20.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Γιασικεβίτσιους: «Προετοιμασμένοι για όλα»

Με καρδιά, μυαλό και αυτοθυσία θα πρέπει να παίξει η Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, απέναντι στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι Λιθουανοί αναχώρησαν για τη χώρα μας, εν όψει των πρώτων δύο αγώνων της προημιτελικής φάσης των φετινών πλέι οφ της Ευρωλίγκας κόντρα στους «ερυθρολεύκους», που θα λάβουν χώρα στο φαληρικό στάδιο (18 και 20 Απριλίου, 21.15). Ο 42άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του πριν από την αναχώρησή τους, ανέφερε: «Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε, γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε τρεις φορές σε πέντε ημέρες. Κάναμε ουσιαστικά δύο προπονήσεις και τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τις λεπτομέρειες. Πρέπει να πάμε να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε να παίξουμε με καρδιά και μυαλό. Οι διαιτητές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Το πιο σημαντικό είναι να μας δείξουν το σεβασμό που δικαιούμαστε. Θα πρέπει να σφυρίξουν 50-50».

Σε ερώτηση για τον περιορισμό του Γιώργου Πρίντεζη απάντησε: «Ο Πρίντεζης είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να τον σταματήσεις στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, αλλά το κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε με αυτοθυσία. Δεν περιμένω να γίνει όμορφη σειρά. Δεν πιστεύω πως μπορείς να αποκλείσεις τον Ολυμπιακό παίζοντας όμορφα. Θα είναι μια πολύ σκληρή σειρά, που θα κριθεί από τις λεπτομέρειες. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλη εμπειρία από τα πλέι οφ, αλλά αρκετοί από τους παίκτες μας έχουν αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες και σε δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα, η εμπειρία παίζει ρόλο, αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που κρίνει ένα ζευγάρι κι ελπίζω να μην είναι καθοριστική».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ