21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιαννακόπουλος: “Ο πατέρας μου είχε το όνειρο του αδιαίρετου Παναθηναϊκού” (pics)

Οι προπονητές και παίκτες των τεσσάρων ομάδων που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" έδωσαν το "παρών" και μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Semiramis για το τουρνουά και τον ίδιο τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο οικοδεσπότης, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στον πατέρα του και στο δικό του όραμα.

"Η θέσπιση του τουρνουά ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο που έκανε τόσα πολλά για το μπάσκετ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Euroleague που έβαλε το τουρνουά στο επίσημο καλεντάρι της, καθώς και τους φίλους μας στη Φενέρ, την Χίμκι και την Μακάμπι. Έχω την ενημέρωση πως στο γήπεδο θα βρίσκονται όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Αυτό θα έκανε πολύ χαρούμενο τον πατέρα μου, που είχε το όνειρο του αδιαίρετου και ενωμένου Παναθηναϊκού".

Η συγκίνηση ήταν απτή και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος συμπορεύτηκε 13 χρόνια με τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο "τριφύλλι": «Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε. Για εμένα προσωπικά είναι κάτι ιδιαίτερο. Ξόδεψα 13 χρόνια εδώ, δούλεψα μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Η συνεισφορά του είναι τεράστια. Είχαμε μία σπουδαία σχέση. Μου έμαθε πολλά πράγματα. Δεν θα ξεχάσω όλα όσα μου έλεγε για την ζωή, για τις αξίες της ζωής, όλα όσα έλεγε στους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και ευχαριστούμε που μας καλέσατε για να είμαστε μέρος αυτού του τουρνουά. Το 1992 γνώρισα τον Παύλο Γιαννακόπουλο, σε ένα δείπνο με τον Θανάση. Τότε όλοι καταλάβαιναν πως αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να βοηθήσουν το μπάσκετ. Όλοι ξέρουν την οικογένεια Γιαννακόπουλου, έχουν δημιουργήσει έναν μεγάλο σεβασμό. Όλοι ξέρουν τι έχουν καταφέρει στο μπάσκετ, πόσοι μεγάλοι παίκτες έπαιξαν στον Παναθηναϊκό. Όλοι θα το θυμούνται αυτό. Θέλω να επαναλάβω κάτι. Ήταν μεγάλη μου τιμή να μιλώ μαζί του για την ζωή και για πράγματα εκτός μπάσκετ».

Ο Τσάβι Πασκουάλ, προπονητής του Παναθηναϊκού, τόνισε: "Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Το τουρνουά γίνεται σπουδαίο με αυτές. Θέλουμε να τιμήσουμε μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλουμε να δείξουμε μία καλή εικόνα για τον κόσμο μας. Πολλές φορές γίνεται κουβέντα για το dna ενός παίκτη που αποσύρθηκε. Όπως ο Διαμαντίδης ή ο Ναβάρο... Το ίδιο συμβαίνει με τον Παύλο Γιαννακόπουλου. Άφησε το στίγμα του, δημιούργησε το dna αυτής της ομάδας. Είναι ένας από τους ανθρώπους που θα θυμόμαστε για πάντα».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής της Χίμκι, δήλωσε: "Το τουρνουά είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τους επίσημους αγώνες, αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο... Δεν θα τον ξεχάσει κανείς. Για το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μία θρυλική μορφή. Τιμάται σήμερα από καλές ομάδες, από μεγάλους παίκτες, είναι μία καλή ευκαιρία να τον θυμηθούμε για ακόμα μία μέρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, όχι τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο για αυτά που πρεσβεύει το τουρνουά. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση».

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Νέβεν Σπάχια, πρόσθεσε: "Από το 1996 είχα την τιμή και την τύχη να συναντήσω την ομάδα Γιαννακόπουλου. Τώρα είμαι μέρος αυτό του τουρνουά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για όλα όσα έκανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για το μπάσκετ. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά, θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος στο γεμάτο γήπεδο. Να τιμήσουμε με τον τρόπο μας τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Θεωρώ πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του μπάσκετ. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του, να δω τι άνθρωπος είναι και τι όραμα έχει για το μπάσκετ. Το όνομά του θα μείνει στην ιστορία με μεγάλα γράμματα».

Ο Νικ Καλάθης πήρε με τη σειρά του το λόγο για να δηλώσει: "Θέλω να ευχαριστήσω και τις τρεις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Θέλουμε να τιμήσουμε έναν σπουδαίο άνθρωπο που έδωσε πολλά στο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά που θα έχει και μεγάλη διάρκεια στο μέλλον".

Αυτό που περιμένει ο Καλάθης, όλοι οι προπονητές και όλοι οι παίκτες των τεσσάρων ομάδων, είναι ένα γεμάτο ΟΑΚΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ