17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιατράς: «Μου το λέει και η γυναίκα μου «δεν φώναζες, δεν είσαι καλά»

Ο Μάκης Γιατράς για μία ακόμη φορά ρωτήθηκε για πολλά και απάντησε σε πολλά με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Για την πορεία του Προμηθέα, για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, τον Μαντζούκα, τον Μπαζίνα, το κύπελλο Ελλάδας, τους στόχους, τον πρώτο κύκλο που έκλεισε και τους δύο που ακολουθούν για τους Αχαιούς. Μέσα σε όλα θα διαβάσετε για τη σύζυγό του, για πολυβιταμίνες, για τρεμούλες και το μπάσκετ που θέλει να παίζει η ομάδα του.

«Σήμερα κάναμε άλλο ένα κακό παιχνίδι για μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού. Για 13 λεπτά στο ξεκίνημα είχαμε μηδέν φάουλ και είχαμε δεχθεί 5-6 αιφνιδιασμούς. Αυτό δείχνει πως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και πως το παιχνίδι θα ήταν εύκολο. Βελτιωθήκαμε λίγο στη συνέχεια, συν την ποιότητα κάποιων παικτών, βάλαμε κάποια καλάθια με ατομικές ενέργειες και μπορέσαμε και πήραμε το παιχνίδι. Προχωράμε, συνεχίζουμε, τελείωσε ένας πρώτος κύκλος, θα ξεκουραστούμε δυο μέρες για να μπούμε σε ένα δεύτερο κύκλο που είναι πάλι πολύ επίπονος, με πολύ δύσκολα παιχνίδια, με καλές ομάδες, όπως αυτό είναι… Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα πάλι Σάββατο 15.45, το έχουμε πει πως είναι ακατάλληλη ώρα για μπάσκετ , όμως και πάλι ήταν εδώ. Υπήρχαν ωραίες φάσεις, πήγε σε υψηλό σκορ, νομίζω πως για τον κόσμο ήταν καλό το παιχνίδι. Εμείς είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας να είμαστε στενοχωρημένοι».

Σε ερώτηση για το τι γεύση του αφήνει αυτός ο πρώτος κύκλος που έκλεισε στη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Γιατράς απάντησε: «Πολύ καλή! Έχουμε περάσει πρώτοι στην επόμενη φάση του EuroCup, είμαστε στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας και στη δεύτερη θέση στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ καλά. Αν μου το έλεγες πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια θα ήμουν ευχαριστημένος. Μας αρέσει σε όλους να βλέπουμε ωραίο μπάσκετ και ωραίο μπάσκετ για μένα δεν είναι το πάνω κάτω. Δεν παίζουμε καλά, θα πρέπει να συνδυαστεί ικανότητα και μυαλό. Υπήρχαν πολλές δικαιολογίες, αλλά έκλεισε ο κύκλος. Είναι δική μας δουλειά πως θα ξαναγίνουμε η ομάδα που έπαιζε καταπληκτικά και μας το είπαν και αντίπαλοι. Ακούσαμε πολλά καλά λόγια για τον ωραίο τρόπο που παίζαμε μπάσκετ, δεν είμαστε καλά το τελευταίο διάστημα, αλλά η γεύση είναι καλή, γλυκιά. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους επόμενους δύο κύκλους που μας περιμένουν».

Ο Γιατράς ρωτήθηκε και για τον επερχόμενο αγώνα με την ΑΕΚ και μπορεί να σημαίνει: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ βαθμολογικά δεν σημαίνει τίποτα. Και πέρυσι η ΑΕΚ είχε τερματίσει πρώτοι και εμείς τέταρτοι. Για το γόητρο σημαίνει πάρα πολλά. Η ΑΕΚ παίζει στο γήπεδο της θα θέλει να κερδίσει, αν κι εγώ πιστεύω πως η ομάδα μου εχει δείξει πως η ομάδα μου μπορεί να παίξει καλά, θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί όπως σε κάθε παιχνίδι».

Ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας έδωσε και διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με τον Κρις Μπαμπ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε σήμερα εναντίον του Πανιωνίου: «Ο Μπαμπ είχε ένα τραυματισμό και προφυλάχτηκε. Είδαμε ότι είχε ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο αν έπαιζε. Από την Τρίτη ελπίζω πως θα είναι 100% εντάξει και μαζί μας».

Στη… συζήτηση τέθηκε και το θέμα του Κυπέλλου καθώς στις 2 Δεκεβρίου θα γίνει η κλήρωση των ημιτελικών. Ο Γιατράς τόνισε πως δεν έχει προτίμηση σε αντίπαλο: «Ποιον αντίπαλο προτιμάω; Θα πω κάτι που μπορεί να φανεί… Σκοπός του Προμηθέα είναι να πάρει το κύπελλο, οπότε δεν προτιμάω κανέναν. Αυτός είναι ο σκοπός του Προμηθέα. Δεν είναι να πάμε στον τελικό, αλλά να πάρουμε το κύπελλο. Δεν ξέρω αν θα το πετύχει. Οπότε δεν προτιμάω κανέναν. Προτιμώ να παίξω ένα παιχνίδι στον ημιτελικό και ένα στον τελικό και να πάρω το κύπελλο. Με αυτό θα είμαι ευχαριστημένος».

Στην παρατήρηση πως στη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν ο… συνηθισμένος του εαυτός και πως αρκετή ώρα καθόταν στην καρέκλα του και φώναζε λιγότερο, ο Γιατράς απάντησε με χιούμορ, όπως κάνει συχνά: «Μου τα λέει και η γυναίκα μου όταν γυρίζω σπίτι. «Σήμερα ήσουν άρρωστος δεν ήσουν καλά.. Δεν φώναζες, δεν έκανες…». Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν δύσκολη και για την ομάδα και για μένα προσωπικά. Ήμασταν άρρωστοι τέσσερις παίκτες, αλλά και εγώ. Οπότε έχω λίγο εξαντληθεί. Τώρα πήρα κάτι πολυβιταμίνες, οπότε θα είμαι καλύτερα, θα πάρω ενέργεια και την επόμενη εβδομάδα θα είμαι πάλι στην τσίτα!»

Σε ότι αφορά τη χρήση του Λευτέρη Μαντζούκα τόνισε μετά από σχετική ερώτηση: «Νομίζω δεν υπάρχει άλλος 16χρονος με τέτοιο χρόνο συμμετοχής στην Α1. Προσπαθούμε όσο μας δίνεται η ευκαιρία. Αν στενοχωρήθηκα σήμερα ήθελα να έχει περισσότερο χρόνο ο Μπαζίνας, αλλά κάθε φορά που τον σήκωνα, όλο και κάτι γινόταν και έλεγα άσε να μην έχουμε τίποτα τρεμούλες και την πληρώσει το παιδί χωρίς λόγο. Αν για κάτι στενοχωρήθηκα είναι αυτό. Ο Λευτέρης ξέχωρα από τα προσόντα που βλέπετε όλοι το μεγαλύτερο προσόν είναι το μυαλό του και είχε παρασυρθεί λίγο κι αυτός… Δεν μπορεί να μπαίνει, να πηγαίνει η μπάλα πάνω κάτω και να μην κάνει ένα φάουλ, ένας που θέλει να παίξει, να κερδίσει χρόνο. Κάνε πέντε φάουλ. Θέλω να υπάρχεις στο γήπεδο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ