19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γιάννης Αθηναίου στο basketa.gr: “Αφήνω πίσω το παρελθόν”

Η σεζόν άρχισε για τον ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα. Δεν υπήρξε ούτε μία μέρα στη διάρκεια της προετοιμασίας των έξι εβδομάδων κατά την οποία να ήταν όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι. Ο Γιάννης Αθηναίου είναι ένας από αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν αφού “κουβάλησε” ένα πρόβλημα στη γάμπα από την περσινή σεζόν και στην πραγματικότητα μπήκε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας.


Από τις πρώτες μέρες όμως της παρουσίας του στις υποχρεώσεις του Δικεφάλου, ο διεθνής γκαρντ έδειξε την ποιότητα του και τη διάθεση του να βοηθήσει ουσιαστικά τη νέα του ομάδα. Η συμπεριφορά των ανθρώπων της, όπως δηλώνει στο basketa.gr, τον έκανε να εκτιμήσει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε και θα βρίσκεται για τα επόμενα δύο χρόνια.

 


Ο 30χρονος γκαρντ είπε για τον τραυματισμό που άφησε πίσω του: “Είχα ένα πρόβλημα που δεν μου επέτρεψε να συμμετέχω στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας όμως ήμουν κάθε μέρα στο γήπεδο, δύο φορές τη μέρα και προσπαθούσα να κρατάω το κορμί μου σε καλή κατάσταση ώστε όταν ερχόταν η ώρα να μπω, να μην ξεκινούσα από το μηδέν. Να μπορώ να είμαι σε καλή κατάσταση, τουλάχιστον σωματικά. Προσπαθώ να έρθω στα επίπεδα που θέλω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να βοηθήσω την ομάδα που με έχει βοηθήσει ώστε να φτάσω στο σημείο να είμαι υγιής με όλους τους τρόπους. Την ευχαριστώ γι’ αυτό”.

 

 

-Με ποιο τρόπο σε βοήθησε η ομάδα;


“Έδειξε μεγάλη υπομονή στο θέμα του τραυματισμού μου. Καθημερινά προσπαθούσαμε να βρούμε τον τρόπο για την καλύτερη δυνατή θεραπεία σε συνεργασία με τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν στην Αθήνα. Με περίμεναν για όσο χρόνο χρειαζόμουν κι αυτό μου έδειξε πολλά. Ήταν πολύ σημαντικό, γιατί τον χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο. Καταλαβαίνω ότι όταν κάνεις μια μεταγραφή περιμένεις από τον παίκτη να είναι 100% έτοιμος από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Εγώ δεν μπορούσα να είμαι έτοιμος γιατί υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί. Βαδίζω όμως στο να αφήσω τελείως πίσω το παρελθόν. Ευχαριστώ και πάλι πολύ τον ΠΑΟΚ”.

 

 

-Σε μία περιφέρεια τόσο γεμάτη όπως αυτή του ΠΑΟΚ, ποιος θα είναι ο ρόλος σου;


“Ο κόουτς βασίζεται σε όλους τους παίκτες. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Δεν υπάρχει κάποιος που να είναι πιο μπροστά. Έχουμε ένα τεράστιο ρόστερ, γεμάτο από επιλογές, που αποτελείται από έμπειρους και νέους ταλαντούχους παίκτες. Ολοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα σύνολο στο οποίο θα έχει ο ένας ανάγκη τον άλλον για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και όχι να έχει η ομάδα ανάγκη μόνο έναν ή δύο παίκτες για να πετύχει τους στόχους της”.

 

 

-Την Τρίτη (9/10, 21:30 στη Βενετία) αρχίζει και η προσπάθεια σας στο Basketball Champions League. Ξέρεις τη διοργάνωση και το επίπεδο της, τι περιμένεις από τον ΠΑΟΚ;


“Το BCL είναι μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση και τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλές πορείες τα προηγούμενα χρόνια. Είναι νωρίς για να πούμε που μπορούμε να φτάσουμε όμως νομίζω ότι έχουμε καλές προοπτικές για κάτι περισσότερο”.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ