16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γιάννης Μαλούτας στο basketa.gr : «Υπάρχει χημεία μεταξύ μας στα Γρεβενά»

Ο Γιάννης Μαλούτας βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική σεζόν στα Γρεβενά, και η παρουσία του μπορεί να συνδεθεί μόνο με επιτυχίες για τον Πρωτέα, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β' Εθνική.

Ο 30χρονος εξαιρετικός σκόρερ από την Κοζάνη, ήταν αυτός που με τρίποντο του της χάρισε ίσως την σπουδαιότερη νίκη της ιστορίας της, με αντίπαλο τους Μαχητές στα Πεύκα. Ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr κράτησε χαμηλούς τόνους, μίλησε για το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στον ομάδα, για το σπουδαίο σουτ, τον κόσμο αλλά και τον στόχο της ομάδας, ενώ επισήμανε το πόσο ανταγωνιστικό παρουσιάζεται το φετινό πρωτάθλημα.

Πέτυχες το καθοριστικό τρίποντο στην ως τώρα σημαντικότερη νίκη του Πρωτέα, στο φετινό πρωτάθλημα. Τι σημαίνει αυτή η νίκη για την ομάδα σας, και η εξαιρετική εμφάνιση για σένα : «Η αλήθεια είναι ότι πέτυχα ένα καθοριστικό τρίποντο για την έκβαση του παιχνιδιού αλλά προηγήθηκαν πολύ δύσκολα καλάθια από συμπαίκτες μου για να φτάσει το παιχνίδι εκεί. Η νίκη αυτή ήταν πολύ δύσκολη και συγχρόνως σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ποιους είχαν κερδίσει μέχρι προχτές τα Πεύκα στην έδρα τους, και την ανάγκη που είχαμε εμείς για μια μεγάλη νίκη. Όσον αφορά τη δική μου εμφάνιση όπως και όλων των παιδιών είναι αποτέλεσμα της κατανόησης που δείχνει ο καθένας μας στο ρόλο που του έχει δοθεί από τον κόουτς και της χημείας που έχουμε σαν ομάδα».

Ο Πρωτέας παρουσιάζει μαχητική εικόνα στην πρώτη του παρουσία στην Β' Εθνική. Με αυτή τη νίκη καταφέρατε να σβήσετε την εντός έδρας ήττα στην παράταση από το Στρατώνι, και ποιος ο στόχος για την τρέχουσα σεζόν : «Είναι γεγονός ότι αν εξαιρέσεις το παιχνίδι στα Γιάννενα όπου είχαμε κάποιες απουσίες και δεν σταθήκαμε ανταγωνιστικοί στα υπόλοιπα δυο παιχνίδια νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω, χωρίς να θέλω να μειώσω τις αντίπαλες ομάδες απλά κρίθηκαν από δικά μας λάθη και άστοχα σουτ. Από κει πέρα σίγουρα η ήττα από το Στρατώνι μας πόνεσε αρκετά καθώς θέλαμε να κρατήσουμε την έδρα μας αλλά με τη νίκη της Κυριακής (3/11) κάπως ρεφάραμε αυτή την ήττα. Ο στόχος φυσικά είναι η παραμονή στην κατηγορία και από το επόμενο παιχνίδι που θα είμαστε πλήρεις να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι όπου και αν παίζουμε».

Αγωνίστηκες στην Β' Εθνική με την Ελίμεια, σε μια δύσκολη σεζόν για την ομάδα της Κοζάνης. Πλέον στα 30 σου χρόνια βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον Πρωτέα και ξανά στην Β' Εθνική. Θεωρείς σωστή την απόφαση σου να μετακομίσεις στα Γρεβενά, και φέτος θεωρείς ότι είναι η πιο ώριμη σεζόν της καριέρας σου : «Όντως η χρονιά στην Ελίμεια ξεκίνησε με δυσκολίες που στην πορεία αυξήθηκαν και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό αλλά σίγουρα ήταν μια πολύτιμη εμπειρία που θα βοηθήσει τη φετινή χρονιά! Αν εξαιρέσεις λιγάκι την καθημερινή μετακίνηση από την Κοζάνη που μας ζορίζει κάποιες φορές στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, η απόφαση να παίξω στα Γρεβενά πάρθηκε σχετικά εύκολα. Η διοίκηση είναι άψογη απέναντί μας, με τον κόουτς είχα συνεργαστεί στο παρελθόν στην Πτολεμαΐδα και υπάρχει μια χημεία μεταξύ μας και φυσικά μεγάλο κίνητρο ήταν οι συμπαίκτες μου, με τους περισσότερους εκ των οποίων έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με επιτυχία. Τώρα αν είναι η πιο ώριμη σεζόν δεν το ξέρω αλλά σίγουρα η εμπειρία βοηθάει και παίζει επικουρικό ρόλο στην καθημερινή δουλειά, το καλό κλίμα και την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή».

Πόσο βοηθάει ο κόσμος της ομάδας την προσπάθεια που κάνει ο Πρωτέας : «Ο κόσμος στα Γρεβενά από μικρός που πήγαινα ως αντίπαλος ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα και βοηθούσε. Η άνοδος στη Β' Εθνική ήταν ιστορικό γεγονός για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης και μέχρι στιγμής έχει δώσει ώθηση με την παρουσία του στα εντός έδρας παιχνίδια και το ίδιο θα θέλαμε να συνεχίσει να κάνει καθώς το πρωτάθλημα είναι μεγάλο».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα της Β' Εθνική, έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα, και πως κρίνεις το επίπεδο : « Το πρωτάθλημα για την ώρα έχει πάρα πολλές εκπλήξεις και η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι ότι σε μεγάλο βαθμό τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δηλαδή στα περισσότερα παιχνίδια και οι δυο ομάδες διεκδικούν τη νίκη μέχρι το τέλος και παράγοντες όπως η συγκέντρωση, η ευστοχία ακόμα και η τύχη είναι αυτοί που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν μπορώ να ξεχωρίσω μια ομάδα μέχρι στιγμής νομίζω είναι ο Πας Γιάννινα ο οποίος εμπλούτισε τα περσινά του στοιχεία (αθλητικότητα - μαχητικότητα) με αρκετή εμπειρία και ποιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και πολλά μπορούν να ανατραπούν είτε στα ψηλά είτε στα χαμηλά της βαθμολογίας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ