25.4 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Γιαννακόπουλος: «Θα ήμασταν φαβορί στην Ευρωλίγκα»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για τη μεταγραφή του Τζίμερ Φριντέρ, τους στόχους του Παναθηναϊκού την καινούρια σεζόν, το Financial Fair Play που δεν τηρείται στην Ευρωλίγκα και τον Ολυμπιακό.

Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων», με δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 94.6, παραδέχθηκε πως το μπάσκετ είναι ζημιογόνο άθλημα, αλλά η τρέλα και η αγάπη για την ομάδα το φέρνουν στη λογική. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αργύρη Πεδουλάκη», παραδέχθηκε μεταξύ άλλων. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού την καινούρια σεζόν: «Βλέποντας τις μεταγραφές στην Ευρώπη θα ήταν κουτό να πούμε ότι πάμε για την Ευρωλίγκα. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα, επειδή δεν τηρείται και το Financial Fair Play. Πρέπει να κινούμαστε ανάλογα και με βάση όσα γίνονται στην Ευρώπη».

Για τη μεταγραφή του Τζίμερ Φριντέτ: «Νόμιζα ότι όπως το είχαν λανσάρει ήταν κόλπο και δεν θα έρθει ποτέ. Καμία δυσαρέσκεια, χιούμορ κάνω. Υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες, γιατί τα φορολογικά στην Αμερική είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα η φορολογία είναι μεγαλύτερη και αυτό δημιουργεί έξτρα θέματα. Ο Φριντέτ είναι ένας αθλητής τον οποίο προσπαθούσαμε να αποκτήσουμε από το 2012 . Είχαμε κάνει και τότε συζήτηση με τον Αργύρη Πεδουλάκη και από τότε προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτή τη μεταγραφή. Μπόρεσε να γίνει φέτος. Και με τον κ. Πίτινο είχαμε συζητήσει την περίπτωσή του, είχε μιλήσει με τον ατζέντη του. Υπήρχε θετική διάθεση και ολοκληρώθηκε τώρα».

Για την αδυναμία του στην άμυνα: «Στο μπάσκετ υπάρχει άμυνα και η επίθεση. Να έχεις παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα και κάποιους που να παίζουν καλή άμυνα. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αργύρη ότι θα φτιάξει ομάδα που θα διεκδικεί όλους τους στόχους»

Για το εάν πρέπει να γίνει κάτι με τη φορολογία στην Ελλάδα: «Στη χώρα που ζούμε θα ήταν άδικο να υπάρχει διαφορετική φορολόγηση για τους αθλητές. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην αποκατάσταση της οικονομίας. Αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά την Ευρωλίγκα, να μην υπάρχει διαφορετική φορολόγηση. Να τηρηθεί το Financial Fair Play, αλλά δυστυχώς η Ευρωλίγκα δεν το κάνει πράξη. Θα έπρεπε να τηρείται. Εάν υπήρχαν αυτές οι προσπάθειες στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός θα ξεκινούσε ως ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο».

Για τις κινήσεις ενίσχυσης στις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας: «Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί στην Ευρωλίγκα. Είναι αυστηροί σε άλλα πράγματα και καλά κάνουν και είναι, αλλά να είναι και σε αυτό αυστηροί. Δεν γίνεται σε ομάδες που έχουν τρία εκατομμύρια ευρώ έσοδα να βάζει άλλα 47 εκατομμύρια ο ιδιοκτήτης».

Για τον Ίαν Βουγιούκα: «Είναι θέμα προπονητή. Εγώ απλώς δίνω ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και το διαμορφώνει ο ίδιος».

Για τις υποθέσεις Μπράουν και Μπέντιλ: «Θέλω να πιστεύω πως θα ολοκληρωθούν κι αυτές οι μεταγραφές και θα προχωρήσουμε όπως πρέπει».

Για το πόσο ζημιογόνο είναι το μπάσκετ: «Εάν το πάρουμε με τη λογική, δεν θα έπρεπε να ασχολείται κάποιος με το μπάσκετ. Είναι ζημιογόνο άθλημα. Μόνο η τρέλα και η αγάπη για την ομάδα το φέρνει στη λογική».

Για τα εθνικά πρωταθλήματα και τις νέες κινήσεις της Ευρωλίγκας, η οποία δεν δείχνει να τα υπολογίζει: «Τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν μεγάλη σημασία. Αυτά φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να υπάρχει η καλή αντιπαλότητα ανάμεσα στις ομάδες των πρωταθλημάτων. Αυτό είναι και το νούμερο ένα για εμένα».

Για την αντιπαλότητα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός θα έχει τα δικά του ντέρμπι με το Πευκοχώρι. Θα κατέβουν, όμως, στην Ευρωλίγκα και μπορεί να τους συναντήσουμε και στο Κύπελλο Ελλάδας».

Για το Βοτανικό και το «PAO Alive»: «Θα ήθελα πρώτα να διασφαλίσω τη βιωσιμότητα του πρότζεκτ. Η αγάπη του κόσμου μάς έκανε να αναθεωρήσουμε και να ξεκινήσουμε τώρα την προσπάθεια. Είναι συγκινητικό αυτό που γίνεται, υπάρχουν μεμονωμένες καταθέσεις, υπάρχουν ατέλειωτα μηνύματα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθούν όλοι. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα υπάρξουν εκπτώσεις σε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε χρόνο μπροστά μας και να δουν όλοι τι είναι αυτό που πάμε να κάνουμε».

Για το εάν προωθείται το όμορο γήπεδο στο Βοτανικό για νέο γήπεδο μπάσκετ: «Τα πρώτα δείγματα αυτό δείχνουν, αλλά θέλω να επιτρέψω να δει πρώτα τα πράγματα η ομάδα εργασίας για να αποφασιστεί ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε».

Για την πρόσφατη συνάντησή του με το νέο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη: «Ο κ. Μπακογιάννης είναι πολύ θετικός κι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας. Έχει δείξει πως είναι ένας πολιτικός που έχει το σθένος να ολοκληρώσει πρότζεκτ. Δεν κρύβεται και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ολοκληρωθεί».

Για τους φιλάθλους: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δείξει διαχρονικά πως είναι κοντά στην ομάδα. Εμείς περιμένουμε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ σε όλους τους αγώνες. Έχουμε φτιάξει ένα δυνατό σύνολο κι είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα έρχεται στο ΟΑΚΑ για να χαίρεται την ομάδα και το μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ