19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γιάννης Τζιβελέκας στο basketa.gr : «Τα όνειρα μας είναι μεγάλα»

Ο Γιάννης Τζιβελέκας αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή που πραγματοποίησε το Παγκράτι το φετινό καλοκαίρι, και ως γνήσιο «τέκνο» της Δάφνης, κόλλησε αμέσως με το περιβάλλον της Αθηναϊκής ομάδας, αποτελώντας με το «καλημέρα» έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας.

Στα τρία νικηφόρα παιχνίδια του Παγκρατίου στο κύπελλο, ο 22χρονος γκαρντ αποτέλεσε το κινητήριο μοχλό για την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, ενώ έδειξε να νιώθει άνετα στο κλειστό του Μετς, συνεχίζοντας από την περσινή του εμφάνιση στο ίδιο γήπεδο με την φανέλα του Μανδραϊκού. Ο Τζιβελέκας ήταν ο παίκτης που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο στο παιχνίδι με το Ψυχικό, και μιλώντας στο basketa.gr έμεινε προσγειωμένος, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Λιόγα.

Αναφορικά με τις νίκες απέναντι σε δυο ομάδες της Α2, και τον αποκλεισμό των Αμύντα και Ψυχικού ανέφερε : «Σίγουρα είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι έχουμε κάνει 3/3 και οι δυο νίκες είναι απέναντι σε ομάδες από μεγαλύτερη κατηγορία. Κρατάμε της νίκες ,διορθώνουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όντας και καινούργια ομάδα έναν χαρακτήρα νικητή», ενώ αν ο ίδιος περίμενε τέτοια εξέλιξη ανέφερε : «Βέβαια και το περίμενα γιατί δουλεύουμε καθημερινά με ένταση και ουσία τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο».

Βλέποντας το Παγκράτι να έχει αποκλείσει τρεις ομάδες (Κρόνο, Αμύντα και Ψυχικό) και να έχει μπροστά του την Κέρκυρα, αλλά και στο βάθος τον Παναθηναϊκό τον ρωτήσαμε που το πάνε οι «ροσονέρι», για να μας εξηγήσει : «Η ομάδα θέλει να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει. Δεν υπάρχουν περιορισμοί, δεν υπάρχει ταβάνι, όταν δουλεύεις καθημερινά και δίνεις το εκατό τις εκατό σου σίγουρα θα υπάρξει και αποτέλεσμα, και αυτό βλέπουμε τώρα».

Αν και έχει δώσει μόλις τρία επίσημα παιχνίδια μπροστά στον κόσμο του Παγκρατίου, ο ίδιος δείχνει να νιώθει καλά, με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει : «Το να φοράς την φανέλα του Παγκρατίου είναι τιμή ,χωρίς υπερβολές. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια νιώθω λες και είμαι χρόνια στην ομάδα. Αισθάνομαι παρά πολύ καλά και αυτό το οφείλω στους συμπαίκτες μου που με στηρίζουν αλλά κυρίως στον κοουτς γιατί με πιστεύει μου δίνει πολύ χρόνο, χώρο, πληροφορίες για να γίνω καλύτερος και πάντα μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω και να εξελιχθώ», ενώ για το αν αρχίζει να νιώθει ηγέτης τόνισε : «Δεν ξέρω αν είμαι ηγέτης όμως είμαι σίγουρος ότι δουλεύω και προσπαθώ να γίνω».

Ο Δημήτρης Λιόγας παρουσιάζει μια ομάδα, θελκτική, γρήγορη, και έχει αλλάξει στυλ σε σχέση με πέρυσι. Ο ίδιος ανέφερε πως ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού ταιριάζει απόλυτα στα θέλω του : «Το γρήγορο στυλ μου ταιριάζει 100%. Για μένα το τέμπο που δίνουμε είναι το ιδανικότερο και με έχει βοηθήσει να ενταχθώ πολύ γρήγορα στην φιλοσοφία της ομάδας. Είναι σύγχρονο, γρήγορο αλλά πολύ απαιτητικό γιατί πρέπει να αντέχεις να πηγαίνεις σε αυτόν το ρυθμό. Το δουλεύουμε καθημερινά και σίγουρα στην συνέχεια θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι».

Για το κλίμα που συνάντησε στην ομάδα, και τους στόχους της : «Είναι παρά πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα η εικόνα και τα αποτελέσματα αφήνουν σκέψεις και όνειρα για κάτι όμορφο, ο χρόνος όμως θα δείξει. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι με την δουλειά που κάνουμε, και με τον καλύτερο προπονητή (Λιόγα) της κατηγορίας στον πάγκο μας σίγουρα τα όνειρα είναι μεγάλα. Το κλίμα είναι υπέροχο,τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες όλοι, οι διοίκηση είναι κοντά μας, ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο, και είναι παρά πολύ σημαντικό για εμάς γιατί τον χρειαζόμαστε και τον θέλουμε δίπλα μας στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνουμε, και σίγουρα εκ μέρος όλων των παιχτών πρέπει να ξέρουν ότι θα κάνουμε τα πάντα για την ομάδα», για να προσθέσει : «Υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται ένας αθλητής για να νιώθει καλά, και να μπορεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο παρκέ».

Για το καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε, διαμορφώνοντας το 74-70, ανέφερε : «Είναι ωραίο συναίσθημα να βάζεις ένα μεγάλο σουτ για την ομάδα σου, σου δημιουργεί συναισθήματα δυνατά, όρεξη για δουλειά και μεγάλη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Ένιωθα καλά, μου έδωσε ο Αλεξ (Μαγιντόμπε) μια πολύ καλή ασιστ και το πίστεψα παρά πολύ...ε και μπήκε (γέλια). Σήμερα το έβαλα, εγώ αύριο θα είναι κάποιος άλλος συμπαίκτης μου το θέμα είναι να κερδίζουμε και να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Τώρα τι ακριβώς μας αναλογεί η ιστορία θα το δείξει».

photo credit : eurokinissi.gr / Γιώτα Μπρέκη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ