22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γιατράς: “Ευτυχισμένοι που κοιτάμε ψηλά και στο EuroCup”

O Προμηθέας Πάτρας προχωρά στο EuroCup με μόλις μία ήττα στο παθητικό του στην πρεμιέρα του Β' Γύρου. Βρίσκεται στο 5-1 μετά τη νίκη επί της Μακάμπι Ρισόν στο "Δ. Τόφαλος" απόψε και κοιτάζει ήδη προς τη φάση των 16 στην πρώτη του χρονιά στη διοργάνωση. Ήταν και το σημείο στο οποίο στάθηκε ο Μάκης Γιατράς στις δηλώσεις του.

"Δεν είμαστε 100% ακόμη στην επόμενη φάση, αλλά πιστεύω πως αν γίνει κι αυτό, θα έχουμε πετύχει τον πρώτο στόχο της ομάδας", τόνισε ο προπονητής των Αχαιών για να προσθέσει: "Είμαστε ευτυχισμένοι που κι εδώ μπορούμε να κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα και από εκεί και πέρα να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη διοργάνωση".

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, τόνισε: "Νομίζω πως στο δεύτερο ημίχρονο περιορίσαμε τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά ήταν πιο εύστοχη η Μακάμπι. Μπήκαμε πιο νωθροί στο δεύτερο μισό και ενώ το σκορ δείχνει πως κερδίσαμε εύκολα, κερδίσαμε δύσκολα".

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: "Πιστεύω κάναμε μια σημαντική νίκη σήμερα. Ξέραμε πως δεν θα είναι εύκολο, θα είναι δύσκολο. Μπορεί να μην είχαμε τόσο καλή απόδοση και να μην είχαμε την ενέργεια με την οποία έχουμε συνηθίσει να παίζουμε. Υπάρχουν δικαιολογίες γι' αυτό, αλλά δεν θα σταθώ σ’ αυτές. Συγχαρητήρια στους παίκτες που έκαναν ένα ακόμη βήμα στην πορεία μας στο EuroCup και στον κόσμο που ήρθε απόψε εδώ και μας υποστήριξε. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι, το οποίο για εμάς είναι αυτό του Κυπέλλου Ανδρών με τον Παναθηναϊκό. Ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς και για την πόλη της Πάτρας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά θα το προσπαθήσουμε. Να δώσω και συγχαρητήρια στην ομάδα της Μακάμπι, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα, είναι μια ομάδα έχει διακρίσεις τα τελευταία χρόνια στο Ισραήλ και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχεια των υποχρεώσεών της".

Ο Γιατράς ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Προμηθέας έχει μόλις δύο ήττες μέχρι στιγμής, μία στο πρωτάθλημα και μία στο EuroCup και πόσο σημαντικό είναι αυτό: "Για το EuroCup είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορεί να μας δώσει την πρόκριση γρήγορα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν νομίζω πως σημαίνει κάτι. Το θέμα δεν είναι πως αρχίζεις, το θέμα είναι πως τελειώνεις. Το ξέρουμε πάντα αυτό. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια και πολύ δύσκολο πρόγραμμα με πάρα πολλά ταξίδια, είχαμε και προβλήματα τραυματισμών. Πιστεύω πως την Κυριακή θα είμαστε όλοι και νομίζω πως αυτό θα είναι καλύτερο και στο rotation της ομάδας για να παίξουμε καλύτερα".

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ