16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιατράς, ο 13ος Έλληνας κόουτς των τελικών

Ο Προμηθέας φτάνει σε μία σειρά από επιτεύγματα με τη συμμετοχή του στους τελικούς που θα αρχίσουν αύριο, όπως το ότι γίνεται η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που το καταφέρνει και το ότι γίνεται συνολικά έκτη ομάδα στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει εκεί. Ο Μάκης Γιατράς από την πλευρά του μπαίνει σε μία ξεχωριστή λίστα.

 


Ο τεχνικός της αχαϊκής ομάδας θα γίνει ο 13ος Έλληνας προπονητής που θα συμμετέχει σε σειρά τελικών των πλέι οφ και σε σύνολο 27 χρόνων. Οι 52 δηλαδή ομάδα που συμμετείχαν μέχρι πέρσι στους τελικούς, είχαν μόνο 12 φορές συμπατριώτη μας τεχνικό. Είναι όμως εντυπωσιακό το ότι ο Γιατράς θα κοουτσάρει σε σειρά τελικών των πλέι οφ στη δεύτερη σεζόν του στην Basket League!

 


Ο Γιάννης Ιωαννίδης παραμένει αυτός με τις περισσότερες σειρές τελικών (5), τους περισσότερους αγώνες (23), τις περισσότερες νίκες (13) και τους περισσότερους τίτλους (4). Τον ακολουθεί σε όλες αυτές τις υποκατηγορίες ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με με τέσσερις σειρές, 17 αγώνες, 10 νίκες και δύο τίτλους ενώ περισσότερες από μία σειρά τελικών έχουν ακόμη ο Παναγιώτης Γιαννάκης (4), Γιώργος Μπαρτζώκας (2) και ο Αργύρης Πεδουλάκης (2).

 

 

Στη λίστα αυτών που μέτρησαν μία σειρά τελικών πλέι οφ, ο Μάκης Γιατράς θα “πιάσει” τους Σούλη Μαρκόπουλο, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, Ηλία Ζούρο, Φώτη Κατσικάρη, Κώστα Φλεβαράκη και Σωτήρη Μανωλόπουλο ενώ σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούσαν να συνυπολογίζονται και οι Ντούσαν Σάκοτα, Λευτέρης Σούμποτιτς που έχουν και ελληνική υπηκοότητα.

 


Όσο για τον πρώτο όλων δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι πρώτος στο σύνολο των σειρών τελικών (έπαιξε σε 12 στα 13 χρόνια του στον Παναθηναϊκό), σε αγώνες (49), σε νίκες (35) και σε τίτλους (11), επιδόσεις που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος να πλησιάσει στο μέλλον.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ