27.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιανκούνας: «Πρώτα η Ζαλγκίρις» (vid)

Ο αρχηγός της Ζαλγκίρις Κάουνας, Παούλιους Γιανκούνας, δηλώνει υπερήφανος που αποτελεί μέλος της θρυλικής λιθουανικής ομάδας.

Ο 33χρονος φόργουορντ μπήκε στο… μικροσκόπιο της Ευρωλίγκας, η οποία του ετοίμασε αφιέρωμα μέσω βίντεο. Μίλησε για την περσινή εξαιρετική πορεία τους στη διοργάνωση, αλλά και τους φετινούς στόχους τους: «Δεν περάσαμε στους «8», αλλά κερδίσαμε μερικά σημαντικά παιχνίδια κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Ελπίζω πως φέτος θα πετύχουμε αντίστοιχες νίκες. Θεωρώ πως κάναμε πολύ μεγάλο βήμα ως ομάδα. Είμαστε σε μια θρυλική ομάδα. Νομίζω πως όταν κάποιος σκέφτεται το λιθουανικό μπάσκετ σκέφτεται πρώτα τη Ζαλγκίρις. Θέλουμε, επιτέλους, να επιστρέψουμε στα πλέι οφ. Τόσο καιρό είμαστε κοντά. Έχουμε τους παίκτες και την ομάδα να πετύχουμε το συγκεκριμένο στόχο. Ωστόσο, έχουμε και αρκετή δουλειά μπροστά μας. Θεωρώ πως η Ζαλγκίρις μεγαλώνει κάθε χρόνο και πως φέτος θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Έχουμε επτά νέους παίκτες και θα χρειαστούμε χρόνο, αλλά θεωρώ πως θα είμαστε εντάξει».

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, από την πλευρά του, ανέφερε: «Βασιζόμαστε πάνω του, κυρίως στο ξεκίνημα της σεζόν. Γνωρίζει τις απαιτήσεις που έχουμε από εκείνον. Έχει βιώσει ξανά αντίστοιχες καταστάσεις. Είναι μοντέλο σταθερότητας τόσα χρόνια στη Ζαλγκίρις. Είναι καταπληκτικός. Ως κόουτς θέλεις να είναι κάποιος σταθερός και εκείνος ανταποκρίνεται. Έχουμε επτά νέους παίκτες και ίσως δυσκολευτούμε στην προσαρμογή, αλλά προσβλέπουμε στη συνεισφορά του. Θεωρώ πως είχαμε καλή χρονιά πέρυσι. Περίπου το Φεβρουάριο κατανοήσαμε ότι διεκδικούμε με αξιώσεις θέση στα πλέι οφ. Δυστυχώς δεν προκριθήκαμε, αλλά βρεθήκαμε κοντά. Ανήκει πλέον στο παρελθόν. Μοιάζει πως έχει περάσει καιρός από την περσινή σεζόν. Όλα ξεκινούν από το μηδέν».

Δηλώσεις έκανε και ο Κέβιν Πάνγκος: «Ξέρει τα πάντα για την πόλη και την ομάδα. Είναι εδώ τόσο καιρό. Είναι σπουδαίος αρχηγός και ηγέτης. Είναι και εξαιρετικός παίκτης, ειδικά πέρυσι. Είμαι σίγουρος πως είναι κυρίαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του».

https://www.youtube.com/watch?v=gDJOGtbGU4I



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ