17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γιάννης Ζακυνθινός στο Basketa: «Μην κρυβόμαστε, ήταν επιπλέον κίνητρο το αήττητο του Αιγάλεω»

Η Μεγαρίδα κατάφερε να βάλει «στοπ» σε ένα απίθανο σερί 52 αγώνων με νίκη για το Αιγάλεω, μένοντας παράλληλα όρθιο για την άνοδο στη Β' Εθνική, με το μεγάλο πρωταγωνιστή Γιάννη Ζακυνθινό να μιλάει στο Basketa.gr για τη «διπλή» σημασίας της επιτυχίας αυτής, τα τρία μεγάλα σουτ του και την περσινή απόφαση να γίνει κάτοικος Μεγάρων.

Το καλοκαίρι του 2017, αποφάσισε μετά από χρονιές δόξας με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, να γίνει μεταξύ αυτών, που θα έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του μεγάλου οράματος, που ξεκινούσε στα Μέγαρα. Η Μεγαρίδα πήρε... αέρας την άνοδο για τη Γ' Εθνική και συνεχίζει τον πρωταθλητισμό, αυτό που κάνει δηλαδή από πέρυσι. Είναι, δηλαδή, νικήτρια. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις μια ομάδα, η οποία κερδίζει το πανίσχυρο Αιγάλεω, ύστερα από 52 συνεχόμενες νίκες του τις δύο τελευταίες σεζόν, μένοντας ζωντανή στη «μάχη» της ανόδου για τη Β' Εθνική;

Και ο Γιάννης Ζακυνθινός, άλλωστε, νικητής. Όχι μία, όχι δύο αλλά... τρεις φορές ευστόχησε σε μεγάλα σουτ, για να πάρει η ομάδα του την νίκη στη δεύτερη παράταση. «Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ για αυτό το ματς. Γνωρίζαμε από πριν, ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά είναι και γνωστό πως όποιος έπαιζε με το Αιγάλεω αυτό ήθελε, να του σπάσει το αήττητο. Εμείς ήμασταν, λοιπόν, αυτοί που το κατάφεραν, δουλεύοντας πάρα πολύ», είπε ο ίδιος στο Basketa.gr, μην κρύβοντας πως το αήττητο του Σίτι ήταν ένα μεγάλο κίνητρο. «Φυσικά και ήταν επιπλέον κίνητρο. Η διάθεση για νίκη, βέβαια, είναι ίδια σε όλα τα ματς και θέλουμε να μείνουμε αήττητοι, για να πλασαριστούμε καλά στο τέλος της σεζόν, έστω και στην τρίτη θέση, αφού η δεύτερη δεν είναι στο χέρι μας», θα συμπλήρωνε.

Τι έκανε τόσο καλά, όμως, η Μεγαρίδα για να βάλει μπλόκο στο τρομερό σύνολο του Μανώλη Ιμπραημάκη; «Μείναμε σε όλο το ματς στο πλάνο του προπονητή μας σε άμυνα και επίθεση. Είναι απλή εξήγηση, αλλά πραγματικά για αυτό νικήσαμε», απαντά ο έμπειρος γκαρντ, που ήταν καταλύτης. «Είμαστε μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Δεν ξέρεις, ειλικρινά, ποιος θα βγει σε κάθε ματς να κάνει τη διαφορά. Θα μπορούσαν να πάνε σε άλλον τα κρίσιμα σουτ του αγώνα αυτού, αλλά πήγαν σε μένα, προφανώς γιατί ο κόουτς κάτι έβλεπε. Το ίδιο κάνει κάθε φορά, βλέποντας ποιος παίκτης είναι σε καλή μέρα», θα σχολίαζε για τις μεγάλες αποφάσεις που πήρε, προσθέτοντας πως «η εμπιστοσύνη της ομάδας σε οδηγεί εκεί, στο να αποδώσεις δηλαδή σε τέτοιο επίπεδο. Όλοι μας έχουμε αυτή την αυτοπεποίθηση και, για το λόγο αυτό, το έργο μας γίνεται πιο εύκολο».

Ο Ζακυνθινός, βέβαια, θα μπορούσε ίσως να βρίσκεται με τον Διαγόρα στην Α2, μετά από χρονιές μεγάλων επιτυχιών, μία από τις οποίες είχε σημαδέψει και ο ίδιος, με το νικητήριο καλάθι στον τελικό ΕΣΚΑ με το Κορωπί. Αποφάσισε, όμως, να πάει στα Μέγαρα και να ακολουθήσει το όνειρο της τοπικής ομάδας. «Η ομάδα είχε κάνει καλές προσθήκες στην Α' ΕΣΚΑΝΑ, κυρίως με τους Πέτρουλα και Μπαλάφα, έχοντας ήδη έναν καλό κορμό. Μου εξήγησαν το πλάνο τους, που ήταν μακροπρόθεσμο και όχι μόνο για μία άνοδο στη Γ' Εθνική, θέλοντας να χτίσουν με βάση ένα όνειρο, για να πετύχουν μεγάλα πράγματα. Αυτό με έπεισε να έρθω», εξηγεί σχετικά με τους λόγους, που τον έφεραν εκεί, ενώ μοιάζει θετικός να συνεχίσει. «Κοίταξε, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Αν όλα πάνε καλά, φυσικά θα μπορούσα να συνεχίσω στην ομάδα. Δύσκολα βρίσκεις τόσο υγιή σωματεία με τέτοιους ανθρώπους», ανέφερε, προτού τελειώσει με ένα σχόλιο για τον προπονητή του, Γιώργο Μάνταλο. «Ο κόουτς Μάνταλος με ξέρει και τον ξέρω καλά. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και αυτό είναι εύκολο, όταν ο προπονητής ξέρει τι να ζητήσει από τους παίκτες».

photo credit : megara.org



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ