26 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Γιαρένης: «Δεν μας δελεάζει καμία Α1 υπό αυτές τις συνθήκες» (pics)

Με φόντο το ηλιοβασίλεμα του Θερμαϊκού έκλεισε η φετινή αγωνιστική περίοδος, που διακόπηκε πρόωρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, για τον Παναθλητικό.

Το συγκρότημα των Συκεών κατέκτησε την πρώτη θέση στο Βόρειο Όμιλο και οι διοικούντες παρέθεσαν στις παίκτριες και το τεχνικό επιτελείο δεξίωση στο «Allegro Μέγαρο Μουσικής». Ο πρόεδρος Γιώργος Γιαρένης, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανέφερε προς τη Βιβή Διαβολεμένου και τις παίκτριές της: «Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για αυτήν τη μαγική χρονιά. Σας ευχαριστούμε για τις συγκινήσεις που μας χαρίσατε. Ήταν σίγουρα μια ιδιαίτερη χρονιά, που περιμέναμε ένα διαφορετικό τέλος εντός αγωνιστικών χώρων. Μια χρονιά για την οποία και εμείς, αλλά και όλοι οι σύλλογοι, ακόμα μετράμε την οικονομική ζημία που υποστήκαμε».

Συνεχίζοντας, με το βλέμμα προς το μέλλον, συμπλήρωσε: «Ο σύλλογος βέβαια οφείλει να συνεχίσει να επενδύει στο γυναικείο μπάσκετ, έχοντας ως μοναδική προτεραιότητα την ανάδειξη της Ελληνίδας αθλήτριας, σε συνδυασμό με τη διατήρηση του αναπτυξιακού μοντέλου με ασφάλεια και φερεγγυότητα. Δεν μας δελεάζει καμία Α1 υπό τις συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται, ιδίως όταν αγωνίζονται τρεις ξένες από σαράντα λεπτά και οι Ελληνίδες είτε είναι κομπάρσοι είτε δεν βρίσκουν θέση».

Ο Παναθλητικός Συκεών, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, δεν θα αξιοποιήσει το δικαίωμα να ανέλθει στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ. Ο ισχυρός άνδρας του αναφέρθηκε και στον οικονομικό τομέα, προσθέτοντας: «Ιδίως όταν τα κόστη πέφτουν συνεχώς στις πλάτες των συλλόγων. Ιδίως όταν για κάποιους η προτεραιότητα είναι η συμμετοχή ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, αντί να αναλογιστούμε όλοι ότι πολλές ελληνικές ομάδες Γυναικών αιμορραγούν και διαλύονται. Θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το πλαίσιο και δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τα δικά μας κορίτσια».

 

Εν όψει της καινούριας σεζόν, που θα τους βρει και πάλι στην Α2 Γυναικών, δεσμεύθηκε: «Την επόμενη χρονιά θα προωθήσουμε κι άλλα νεαρά κορίτσια μας στη γυναικεία ομάδα», Όπως εξήγησε, άλλωστε, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του: «Πρόκειται για μια χρονιά που όλοι οι σύλλογοι θα έχουν μεγαλύτερα εμπόδια, όπως η έλλειψη εσόδων από εισιτήρια, η μείωση των χορηγών, η αύξηση των εξόδων για μετακινήσεις. Αντί να αποτελέσει μια μεταβατική χρονιά και να γίνει η κρίση ευκαιρία, διαπιστώνουμε ότι διατηρείται το ίδιο πλαίσιο, το οποίο ξεκάθαρα ολισθαίνει και δεν ανοίγει το δρόμο στα νεαρά ελληνόπουλα. Χαιρόμαστε που το τελευταίο διάστημα έχουμε βρει συμμάχους των απόψεών μας από όλη την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα εισακουστούμε, καθώς ο άλλος δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το καφέ/μπαρ «Allegro Μέγαρο Μουσικής» και η εταιρία καλλυντικών «Apivita». Σε όλα τα μέλη της ομάδας χορηγήθηκαν προσωπικά προϊόντα περιποίησης, καθώς και αναμνηστικές φωτογραφίες από τη φετινή χρονιά.

Με ανακοίνωσή της: «Η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί την "Apivita" για την προσφορά της, καθώς και τον Τόλη Συμεωνίδη για τη στήριξή του στον σύλλογο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ