21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Γιάννης Αγραβάνης στο Basketa.gr: “Τυχερός που παίζω στο Περιστέρι”

"Νονέ, νονέ, έλα επιτέλους ήρθες. Εσύ έπαιξες τουλάχιστον όχι όπως ο άλλος νονός". Ο πιτσιρικάς που έτρεχε έξω από τα αποδυτήρια του Περιστερίου μετά το θρίαμβο της ομώνυμης ομάδας (και) επί του Ολυμπιακού έκλεψε την παράσταση. Ο μικρός Γιάννης, είναι το ξαδελφάκι του Γιάννη Αγραβάνη του Περιστερίου, του αδελφού του Δημήτρη του Ολυμπιακού αλλά και της αδελφής τους Φένιας, που αυτή έχει ασχοληθεί με βόλεϊ και μάλιστα είχε πολύ καλή σεζόν με άνοδο στην Pre League με τις Αμαζόνες.

Τα τρία παιδιά της οικογένειας Αγραβάνη έχουν βαφτίσει παρέα τον μικρό γιο της αδελφής της μαμάς Αγραβάνη, ο οποίος πρώτα είχε πέσει στην αγκαλιά του άλλου του νονού, του Δημήτρη που βγήκε πρώτος χωρίς να χρειαστεί να κάνει ούτε ντους, το γιατί το αποκάλυψε ο πιτσιρικάς. Ο οποίος μάλιστα ήταν άτυχος και περίμενε αρκετά καθώς και τα δύο αδέλφια είχαν κληρωθεί να περάσουν ντόπινγκ κοντρόλ !

"Ρε νονέ, ενώ σε είδα στην αρχή μετά δεν σε είδα !  Που ήσουν" ; έπαιξε με τον πόνο του άσου του Ολυμπιακού (ο οποίος και πάλι δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό από τον Ντέηβιντ Μπλάτ) το βαφτιστήρι του, που ενώ πράγματι τον είδε στον πάγκο, αλλά μετά στο παρκέ δεν τον είδε και ασχολήθηκε με τον άλλο νονό που ήταν "καυτός"

"Μιλάμε για τρομερό παιδί και με ταλέντο στο μπάσκετ. Ο μεγαλύτερος του αδελφός που είναι και αυτός ψηλός για την ηλικία του παίζει μπάσκετ στην ΑΕΚ.  Νομίζω ότι και ο μικρός το έχει και θα γίνει...μάχη αν θα τον πάρουμε πρώτα στο Περιστέρι ή στον Ολυμπιακό" λέει γελώντας στο Basketa.gr o Γιάννης Αγραβάνης που μαζί με τα αδέλφια του ετοιμάζονται να πράξουν το καθήκον τους ως καλοί νονοί. 

"Είναι τυχερός που έχει τρεις νονούς διότι είτε του παίρνουμε κάτι πολύ καλό, είτε ξεχωριστά δώρα ο καθένας και το αξίζει με το παραπάνω" επισημαίνει ο άσος του Περιστερίου που ουσιαστικά λίγο πριν κλείσει τα 21 έχει μπει στα βαθιά από τον Αργύρη Πεδουλάκη και κάνει την καλύτερή του σεζόν, λογικά όμως όπως λέει καθώς:

"Είναι και η πρώτη μου χρονιά ουσιαστικά οπότε ότι και να έκανα θα ήταν η καλύτερή μου (γέλια). Το βασικό είναι ότι νοιώθω τυχερίς γιατί βρίσκομαι σε μια ομάδα το πρότζεκτ της οποίας τρέχουν μπασκετάνθρωποι που την αγαπάνε υπερβολικά και θα είναι πάντα δίπλα για να την στηρίξουν όπως και εμάς. Παράλληλα με έναν προπονητή όπως ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν με εκπλήσσει η πορεία μας. Ο κόουτς Πεδουλάκης έχει τον τρόπο να μιλήσει ξεχωριστά στον καθένα και να τον κερδίσει. Αυτό που μας λέει γενικά είναι να είμαστε ο εαυτός μας, να δίνουμε το 101% εστιάζοντας στο ρόλο μας και κάνοντας αυτό στο οποίο είμαστε καλοί ο καθένας και όλα τα άλλα θα έρθουν".

Η μαμά και ο μπαμπάς Αγραβάνη περίμεναν παρέα τα παιδιά, όπως πριν από λίγα χρόνια έκανε στο ίδιο γήπεδο οι οικογένεια Μάντζαρη τότε (με Βαγγέλη και Αντώνη να κοντράρονται σε ένα ανάλογο παιχνίδι) και η ερώτηση έρχεται φυσικά για το με ποιόν ήταν η μαμά ;

"Και με τους δύο, είναι αλήθεια. Θέλει να μας βλέπει ευτυχισμένους και τόσο εκείνη όσο και ο πατέρας μας την ίδια ώρα που στενοχωρήθηκαν για τον Δημήτρη, χάρηκαν για μένα !  Το βασικό είναι ότι μας στηρίζουν πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και είμαστε μια δεμένη οικογένεια" λέει ο άσος του Περιστερίου στον οποίο θυμίζουμε ότι  τελευταία φορά που μια ομάδα είχε νικήσει την ίδια σεζόν στο πρωτάθλημα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης είχε πλούσια κόμη και έπαιζε στο Μαρούσι που είχε κάνει αυτή την υπέρβαση (περίοδο 2004-05).

Και καλά εδώ το Περιστέρι νίκησε και την ΑΕΚ (!) ενώ έχει βλέψεις τετράδας. Οταν τα κάνει αυτά στην πρώτη χρονιά της επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία τι θα κάνει του χρόνου ;

"Γιατί όχι ακόμα καλύτερα ; Εντάξει είναι δύσκολο αλλά να ξέρετε ότι και εφέτος παιχνίδι με παιχνίδι κοιτάμε και όχι στο βάθος. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος και δεν θέλουμε να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, και να είστε σίγουροι ότι δεν παίρνουν ! Η φιλοσοφία μας είναι να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι μας σαν τελικό και έτσι θα συνεχίσουμε. Ο κόουτς έχει δίκιο για τα παιχνίδια του "πρέπει" αλλά είναι λογικό να έχουμε και κάποια στραβοπατήματα, αφού μας λείπει στους περισσότερους η εμπειρία. Πάντως βελτιωνόμαστε συνέχεια σε αυτό το κομμάτι αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες. Να με τον Ολυμπιακό στο τέλος...βιαστήκαμε να νικήσουμε και παραλίγο να χάσουμε ! Ευτυχώς ο Μπέντιλ ήταν εκεί την κατάλληλη στιγμή. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και με τους ξένους και το βασικό μας μέλημα είναι να αναδειχθεί η ομάδα μέσα από το σύνολο. Το να βγει κάποιος από εμάς πρώτος σκόρερ και η ομάδα να καταποντιστεί, δεν λέει τίποτε. Ομως από την εξαιρετική της πορεία κερδίζουμε και εμείς ατομικά. Προσωπικά νοιώθω τυχερός που παίζω σε αυτή την ομάδα" λέει ο Γιάννης Αγραβάνης για τον οποίο σε ανύποπτο χρόνο, ο αδελφός του Δημήτρης έχει πει ότι είναι καλύτερος από  αυτόν !

"Τον ευχαριστώ και είναι μεγάλη τιμή, αλλά δεν ισχύει. Καταρχήν δεν έχω την εμπειρία του Δημήτρη και αρκετά ακόμα που τα έχει δουλέψει τόσο καλά" λέει για τον αδελφό του και δεν κρύβει ότι στενοχωριέται για αυτόν: "Ναι γιατί ξέρω πόσο θέλει να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα. Είναι εξαιρετικός και πονάει τον Ολυμπιακό".

Για τον οποίο τι φταίει ;

"Νομίζω η ομάδα όλο το χρόνο δείχνει σαν να της λείπει κάτι. Νεά προσπάθεια, νέος προπονητής και νέοι ξένοι με την ομάδα να μην έχει καταφέρει να βρει τη χημεία της, Σίγουρα έχει επηρεαστεί ο σύλλογος και από το εξωαγωνιστικό κομμάτι, είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς όλα αυτά. Πάντως εγώ του λέω (του αδελφού) να κάνει υπομονή και θα είναι και πάλι δυνατός" καταλήγει και ανανεώνει το ραντεβού με τα αδέλφια του για τη λαμπάδα και τα δώρα του μικρού Γιάννη.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ