22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιατράς: «Σε όσους μ’ αγαπάνε και σε όσους δεν μ’ αγαπάνε»

Ο Μάκης Γιατράς ήταν δύσκολο να κρύψει τη συγκίνηση και τη χαρά του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο τεχνικός του Προμηθέα Πάτρας άρχισε με ένα «ευχαριστώ» και μιλώντας για πρώτη φορά για τον εαυτό του όπως τόνισε στην εισαγωγή του.

«Θα πω κάτι για τον εαυτό μου, κάτι που δεν το συνηθίζω. Νιώθω ευλογημένος από το Θεό και να ευχαριστήσω τον οργανισμό του Προμηθέα που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτή τη στιγμή τη σημερινή. Νομίζω πως είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα για την οικογένειιά μου για όσους με αγαπάνε, για όσους δεν με αγαπάνε, για τους φιλάθλους, για το όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια ο Γιατράς αναφέρθηκε στο παιχνίδι: «Ηταν η πιο σημαντική νίκη που έχει κάνει ο Προμηθέας στη σύγχρονη ιστορία του. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολη με μια πολύ ποιοτική ομάδα, μια ομάδα Ευρωλίγκας. η πρώτη μας Νίκη ήταν στον τομέα της ενέργειας αφού είχαμε πριν το παιχνίδι και το πετύχαμε. Είχαμε είχαμε καλά ποσοστά ήμασταν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. στο τέλος γύρισε το παιχνίδι με δύο σουτ του καλάθη αλλά ο Καλάθης είναι μεγάλος παίκτης, πάλι βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη. Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο που κατέκλυσε το γήπεδο ήταν ένα ακόμη sold out, μας βοήθησε πολύ ήταν ένας κύριος λόγος που είχαμε ενέργεια. Αυτό ήταν ένα παιχνίδι που πήγαμε στους τέσσερις δεν κατακτήσαμε το κύπελλο, δεν έγινε κάτι, πανηγυρίζουμε σήμερα και από αύριο κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στη Μονακό σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Σε ερώτηση αν ο Προμηθέας αλλάζει επίπεδο με αυτή τη νίκη και γενικότερα τα τελευταία χρόνια ο Γιατράς απάντησε: "Δεν ξέρω... Είναι μεγάλη κουβέντα να το πεις αυτό. Η ομάδα κάνει βήματα σταθερά, κάθε χρόνο κάνει και κάτι παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό. Χρειάζεται τύχη και την ευλογία του Θεού, γι' αυτό το λέω ξανά και ξανά. Δεν το λέω ούτε γιατί είμαι γραφικός, ούτε γιατί είμαι θρησκόληπτος, ούτε για να το παίξω κάτι που δεν είμαι. Ο Προμηθέας με αυτό το παιχνίδι γράφει και χτίζει ιστορία".

Όταν ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που είχε ο Προμηθέας σήμερα και έφτασε στη νίκη, απάντησε: "Είχαμε ψυχή και πιστεύαμε όλοι στη νίκη. Γνωρίζαμε πως ήταν δύσκολο, αλλά χωρίς πίστη δεν πας παρακάτω. Βρέθηκαν πολλοί παίκτες σε καλή μέρα και πολλοί υπερέβαλλαν εαυτώ για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια".

Ο Γιατράς συμφώνησε και όταν ρωτήθηκε αν έχει την ίδια άποψη στο ότι "ο Προμηθέας κέρδισε το παιχνίδι και δεν το έχασε ο Παναθηναϊκός": "Μεγάλη κουβέντα αυτή... Νομίζω πως σήμερα έτσι είναι. Νικήσαμε εμείς".

Σε ότι αφορά την τελευταία επίθεση ο τεχνικός των Αχαιών είπε και μια... κουβέντα παραπάνω: "Στην άμυνα παίξαμε μαλακ..., όπως και στα δύο τρίποντα που τα δεχθήκαμε από τον Νικ Καλάθη. Στο τελευταίο τον έκοψε ο Χολ και όλα καλά, όλα ωραία. Αν μιλάτε για την επίθεση, παίξαμε με κοντό σχήμα, για να παίξουμε με αλλαγές και να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι και να χτυπήσουμε στα πόδισ τον Παπαγιάννη. Τέλος καλό, όλα καλά τώρα".

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε πως ένιωσε όταν φώναξαν το όνομά του από την εξέδρα γέλασε για να απαντήσει: "Δεν νοξίζω ότι φώναζαν το όνομά μου. Έχω μεγάλη οικογένεια, πολλά ξαδέλφια και εκδηλώθηκαν. Δεν μένω στο προσωπικό. Το ξέρετε. Είμαι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Να επαναλάβω πως έχω άξιους συνεργάτες που δουλεύουν όλη τη μέρα. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά, συνεχόμενα τα παιχνίδια και δεν θαμπορούσαμε χωρίς αυτά τα παιδιά να κάνουμε τίποτα".

Σε ερώτηση για τη διαιτησία απάντησε: "Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ