21.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Γιατράς: Η ικανότητα, ο Θεός και το “ουδέν πρόβλημα” με Ζούρο

Ο Προμηθέας Πάτρας έφτασε στο 5-1 σε έξι αγωνιστικές στην Basket League μετά και τη σημερινή του νίκη επί του Περιστερίου στο «Δ. Τόφαλος». Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής των Αχαιών, Μάκης Γιατράς, αφιέρωσε τη νίκη στον Κώστα Ντούβα, έκανε ειδική μνεία στους παίκτες, αλλά και στους συνεργάτες του, μίλησε για τραυματίες και πρόγραμμα, αλλά και το... Θεό.

"Συγχαρητήρια στην ομάδα μου κάναμε μια μεγάλη νίκη απέναντι  σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ήταν καλό ποιοτικά το παιχνίδι, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ δεν είχαμε την ενέργεια που είχαμε, κάπου αυτό είναι και λογικό. Παρόλα αυτά δώσαμε ότι είχαμε παίξαμε άμυνα. Νικήσαμε με ένα διαφορετικό τρόπο, δείξαμς πως μπορούμε να παίρνουμε νίκες και με διαφορετικό τρόπο. Η άμυνα μας έδωσε το παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Και στον κόσμο που μας βοήθησε με τον παλμό και την ενέργειά του, έδωσε ενέργεια στους παίκτες μας. Πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, γιατί είναι οι αφανείς ήρωες, αυτοί που δεν φαίνονται, γιατί για να μπορέσει να είναι η ομάδα έτοιμη, αφού στην ουσία κάνουμε μία προπόνηση, δουλεύουν πολλές ώρες στο βίντεο και να αφιερώσουμε τη νίκη αν μου επιτρέπετε στον Κώστα Ντούβα, ο οποίος είχε ένα χειρουργείο χθες, πήγε πολύ καλά και από Δευτέρα θα είναι και πάλι μαζί μας».

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο τεχνικός του Προμηθέα αφορούσε μια "ψυχρή" όπως χαρακτηρίστηκε χειραψία με τον προπονητή του Περιστερίου, Ηλία Ζούρο με τον Γιατρά να σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με την ομάδα, ούτε με το Ζούρο: "Δεν υπάρχει καμία κόντρα με το Περιστέρι, δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον προπονητή, τουλάχιστον από την πλευρά τη δική μου. Του έδωσα το χέρι του, μου έδωσε το δικό του , από εκεί και πέρα αν ήταν φιλικός ή εχθρικός κι αν έδωσε το χέρι με καλή διάθεση δεν ξέρω. Μην ξεχνάμε πως ήταν ένα παιχνίδι σημαντικό το οποίο έχασε η ομάδα του. Τι να κάνουμε όμως; Έτσι είναι τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει όμως καμία κόντρα ούτε από την πλευρά του Προμηθέα, ούτε από την πλευρά τη δική μου".

Ο Προμηθέας έχει βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα απέναντι σε δυνατές ομάδες και με πολλά ταξίδια και ο Γιατράς παραδέχθηκε πως ήταν ένα κομμάτι της σεζόν που είχε "τρομάξει" την ομάδα: "Εγώ έλεγα όλα τα χρόνια εμένα να με φοβάστε στην αρχή. Νομίζω πως η ομάδα όσο προχωράει, γιατί κάναμε ένα πρόγραμμα μέσα στον Οκτώβριο που όταν το είδαμε λέγαμε «πως θα βγει αυτό το πρόγραμμα». Στην ουσία ήταν το ¼ των διοργανώσεων που παίζαμε. Νομίζω πως η ομάδα βελτιώνεται, έχουμε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς, ήρθε ένα καινούριος παίκτης, ο οποίος μας βοήθησε και στην Ανδόρρα και σήμερα, γιατί έχει την ποιότητα. Νομίζω πως στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι, γιατί η ομάδα θα βρει ρυθμό, αρκεί να είμαστε υγιείς. Γιατί το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Προμηθέας έχει πάρει νίκες με έναν - δύο παίκτες να απουσιάζουν σε κάθε παιχνίδι, ο Μάκης Γιατράς στάθηκε στην ικανότητα, αλλά έφτασε και πολύ... ψηλότερ: "Το ότι έχουμε πάρει παιχνίδια και νίκες με έναν ή δύο τραυματίες, αυτό δείχνει πρώτα από όλα ότι η ομάδα έχει ποιότητα. Αλλά εγώ επειδή πιστεύω στο Θεό, πιστεύω πως είναι και η βοήθεια του Θεού. Μπορέσαμε και ανταπεξήλθαμε. Γιατί σε παιχνίδια που είναι κλειστά, σε παιχνίδια που κερδίζεις στον πόντο, σε παιχνίδια που είναι δύσκολα ξέχωρα από την ικανότητα, χρειάζεται και η τύχη. Κι εμείς είχαμε και τύχη".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ