28.4 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Γιάννης Καπώνης στο basketa.gr : «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την συσπείρωση» (vid)

Ο Γιάννης Καπώνης αποτέλεσε μια εκ των πρώτων μεταγραφών της νεοφώτιστης Δάφνης Δαφνίου στην Β' Εθνική, με τον 24χρονο γκαρντ να ξεκινάει την πορεία του από τον Πρωτέα Βούλας, με τον οποίο έκανε πρωταθλητισμό στις κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ, για να συνεχίσει στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE με το Λαύριο, και πέρυσι στο Περιστέρι, και στην πορεία ανόδου από την Β' Εθνική προς την Α2.

Την φετινή σεζόν, και ειδικά από την έλευση του Κώστα Σορώτου και μετά ο ταλαντούχος γκαρντ έχει πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας συνολικά 8,6 πόντους σε 22 παιχνίδια και 18 τρίποντα, ενώ μιλώντας στο basketa.gr, εξήγησε πως σκέφτηκε πριν ευστοχήσει το τρίποντο της νίκης με τον Τρίτωνα, με το σκορ στο 74-74 και μερικά δευτερόλεπτα να απομένουν : «Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτεσαι κάτι ουσιαστικά λειτουργείς με το ένστικτο», ενώ μιλώντας για την υπερπροσπάθεια στο συγκεκριμένο παιχνίδι ανέφερε : «Σίγουρα υπήρξε υπερπροσπάθεια στα τελευταία οκτώ λεπτά όπου αγωνιστήκαμε οι ίδιοι πέντε παίκτες,  πολλοί εκ των οποίων ήμασταν στο όριο των φάουλ, αλλά το θέλαμε πάρα πολύ και αυτό φάνηκε».

Με την Δάφνη να έχει άσχημη πορεία στον πρώτο γύρο, και μετά το αρχικό 4-0, να μετράει σερί ηττών, αναγκάστηκε να πάει σε αλλαγή προπονητή, αλλάζοντας τον Νίκο Ρήγγα με τον Κώστα Σορώτο. Ωστόσο, και παρά τις απουσίες των τραυματιών Μιχόπουλου (11,4 π.) και Γεωργούτσου (13,7 π.) η ομάδα του Χαϊδαρίου πετυχαίνει μεγάλες νίκες, με την εύλογη ερώτηση για το τι άλλαξε να τίθεται στον Γιάννη Καπώνη : «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την συσπείρωση. Είχαμε φτάσει στο σημείο που δεν υπήρχε επιστροφή και σε συνδυασμό με τον ερχομό του κόουτς και των τραυματισμών των παιδιών αυτό ήταν η μόνη μας επιλογή».

Όπως όλα δείχνουν οκτώ ομάδες θα εμπλέκονται στην μάχη της παραμονής, με τις επτά να βρίσκονται σε απόσταση δυο νικών, και την Δάφνη να έχει να δώσει ακόμη ένα τελικό στο Κορωπί. Έτσι, αναφορικά με την μάχη της παραμονής η απάντηση του ήταν κατατοπιστική : «Καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να υπάρξει. Οι διαφορές των ομάδων είναι πολύ μικρές και όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Ο ίδιος έχοντας αγωνιστεί στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE με το Λαύριο (2,5 π., σε 6 παιχνίδια) και κάνοντας πρωταθλητισμό με το Περιστέρι, βρέθηκε να κυνηγάει φέτος τον στόχο της παραμονής. Ωστόσο αναφέρει ότι οι απαιτήσεις παραμένουν ίδιες ανεξαρτήτως στόχου : «Ο στόχος αλλάζει μόνο, είτε κυνηγάς την παραμονή είτε το πρωτάθλημα οι απαιτήσεις μένουν ίδιες. Προφανώς και το πέρασμά μου από το Λαύριο μου έμαθε πολλά που στην πορεία μου φάνηκαν χρήσιμα και μπορώ να τα βγάζω πλέον στο παρκέ», ενώ αναφορικά με τους προσωπικούς του στόχους, και να επιθυμεί να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία τόνισε :

«Προσωπικός στόχος για φέτος είναι η παραμονή της ομάδας στην Β' Εθνική όπου αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της φέτος. Φυσικά και θα ήθελα να βρεθώ σε παραπάνω κατηγορία αρκεί να υπήρχαν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις», προϋποθέσεις που έχει βρει σε όλα τα επίπεδα στην Δάφνη, η οποία αποτελεί έναν σύλλογο πρότυπο, με τον ίδιο να το προσυπογράφει : «Η Δάφνη είναι ένα υγιές σωματείο απ' αυτό που χαίρεσαι να είσαι μέλος του καθώς αποτελείται από έναν κύκλο ανθρώπων που νοιάζονται και πονούν πραγματικά την ομάδα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ