21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιαννάκης: «Καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι» (pics)

Επιμονή και υπομονή θα πρέπει να δείξει ο Άρης στο Basketball Champions League, για να επιτύχει τους στόχους του, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στην πρεμιέρα τους στα ευρωπαϊκά παρκέ οι «κίτρινοι» θα υποδεχθούν στο «Nick Galis Hall» τη Ζιελόνα Γκόρα (11/10, 19.30), με τον 58άχρονο τεχνικό να τονίζει στο περιθώριο της Media Day: «Ξεκινάει για εμάς το Champions League, ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, με ομάδες που έχουν αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα όπως η Νίμπουργκ και η Ζιελόνα Γκόρα. Αντιμετωπίζουμε την τελευταία, η οποία είναι πολύ έμπειρη ομάδα, που έχει ίδιο ρόστερ και ίδιο προπονητή εδώ και δύο χρόνια. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά φτιάχνουμε ομάδα που θα παίζει κάθε παιχνίδι και καλύτερα. Θα έχουμε ένα δύσκολο το τεστ».

Εστιάζοντας στους Πολωνούς, και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, συμπλήρωσε: «Στηρίζονται σε δύο διεθνείς Πολωνούς, τον Κόζαρεκ και τον Ζαμοΐσκι, αλλά έχουν και καλούς Αμερικανούς. Ο Κελάτι είναι γνωστός σουτέρ, ο Μουρ είναι παίκτης που παίζει και στο “3” και στο “4” και ο πόιντ γκαρντ (Φλόρενς), που έχουν από πέρυσι, κάνει δουλειά. Οι Σάβοβιτς και Ντραγκίτσεβιτς είναι έμπειροι και έξυπνοι παίκτες, παίζουν κοντά στο καλάθι. Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, χρειάζονται υπομονή, επιμονή και ηρεμία, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές του αγώνα, κάτι που δεν δείξαμε στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να πιέσουμε στην άμυνα, να βάλουμε ταχύτητα, να έχουμε υπομονή και να μην κάνουμε εύκολα λάθη».

 Σε ερώτηση για τους προερχόμενους από τραυματισμό Μπρεντ Πέτγουεϊ και Ντεμέτρις Μοράντ και την κατάστασή τους απάντησε: «Έχουν πάει συντηρητικά και οι δύο. Νομίζω θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν, έστω και λίγο. Γενικά, όλα τα παιδιά προσπαθούν στην προπόνηση, είναι έτοιμοι να παίξουν ένα καλό παιχνίδι αύριο (11/10), ύστερα από μια όχι τόσο καλή εμφάνιση την Κυριακή (08/10). Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε σκαμπανεβάσματα και στη διάρκεια του παιχνιδιού και στη διάρκεια των πρώτων μηνών σαν ομάδα. Νομίζω, όμως, πως εάν δυναμώσουμε πνευματικά θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, έστω και με δυσκολίες. Καθημερινά οι παίκτες μας θέλουν να γίνονται καλύτεροι. Πρέπει να γνωριστούμε μεταξύ μας. Είναι φυσιολογικό να έχουμε νευρικότητα, τρεις ξένοι μας ήρθαν στην ομάδα πριν από μερικές ημέρες. Ό,τι συμβαίνει μας κάνει καλό, η χρονιά είναι μεγάλη. Θα αντέξει όποιος πάει καλά σε όλη τη διάρκειά της σεζόν και θα έχει επιμονή και επιμονή σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι εύκολο, γιατί ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα, για την οποία ενδιαφέρεται και αγαπά πολύς κόσμος. Θέλουμε κι εμείς να έχει προσδοκίες ο κόσμος μας και να πιστεύει ότι θα βρούμε, στην κατάλληλη εποχή, την εικόνα που ονειρεύεται να έχει η ομάδα».

Ο Γκάρι Μπελ, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε: «Πρέπει να παίξουμε με ενέργεια, όπως το κάναμε με τον ΠΑΟΚ, για να κερδίσουμε. Υποδεχόμαστε μια ομάδα που διαθέτει πολλή εμπειρία, με παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της ένα και δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει πως διαθέτουν συνοχή. Πρέπει να παίξουμε σκληρά, έχουμε κάνει καλό σκάουτινγκ. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Ελπίζω να είναι και πάλι γεμάτο το γήπεδο και να βγάλουμε εμείς ομαδικό πνεύμα και ενέργεια. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας. Κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να κάνουμε με τη βοήθειά τους το ίδιο και με τη Ζιελόνα Γκόρα».

Ρωτήθηκε και για την αντίδρασή τους μετά την ήττα από τον Κόροιβο, στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας για τη Stoiximan.gr Basket League, κι εξήγησε: «Συζητήσαμε για αυτό το παιχνίδι με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές. Είδαμε σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα, τα πράγματα που κάναμε λάθος και αυτά που κάναμε σωστά. Το βασικό είναι να παίξουμε κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα με ενέργεια, σωστά και να παίξουμε δυνατή άμυνα. Εγώ και ο Κιθ (Μπένσον) είμαστε εδώ μία εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε χρόνο. Προσπαθούμε και πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά, σε κάθε προπόνηση, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, αυτό προσπαθούν να κάνουν οι καλές ομάδες».

https://www.facebook.com/arisbc.gr/posts/1212688438875319



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ