17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γιαννάκης: «Είχαμε την ευκαιρία»

Ο Άρης βρέθηκε ακόμη και μπροστά στο σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο με ένα 14-2 (40-38), αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τα σουτ που ήθελε φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, προπονητής του Άρη, παραδέχθηκε πως υπάρχει πικρία, καθώς πιστεύει πως η ομάδα του είχε την ευκαιρία για τη νίκη.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια. Μπορεί να ήταν και τόσο ωραία εικόνα , αλλά και στον προηγούμενο μεταξύ μας αγώνα δεν ήταν η πραγματική εικόνα αυτή της ομάδας. Ήμασταν πολύ μαχητικοί και έτοιμοι από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Χάσαμε κάποια εύκολα λέι απ που μπορεί να οδηγούσαν σε διαφορετικό σκορ και στο τέλος του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έβαλε 4-5 συνεχόμενα τρίποντα. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει ανά πάσα στιγμή ο Ολυμπιακός. Προσπαθήμε, είχαμε μια ευκαιρία , αλλά δεν καταφέραμε να έχουμε κάποιες αποφάσιες που θα μας έδιναν κάποιο σκορ και μια πιο ήρεμη αντιμετώπιση. Τέτοια ματς θέλουμε να παίζουμε πολλά, γιατί τα δικά μας τα παιδιά θέλουν χρόνο και τέτοιους αγώνες για να εξελιχθούν. Μας μένει η πικρία, γιατί είχαμε μια ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε, ώστε σιγά σιγά να χτίσουν προσωπικότητα τα παιδιά αυτά και την ικανότητα να διαχειρίζονται καταστάσεις και να παίζουν σε υψηλό επίπεδο απέναντι σε ομάδες  όπως ο Ολυμπιακός, που διεκδικεί το πρωτάθλημα Ευρώπης. Έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος κα πήρε ένα δύσκολο παιχνίδι. Καλή συνέχεια στις προσπάθειές του».

Όπως είπε ο Γιαννάκκης παρασταστικά «όταν παίζεις με τον Ολυπιακό μπορεί ο παίκτης να βγάλει από την... τσέπη του την μπάλα και  να βάλει το καλάθι», για να προσθέσει: «Παίζει σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού κα αυτό βοηθάει τους παίκτες να είναι πιο σκληροί και πιο έτοιμοι. Προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά τα δικά μας να έχουν υπομονή και να διαβάσουν καλύτερο το γήπεδο σε όλο το μήκος και πλάτος του. Σήμερα κάναμε βήματα μπρστά. Πρέπει να είμαστε δυνατοί, να παλεύουμε σε κάθε φάση και μπάλα. Βγάλαμε μια καλή εικόνα, αλλά στα τελειώματα είχαμε προβλήματα. Χάσαμε εύκολα καλάθια, που μπορούσαμε να είχαμε βάλει και να ήταν διαφορετικό το σκορ. Όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που έχουν συγκέντρωση και κίνητρο και θα εκμεταλλευτούν πράγματα που εσύ θεωρείς απλά πρέπει να μαθαίνεις. Θέλει χτίσιμο αυτό. Δεν είνα απλό ένας παίκτης που είχε μάθει στις 8-10 νίκες το χρόνο, να παίζει για 1-2 ήττες το χρόνο. Είναι τελείως διαφοερτική νοοτροπία. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και δεν γίνεται ποτέ εύκολα. Γιατί το κάθε παιδί έχει τη συναισθηματική του νοημοσύνη, που δεν ακολουθεί τη λογική. Θέλει πολύ κόπο να το βελτιώσεις αυτό. Θέλει υπομονή, επιμονή και δεν θα είναι εύκολο. Το ξέραμε από την αρχή. Είχαμε καλές αποφάσεις, διαβάσαμε κάποια προβλήματα, αλλά θέλει μεγαλύτερη διάρκεια από περισσότερους παίκτες».

 Ο Γιαννάκης τόνισε πως αμαρκάριστα σουτ και λέι απ βγήκαν, αλλά δεν... μπήκαν: «Θέλουμε δουλειά. Η ομάδα θέλει ρυθμό, ταχύτητα, αποστάσεις, βελτίωση στην εκτέλεση. Είχαμε αρκετά χαμένα εύκολα σουτ. Δεν ήμασταν για 49 πόντους. Υπάρχει πίεση. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις έτσι. Πιστεύω όμως πως ο κόσμος είδε σήμερα μια ομάδα να παλεύει ως ίσος προς ίσο. Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει εμείς νικητές».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ