16.6 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Γιατί η Ευρωλίγκα επιμένει στην Κολωνία

Η επιλογή που έκανε η Ευρωλίγκα να φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ της νέας σεζόν στην Κολωνία δεν είχε μόνο ηθικό έρεισμα. Δεν έγινε, δηλαδή, μόνο και μόνο επειδή η γερμανική πόλη επρόκειτο να φιλοξενήσει το φάιναλ φορ φέτος, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού και η ματαίωση της διοργάνωσης τής στέρησε αυτή την ευκαιρία.

Το επιτελείο της Βαρκελώνης, που πάντα λογαριάζει σοβαρά την οικονομική διάσταση κάθε απόφασης, είδαν και κάτι άλλο. Την προπώληση των εισιτηρίων για το φάιναλ φορ του 2020, που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη στη Γερμανία.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ένα 16% των εισιτηρίων που είχαν προπωληθεί για το φάιναλ φορ της Κολωνίας, είχε διατεθεί σε φιλάθλους από τη Γερμανία. Το ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι καμία από τις δύο γερμανικές ομάδες, Μπάγερν και Άλμπα, δεν είχαν ρεαλιστικές πιθανότητες να φτάσουν στο φάιναλ φορ. Φανερώνει, ωστόσο, πως στη Γερμανία το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση είναι υψηλό είτε ανάμεσα στους Γερμανούς φιλάθλους είτε μεταξύ των μεταναστών, ειδικά από την Τουρκία και την Ελλάδα, που είναι πολυάριθμοι. Κατόπιν τούτων, η Ευρωλίγκα δεν είχε κανένα λόγο να μην επιμείνει στην Κολωνία για το 2021.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, τα περισσότερα εισιτήρια για το φάιναλ φορ, που επρόκειτο να γίνει το περασμένο Μάιο, είχαν διατεθεί σε φιλάθλους από την Ισπανία, ένα ποσοστό 28%. Καθόλου παράξενο, αφού Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ήταν ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για να φτάσουν ως εκεί. Ένα ποσοστό 15% είχε διατεθεί σε φιλάθλους από την Τουρκία, που κυρίως λόγω Εφές, αλλά και της Φενερμπαχτσέ, είχαν πολλές πιθανότητες, ενώ ένα 9% είχαν αγοράσει φίλαθλοι από το Ισραήλ, που πίστευαν ότι η Μακάμπι θα τα κατάφερνε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ