6.2 C
Athens
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2025

Γιασικεβίτσιους: «Δεν παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ, αλλά παλέψαμε»

Η Ζαλγκίρις Κάουνας βρέθηκε στο -11, αλλά επέστρεψε και τελικά νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ μένοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης ως την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

«Πολύ χαρούμενος σε αυτή τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έδειξαν χαρακτήρα. Δεν παίξαμε το καλύτερο μπάσκετ, αλλά από την άλλη παλεύαμε διαρκώς και καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας το παιχνίδι και είμαστε ακόμη ζωντανοί».

Όταν ρωτήθηκε για τη μάχη που γίνεται για τις θέσεις 6-7-8 της κατάταξης, απάντησε: «Ήταν φανερό για λίγο πως θα ήταν η μεγαλύτερη μάχη από κάθε άλλη χρονιά, γιατί ήταν  ξεκάθαρο ποιες θα ήταν οι ομάδες που δεν είχαν τύχη, αλλά και οι τρεις πρώτες, στις οποίες προστέθηκαν οι Μπαρτσελόνα και Έφες. Οπότε θα γινόταν μάχη για αυτές τις θέσεις. Είμαστε χαρούεμνοι που είμαστε σε αυτή τη μάχη. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ, να γυρίσουν κάποιοι τραυματίες και σε αυτή τη στιγμή της χρονιάς είναι ότι μπορούμε να ζητήσουμε».

Σε ερώτηση για το πως βλέπει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πριν από δύο μήνες ήταν μέσα στην μάχη ακόμη και για μια θέση στην τετράδα και η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν για πολλούς χωρίς τύχη να μπει στα play offs και τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει δήλωσε: «Ο Τσάβι Πασκουάλ μου είχε πει πως το μεγαλύτερο μυστικό σε αυτή την Ευρωλίγκα είναι να μην χάσεις 3-4 παιχνίδια στη σειρά. Αυτό έγινε για εμάς, έγινε για τον Ολυμπιακό. Κάποιες φορές σε μια κατάσταση δεν μπορείς να παίξεις 100% γιατί κάποιοι παίκτες απουσιάζουν, είναι σκληρή η διοράγάνωση από μόνη της... Γύρω στον Δεκέμβριο τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλά και ήμουν χαρούμενος με το που πήγαινε η ομάδα. Οι παίκτες καταλάβαιναν το σύστημα, αλλά χάσαμε παίκτες με τραυματισμούς και τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό όταν χάνεις 3-4 παιχνίδια στη σειρά. Αν νικήσεις 3-4 παιχνίδια είσαι και πάλι μέσα στο παιχνίδι».

Όσο για το 7-1 που έχει πια απέναντι στον Ολυμπιακό τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετική ιστορία. Δεν  υπάρχουν θεωρίες. Πρέπει να έρχεσαι έτοιμος να ακολουθείς το πλάνο. Δεν μπορώνα το εξηγήσω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ