22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γιάνκοβιτς: “Δέχθηκα απειλές όταν πήγα από τον Ερυθρό Αστέρα στην Παρτιζάν””

Ο Στέφαν Γιάνκοβιτς βρίσκεται στο Βελιγράδι όπου η ΑΕΚ έδωσε χθες φιλικό αγώνα με την πρώην ομάδα του την Παρτιζάν και σήμερα θα αναμετρηθεί με την Mega BeMax. Στη Σερβία παραχώρησε συνέντευξη στο "informer" όπου αναφέρθηκε στην απόφασή του να υπογράψει με την ελληνική ομάδα, αλλά και τι είχε γίνει όταν είχε συμφωνήσει με την Παρτιζάν.

"Το πρώτο που σκέφτηκα το καλοκαίρι ήταν να "σπάσω" το συμβόλαιό μου με την ομάδα. Δεν τσακώθηκα με κανέναν. Απλά ήθελα ένα μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα, περισσότερο χρόνο. Τους εξήγησα πως θέλω να παίξω και τότε ό Όστογια Μιχαήλοβιτς, ο πρόεδρος της ομάδας, πρότεινε να επεκταθεί το συμβόλαιό μου και να δοθώ δανεικός αλλού".

Αυτό και έγινε με την ΑΕΚ να παίρνει τη σκυτάλη: "Μιλήσαμε με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τον Ντράγκαν Σάκοτα και συμφωνήσαμε άμεσα. Πιστεύω πως ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για την καριέρα μου, ενώ ήταν καλό που δεν υπήρχε και κάποιο πρόβλημα, όπως είχε γίνει όταν από τον Ερυθρό Αστέρα πήγα στην Παρτιζάν".

Η αλήθεια είναι πως συγκρίσεις δεν γίνονται, καθώς πολλά χωρίζουν τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Σερβίας. Ο Γιάνκοβιτς μάλιστα αποκάλυψε πως τότε δέχθηκε και απειλές: "Ο πατέρας μου είναι φανατικός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα. Κι εγώ προσωπικά σίγουρα δεν μισώ την ομάδα, αλλά απογοητεύτηκα από κάποιους ανθρώπους και πήρα την απόφασή μου να φύγω με καθαρά μπασκετικά κριτήρια. Το ίδιο θα έκανα και τώρα. Τότε δεν ήξερα πως να χειριστώ κάποιες καταστάσεις. Δέχθηκα απειλές, αλλά τα υπέμεινα και προχώρησα".
(Photo AEK BC)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ