23.5 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Γιάννης: Ραντεβού στο Παγκόσμιο

Η Εθνική Ομάδα προχωρά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά μάλλον θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο, ως την Κίνα, χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα “Marca”. Όπου είπε και αρκετά άλλα ενδιαφέροντα.

Η ερώτηση που τραβάει την προσοχή είναι για το αν θα παίξει με την Ελλάδα στα παράθυρα της FIBA: «Έχω μιλήσει με τον προπονητή γι’ αυτή την πιθανότητα και θα μου άρεσε, Τώρα όχι , γιατίη ομάδα πηγαίνει μια χαρά, κερδίζει, αλλά πιστεύω πως αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί θα είμαι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο κόσμος στην Ελλάδα πιστεύει πως δεν θα ξαναπαίξω στην Εθνική Ομάδα, αλλά εγώ ξέρω πως θα είμαι έτοιμος».

Ο Γιάννης μίλησε ακόμη για τον αδελφό του Κώστα και την προοπτική να υπάρχει ένας ακόμη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ: «Το ελπίζω! Πιστεύω πως είναι έτοιμος και πως βρέθηκε σε μια ομάδα που «μεγαλώνει» με παίκτες όπως ο Σμιθ ή ο Ντόντσιτς τώρα. Ελπίζω να κερδίσει τη θέση του και να έχω την ευκαιρία να παίξω εναντίον του».

Σε ερώτηση αν θα έπαιζε ξανά στην Ευρώπη, στην Ισπανία ή στην Ελλάδα, η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει αυτό στο μυαλό του αυτή τη στιγμή. Όπως δεν υπάρχει και το να φύγει από το Μιλγουόκι και να πάει ίσως στη Δύση, όπως έκανε ο ΛεΜπρον Τζέιμς: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Χρωστάω στο Μιλγουόκι και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Με σόκαρε λίγο η απόφαση του ΛεΜπρον, αλλά πιστεύω πως έκανε την καλύτερη επιλογή για τον ίδιο και το μέλλον του και του εύχομαι τα καλύτερα. Αλλά εγώ θέλω να νικώ με το Μιλγουόκι, να είμαι ο καλύτερος στην Ανατολή και στο ΝΒΑ».

 

Κάπου εδώ μπήκε στην κουβέντα η ατάκα πως «ο Τζόελ Εμπίιντ είναι πλέον ο καλύτερος της Αναατολής». Ο Γιάννης γέλασε πριν απαντήσει: «Είναι κάτι που μου δίνει κίνητρο. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η άποψη είναι η σωστή».

Ο Αντετοκούνμπο τόνισε ακόμη πως πιστεύει πως οι Μιλγουόκι Μπακς μπορούν να φτάσουν στους τελικούς, και πως ο ίδιος αν συνεχίσει να δουλεύει πολύ, μπορεί να φτάσει στον τίτλο του MVP. Όσο για τον Λούκα Ντόντσιτς, πιστεύει πως μπορεί να αφήσει άμεσα το στίγμα του στο ΝΒΑ, γιατί έχει το ταλέντο και την εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του ΝΒΑ2Κ19 που έχει στο εξωφυλλό του τον ίδιο και λέξεις που σημαίνουν πολλά γι αυτόν: «Ήθελα να υπάρχει πάνω σ’ αυτό η οικογένειά μου, τα αδέλφια μου, η πατρίδα μου η Ελλάδα!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ