19.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Γιασικεβίτσιους: «Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει ο Παναθηναϊκός»

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται στη Βαρκελώνη λόγω του καμπ που έχει δημιουργήσει και παραχώρησε συνέντευξη στην οποία σχολίασε πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Λιθουανός προπονητής αγαπάει ιδιαίτερα την πόλη της Καταλονίας. 

Ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της συνέντευξης:

Για την παρουσία της Ζαλγκίρις στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας: «Είναι κάτι που δεν το περιμένεις όταν είσαι στην Ζαλγκίρις για να είμαστε ειλικρινείς. Αλλά πάντα έλεγα στους παίκτες μου πως πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα, λίγο λίγο, με καθημερινή δουλειά και καλά πράγματα μπορεί να συμβούν. Ήμασταν τυχεροί και στα καθοριστικά σημεία της σεζόν ήμασταν καλά. Και στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ».

Για τον Πάνγκος και την πιθανότητα να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα: «Πάντα πίστευα πως μπορεί να βελτιωθεί και ειδικά στο να καθοδηγεί το παιχνίδι της ομάδας. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ αυτά τα δύο χρόνια, νιώθοντας πως είναι ο ηγέτης στο παρκέ, είναι ένα παιδί που δυναμώνει κάθε μέρα και θέλει να δουλεύει. Είναι μια πολύ μεγάλη μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Είναι μόνο 25 χρονών, θα βελτιωθεί σε όλα και με ένα προπονητή σαν τον Πέσιτς θα συνεχίσει να γίνεται καλύτερος».

Για την δομή της Μπαρτσελόνα που προβληματίζει τις τελευταίες σεζόν αλλά και τη φερόμενη πρόταση που είχε από τους «μπλαουγκράνα»: «Δεν είμαι μέσα στην ομάδα,αλλά κάθε καλοκαίρι συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Αυτό θα πω και τίποτα παραπάνω. Από τότε που έφυγε ο Τσάβι δεν έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Οπότε είναι ξεκάθαρο τώρα πόσο καλός ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ!», ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν είχε πρόταση από την Μπαρτσελόνα για να αναλάβει την ομάδα.

Για τους Τορόντο Ράπτορς και την πρόταση που είχε: «Η συνέντευξη που πέρασα από τους Τορόντο Ράπτορς για να αναλάβω πρώτος προπονητής μου άνοιξε τα μάτια και τώρα σκέφτομαι και την προοπτική του ΝΒΑ».

Μάλιστα ο δημοσιογράφος θυμήθηκε κι εκείνη τη φορά που ο «Σάρας» είχε κρυφτεί πίσω από ομοιώματα παικτών για να γλιτώσει από μία άσκηση και ο ίδιος απάντησε: «Εγώ δεν βάζω τους παίκτες μου να τρέχουν».

Ερωτηθείς για τον Παναθηναϊκό ο Γιασικεβίτσιους επισήμανε: «Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό πάντα ήταν μεγάλη. Οι άνθρωποι εκεί δουλεύουν πιο κοντά στα δικά μου δεδομένα. Δίνουν δύναμη στα χέρια του προπονητή. Μπορείτε να δείτε πόσο καλά τα πηγαίνει ο Τσάβι Πασκουάλ. Έχει τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές. Αυτό είναι ο τρόπος, που αρέσει στους περισσότερος προπονητές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ