και η θέση, διορθώνονται σε μια ομάδα με τέτοιο ρόστερ. Τα μεταξύ τους πρέπει να λύσουν πρώτα. Αν θέλουν... 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ