25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατράς: «Περήφανος που έζησα αυτή τη μέρα»

Ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας παρουσιάστηκε «φορτισμένος» συναισθηματικά στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε ένα κατάμεστο γήπεδο», τόνισε ο Μάκης Γιατράς για να προσθέσει: «Πέσαμε σε έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό, ενώ εμείς δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε. Αντιδράσαμε, είμαι περήφανος για τους παίκτες γι’ αυτό, φτάσαμε κοντά, αλλά δεν καταφέραμε. Νιώθω πραγματικά περήφανος που με αξίωσε ο Θεός να ζήσω αυτή τη μέρα και αυτόν τον αγώνα. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν και γιατί το λέω. Αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα. Τα παιδιά έχουν παλέψει όλα τα παιχνίδια. Προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν. Είναι εκπληκτικό αυτό που γίνεται με τον κόσμο κι εγώ προσπαθώ όσο μπορώ, με ότι μέσο έχω, να βοηθήσω την ομάδα».

Ο Γιατράς μίλησε λίγο αργότερα και στη συνέντευξη Τύπου, όπου φάνηκε και πάλι πόσο μεγάλη σημασία είχε για τον ίδιο η σημερινή αναμέτρηση, ευχόμενος στον Ολυμπιακό να είναι στο φάιναλ φορ και να κατακτήσει την Ευρωλίγκα: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι σε ένα κατάμεστο γήπεδο με φιλάθλους και δικούς μας και του Ολυμπιακού. Χάρηκαν ένα ωραίο μπασκετικό παιχνίδι. Ήμασταν άτυχοι βρήκαμε έναν Ολυμπιακό που ήταν εξαιρετικός. Τον παρακολουθώ και θεωρώ πως έκανε ένα από τα καλύτερά το παιχνίδια φέτος. Ήταν πολύ εύστοχος. Μας έφυγε λίγο το παιχνίδι. Είχαμε άγχος την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός μας μπήκε πολύ συγκεντρωμένος. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία, πίεζαν πολύ στις πρώτες πάσες. Μπορέσαμε όμως να αντιδράσουμε. Πιέσαμε σε όλο το γήπεδο, κάναμε κάποια κλεψίματα, βάλαμε κάποια σουτ, γύρισε το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να ξαναγυρίσουμε το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός όπως είπα ήταν πολύ καλός, είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας και κέρδισε δίκαια. Νιώθω περήφανος και ευτυχισμένος που έζησα αυτή την στιγμή σήμερα. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Αυτοί που ξέρουν για εμένα, καταλαβαίνουν. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Νιώθω μεγάλη περηφάνια και βαθιά συγκίνηση. Ευχαριστώ τον Προμηθέα που μου έδωσε αυτή την δυνατότητα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό στο επόμενο παιχνίδι που θα παίξουμε στο ΣΕΦ να είναι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και να το κατακτήσει".

Σε ότι αφορά την παρουσία του Έλις απάντησε σε σχετική ερώτηση για το αν είχε σκοπό να "ξαφνιάσει" τον Ολυμπιακό: "Πρώτα από όλα ξαφνιαστήκαμε εμείς. Είναι νέος παίκτης στην ομάδα. Τί να ξαφνιάσεις τον Ολυμπιακό με τον Έλις; Μιλάμε για άλλα επίπεδα, άλλα δεδομένα. Το λάθος το δικό μου είναι πως προσπαθώ να σκέφτομαι σα να έχω τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε... Ο Έλις είναι νέος παίκτης, προσπαθούμε να τον βάλουμε στο παιχνίδι και στις προπονήσεις έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει. Του βγήκε το παιχνίδι... Δεν θέλαμε να ξαφνιάσουμε κανέναν. Είμαστε χαρούμενοι με αυτό που είδαμε σήμερα, το θέμα είναι να υπάρξει μια συνέχεια".

 Σε ερώτηση για τη βαθμολογική θέση του Προμηθέα, τόνισε: "Περίμενα παραπάνω...  Πιστεύω πως έχουμε πολύ καλή ομάδα. Σε δύο ματς έχει γίνει κλοπή. Μας έκλεψαν τις νίκες! Σήμερα χάσαμε δίκαια, στο Λαύριο χάσαμε δίκαια... Περίμενα παραπάνω νίκες. Σίγουρα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο, είναι πολύ καλές οι ομάδες... Ο Ολυμπιακός έχασε στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά είχε πάει μισός. Δεν ήταν το ίδια. Ίσως αν το ματς της Πέμπτης του Ολυμπιακού είχε διαφορετική εξέλιξη να ήταν και ο Ολυμπιακός διαφορετικός εδώ. Αναφέρομαι στο θέμα της συγκέντρωσης."

Και συνέχισε: "Αν θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι, πρέπει να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο μας. Είναι πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα, έχει κάνει αλλαγές ξένων... Σε εμάς οι δύο ξένοι που αλλάξαμε ήταν οι καλύτεροί μας παίκτες. Δεν τους αλλάξαμε για να βελτιώσουμε την ομάδα, αλλά για άλλους λόγους. Στόχος μου ήταν να μην κάνω καμία αλλαγή. Προέκυψαν κάποια πράγματα. Μας έφερε αναστάτωση αυτό. Προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας. Είναι κάτι που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει... Είναι δύσκολο να έρχεται κάποιος και από την αρχή να τον βάζεις στην φιλοσοφία. Κάποιοι το καταφέρνουν. Για εμένα είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ να το κάνω."

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ