21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιάννης Προδρόμου στο Basketa: «Στον πρώτο γύρο μας είχαν για τελειωμένους»

Η Καβάλα προχώρησε σε νέο εντός έδρας θρίαμβο απέναντι στον Αμύντα και έμεινε όρθια για την παραμονή στην Α2, με τον Γιάννη Προδρόμου να μιλά στο Basketa.gr για την νέα μεγάλη εμφάνιση των «Αργοναυτών» στο σπίτι τους, το κομβικό ματς με τον Εθνικό και το... μικρό πρωτάθλημα που θα έχει κατακτηθεί, αν η ομάδα μπει στα play out και, πολύ περισσότερο, σώσει την κατηγορία.

Η σεζόν δεν προχώρησε, έτσι όπως την περίμεναν στην Καβάλα, με αποτέλεσμα για ένα μεγάλο διάστημα να φιγουράρουν στα κατώτερα πατώματα της βαθμολογίας της Α2, χωρίς να υπάρχει αρχικά προοπτική ανάκαμψης, αποτελώντας πρώτο φαβορί για υποβιβασμό μαζί με τον Εθνικό. Πολύ σύντομα, όμως, και με έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο, ιδιαίτερα στα παιχνίδια στο Κλειστό της Καλαμίτσας, οι παίκτες του Ανδρέα Καραπιπερίδη έφτασαν σχεδόν στο σημείο να έχουν αντιστρέψει την κατάσταση και μια ακόμη τεράστια νίκη με 69-50 απέναντι στον Αμύντα, έφερε την ομάδα μόλις μια νίκη από το να μπει στα play out, κάτι που μπορεί να γίνει την Τετάρτη (24/4) με το πρώτο «διπλό» της χρονιάς κόντρα στον Εθνικό. Και στα play out, όλα μπορεί να γίνουν.

Ένας εκ των παικτών, που βοήθησαν καταλυτικά την αναμόρφωση της εικόνας της ομάδας, ο Γιάννης Προδρόμου, μίλησε στο Basketa.gr για το τρομερό αμυντικό παιχνίδι με την ομάδα του Υμμητού, την ολική επαναφορά και τη μεγάλη «παγίδα» που υπάρχει στον Πειραιά κόντρα στο μαχητικό, αν και υποβιβασμένοι, Εθνικό. Παράλληλα, θεωρεί πως η Καβάλα θα είναι σαν... να κατακτά τίτλο με την παρουσία στα play out και την πιθανή της παραμονή στην κατηγορία, ενώ αναφέρθηκε στη δική του συμβολή, ερχόμενος από μια ακόμη θητεία στον Αρκαδικό, τον οποίο πάντα σκέφτεται. 

Γιάννη, εξήγησέ μου πρώτα τους μόλις 50 πόντους που δέχεστε σε αυτό το τόσο κρίσιμο ματς, που ξεχωρίζουν, όπως και οι μόλις πέντε στην τελευταία περίοδο.

Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και ήμασταν αποφασισμένοι να παίξουμε άμυνα. Νομίζω, ότι ήταν το καλύτερο αμυντικά παιχνίδι μας. Όλα τα παιδιά μπήκαν να βοηθήσουν και από εκεί ξεκινήσαμε, για να βρούμε σωστές επιλογές και στην επίθεση.

Έχετε πάρει πολλά μεγάλα αποτελέσματα στην έδρα σας. Τι σας φέρνει να κάνετε τέτοιες εμφανίσεις στην Καβάλα;

Το Κλειστό της Καλαμίτσας και ο κόσμος μας, μας δίνουν σίγουρα τεράστια ώθηση. Είναι ο 6ος παίκτης μας και πραγματικά είμαστε άλλη ομάδα, αποφασισμένη να παίξει άμυνα και να κερδίσει όλα τα παιχνίδια. Αν είχαμε κερδίσει και τον Ερμή Αγιάς στην παράταση, θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα τώρα.

Τώρα, όμως, έχετε εκτός έδρας ένα κρίσιμο παιχνίδι με τον Εθνικό.

Είναι ένα παιχνίδι γοήτρου. Ο Εθνικός είναι προδικασμένος στη μοίρα του να υποβιβαστεί, αλλά επειδή εμείς θέλουμε να είμαστε τουλάχιστον στα play out, οφείλουμε να πάμε αποφασισμένοι ξοδεύοντας κάθε δύναμη μας πριν από το Πάσχα, παίρνοντας στο «Π. Σαλπέας» την πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Ανέφερες πολύ σωστά, ότι διεκδικείτε την πρώτη εκτός έδρας νίκη, που σημαίνει ότι κάτι δεν κάνατε καλά για να μην έχετε ακόμη καμία. Τι πρέπει να κάνετε τώρα, για να πάρετε «διπλό»;

Πρέπει απλά να παίξουμε τη σημερινή (σ.σ. 20/4) άμυνα. Να ξεκινήσουμε από εκεί και το θετικό αποτέλεσμα θα έρθει. Πρέπει, επίσης, να έχουμε υπόψη μας πως παίζουμε με έναν αντίπαλο, που δεν παρατά τα παιχνίδια. Στο Πευκοχώρι έχασε στο καλάθι, άρα εμείς πρέπει να πάμε αποφασισμένοι και να μη σκεφτόμαστε, ότι έχουμε κάτι δεδομένο παίζοντας με τον Εθνικό. Πρέπει από το τζάμπολ κιόλας να παίξουμε αυτή τη σκληρή άμυνα και αν το κάνουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Καταλαβαίνουν όλοι την κρισιμότητα του αγώνα και την Τετάρτη πρέπει να μπούμε στη ζώνη των play out.

Στην αρχή χάσατε πολύ έδαφος, που προσπαθείτε εδώ και καιρό με μεγάλη προσπάθεια να καλύψετε. Θα το θεωρήσεις σαν δικό σας πρωτάθλημα, αν τελικά μπείτε στα play out;

Στην αρχή χάσαμε, όντως, πάρα πολύ έδαφος. Είχαμε τους σοβαρούς τραυματισμούς των Κουμλέλη και Καμάρα, μας έριξαν ψυχολογικά και τα αρνητικά αποτελέσματα, οπότε ήταν μια δύσκολη κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε. Το να πάμε στα play out θα είναι μεγάλη επιτυχία, γιατί πολλοί μας είχαν τελειωμένουες στον πρώτο γύρο. Δεν τα παρατήσαμε, δουλέψαμε, πεισμώσαμε, βγάλαμε αντίδραση και προχωρήσαμε, παίρνοντας νίκες για την απαραίτητη ώθηση με ομάδες, σαν τον Διαγόρα, την Καστοριά ή τον Τρικούπη. Φτάσαμε έως εδώ κι έχουμε την προοπτική να τα καταφέρουμε.

Κι αν καταφέρνατε στο τέλος την υπέρβαση της παραμονής;

Αυτό θα ήταν πραγματικά το δικό μας πρωτάθλημα. Τις τελευταίες αγωνιστικές, βέβαια, γίνονται πολλές ανατροπές. Βλέπεις ομάδες με ζήλο να διεκδικούν τα playoffs, οπότε τώρα είναι μακρινό να μιλάμε για τη σωτηρία. Αν γίνει, βέβαια, το πρώτο βήμα με τον Εθνικό, έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε σε ένα πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο μικρό πρωτάθλημα, σαν τα play out.

Ήσουν από αυτούς, που ξεχώρισαν και επιθετικά. Επειδή δε σε βλέπουμε να το κάνεις πρώτη φορά, νιώθεις την ανάγκη να βγαίνεις μπροστά σε κρίσιμα παιχνίδια;

Από την φύση μου είμαι ένας άνθρωπος, που δε σταματά να δουλεύει και να αγαπά το μπάσκετ, βοηθώντας την ομάδα του όπως πρέπει. Παλεύω πάρα πολύ και δε σταμάτησα ποτέ να προπονούμαι. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ σε μια κρίσιμη καμπή, γιατί με εξιτάρει το να βγαίνω μπροστά. Είναι στον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία μου.

Πώς πείστηκες το καλοκαίρι να πας στην Καβάλα;

Να πω, αρχικά, ότι πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στην Τρίπολη, με καλές και κακές στιγμές. Μου έδωσαν, όμως, να καταλάβω πως περιτριγυρίζομαι από άνθρωπος, που με πιστεύουν πολύ. Στην Καβάλα, ο πρόεδρος Βαγγέλης Παππάς και ο προπονητής με προσέγγισαν και μου άρεσε αυτά που μου είπαν. Η Καβάλα είναι μια ομάδα με υγεία, απόλυτη φερεγγυότητα, έναν πρόεδρο να μας τα παρέχει όλα κι ένα πλάνο πολύ ελκυστικό. Διαθέτει πολλά παιδιά, που τώρα ξεκίνησαν τα πρώτα τους πατήματα σε μια κατηγορία με ιδιαιτερότητες, όπως είναι η Α2. Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου και την έχω υποστηρίξει στο έπακρον.

Νιώθεις πως είσαι από αυτούς, που πρέπει να οδηγήσουν αυτούς τους νεότερους παίκτες;

Αυτά τα παιδιά ήρθαν από μικρότερες κατηγορίες, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν και προς το παρόν τα καταφέρνουν πολύ καλά. Με την εμπειρία και την προσωπικότητά μου, προσπαθώ να τους βοηθήσω για να έχει η ομάδα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μιας και αναφέρθηκες νωρίτερα στον Αρκαδικό, παρακολουθείς την πορεία του, έχοντας υποβιβαστεί στην Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μην έχοντας καλή χρονιά; Τι σκέφτεσαι για όλο αυτό;

Ο Αρκαδικός είναι για το μπάσκετ της Τρίπολης μια ιδέα, που πριν από μερικά χρόνια εκπροσωπείτο στην Basket League, ενώ για μια βολή έπεσε στην Α2. Οι ιδέες δεν τελειώνουν ποτέ, είναι ένας σύλλογος που έχει προσωπικότητες, που δε θα την παρατήσουν ποτέ. Παρακολουθώ, φυσικά, την πορεία της ομάδας, που ήμουν για 4 χρόνια και είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Οι άνθρωποι, εκεί, με αγάπησαν, με φρόντισαν, μου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μόνο θετικά έχω να πω. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος, ότι η ομάδα θα επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες, που χρειάζονται ομάδες με μεγάλα, ωραία γήπεδα και κόσμο με γνώση του μπάσκετ, όπως είναι και η Καβάλα. Καμιά φορά, άλλωστε, χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω, για να προχωρήσεις μετά μπροστά.

Ο Γιάννης Προδρόμου είχε κάτι ακόμη να προσθέσει: «Θα ήθελα, επίσης, να ευχηθώ καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει υγεία, χαρά και ευημερία σε όλο τον κόσμο.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ