16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιαννάκης:«Τα παιδιά αυτά μπορούν οποιονδήποτε να κερδίσουν»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης βρέθηκε στη Σενζέν και παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μετά το πέρας του αγώνα και την πικρή αυτή νίκη προέβη και αυτός σε δηλώσεις. 

«Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Γενικά, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αυτό ήταν σημαντικό. Προσπαθήσαμε πολύ. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε για τη συνέχεια. Όλοι έδιναν λύσεις, έπαιξαν παιδία τα οποία μπάινανε για λίγο, δίνανε πραγματικές λύσεις και με πολύ μεγάλη συγκέντρωση και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. ΄Ημασταν αρκετά καλοί στην άμυνά μας και νομίζω ότι προσπαθήσαμε πάρα πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Σε όλους που ήταν μέσα στο γήπεδο και στους κόουτς. Σε όλους για το σημερινό μας».

«Μου άρεσε, νομίζω ότι κάναμε μια ωραία προσπάθεια σήμερα να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στο ταλέντο που έχουν τα παιδιά αυτά. Νομίζουν ότι έχουν ταλέντο και σήμερα κάνανε προσπάθεια, παρόλο που είχαν πίεση. Γιατί μην ξεχνάμε ότι υπήρχε πίεση. Για τη νίκη καταρχήν και στο τέλος φυσικά παλέψαμε και για τη διαφορά. Και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, αυτό είναι σημαντικό. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι παίξαμε με μία ομάδα, η οποία παίζει πολύ καλά σαν ομάδα και σήμερα και αυτή είχε τα προβλήματά της, παρόλα αυτά στο τέλος, παραδείγματος χάρη ο Σατοράνσκι παρότι δεν ήταν καλός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού επιθετικά, έκανε αρκετά πολλά πράγματα, που δείχνει ένα παιδί που ξέρει να μοιράζεται ακόμα και τις δύσκολες στιγμές με τους συμπάικτες του. Όπως και δικά μας παιδία, όπως ο Γιώργος είναι καταπληκτικός, ο Πρίντεζης, μπήκε στο τέλος και πήρε δύο μπάλες που του έδωσε ο προπονητής και τις τελείωσε με 100% ποσοστό. Ο Θανάσης ήταν με ενέργεια, με πάθος, αυτό που μπορεί να δώσει σε όποια ομάδα που συμμετέχει. Είναι ένα παιδί που κατέκτησε τη θέση του».

Αναφορικά με την αδυναμία κάλυψης της διαφοράς των 12 πόντων που θα μας έδιναν την πρόκριση, είπε: « Ήταν ένα παιχνίδι μυαλού. Καταρχάς εμείς είμαστε συνέχεια στο κυνήγι της νίκης. Αισθανόμαστε λίγο άβολα για αυτό. Τελικά, πήραμε μία διαφορά μπαίνοντας και ο Θανάσης, φυσικά και ο Καλάθης, σήμερα ήταν το καλύτερό του παιχνίδι. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος. Νομίζω σε μία τέτοια φάση που φτάσαμε, θα μπορούσαμε να είχα προκριθεί. Οι βολές, κάποιες φάσεις που δεν προσπαθήσαμε να συγκλίσουμε τη διαφορά, μας στοίχεισαν. Αλλά αυτό νομίζω  ότι είναι δεδομένο ότι θα συμβεί σε ένα ματς. Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήμασταν μια δυνατή ομάδα, μια καλή ομάδα, μια ομάδα που προσπαθεί να ανατρέψει τα προγνωστικά. Αυτά που υπήρχαν απο πρίν. Ότι ήταν δηλαδή δύσκολο να κερδίσουμε, παρότι έχουμε ταλέντο μεγάλο και παρότι πραγματικά τα παιδιά αυτά μπορούν οποιονδήποτε να κερδίσουν».

Αναφορικά με τη διαιτησία και τα φάουλ που χρεώθηκε ο Γιάννης Αντετοκούμπο: «Είναι αλήθεια ότι οι διαιτητές δεν ήταν σε αυτό το επίπεδο που ήταν το παιχνίδι. Ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο και για αυτό έκαναν και λάθη. Νομίζω ότι χρειάζεται λίγο προσοχή σε όλα αυτά, αλλά τώρα μιλάμε λίγο για διαιτητές που καμιά φορά είναι στο δικό τους κόσμο, ή σε έναν κόσμο που  δεν είναι στο πράγμα του παιχνιδιού και στο πνεύμα της διοργάνωσης και στο πνεύμα του μπάσκετ. Ο Γιάννης δεν έκανε αυτό το φάουλ, αλλά βγήκε, αυτή είναι η ουσία. Τον χρειαζόμαστε το Γιάννη, να καταλάβει και όλα αυτά, γιατί ειλικρινά όταν έρχεται στην Ευρώπη είναι φυσιολογικό ότι παρότι είναι απίστευτος αθλητής, απίστευτος χαρακτήρας, φοβερό ταλέντο, μεγάλος παίκτης, όλα αυτά, πρέπει να καταλαβαίνει ότι εδώ όλοι θέλουν να μπούνε στο ρουθούνι του, να τον ενοχλούν. Να είναι ενοχλητικοί, να είναι και εκείνοι κάτι».

Για τη γεύση που αφήνει η πορεία μας: «Η ομάδα μας ήταν καλή, προσπάθησε αρκετά. Είχαν πίεση τα παιδιά. Φαινόταν αυτό. Παίξαμε καλά και πρέπει να ονειρευόμαστε.Αυτό είναι για μένα το κυριότερο, να προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε, να βρόυμε τον τρόπο να είμαστε πιο ήρεμοι, να βρούμε καλύτερα αποτελέσματα. Νομίζω ότι όλοι το θέλουν αυτό. Αξίζαμε περισσότερα. Θα ήθελα να παίζει όπως σήμερα η Εθνική άλλα δέκα ματς. Με πίεση αποτελέσματος, με ομάδα που είναι πειθαρχημένη. Τους κερδίσαμε, τους πιέσαμε, τους χαλάσαμε το μυαλό. Είχαν δείξει πως παίζουν σοβαρά για 40'. Τους βγάλαμε από εκεί. Κάναμε αυτό που θέλαμε. Τους χαλάσαμε το παιχνίδι τους». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ