24.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Γεύση από τη Stoiximan.gr Basket League στο τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης»

Πρόκειται για ένα τουρνουά-θεσμό όχι μόνο στα δεδομένα της Θεσσαλονίκης αλλά συνολικά του ελληνικού μπάσκετ. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει για μία ακόμη χρονιά και γι 27η συνολικά φορά το τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης» στη μνήμη ενός ανθρώπου που αποτέλεσε σύμβολο για το ελληνικό μπάσκετ.

 

Σήμερα οι άνθρωποι του συνδέσμου, παρουσία και του Στέλιου Συμεωνίδη της ΚΕΔ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ενόψει του τουρνουά που θα είναι το μόνο που θα είναι με ομάδες της Stoiximan.gr Basket League καθώς θα συμμετέχουν ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο, Κολοσσός και Προμηθέας.

 

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Κώστας Πουρσανίδης δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε που θα διοργανώσουμε και φέτος το τουρνουά με αυτή τη δυναμική. Η επιτυχία του εξαρτάται από την ποιότητα των ομάδων και πιστεύω ότι αυτές που θα συμμετέχουν συμβάλλουν σε αυτό με την ανιδιοτελή μάλιστα συνεργασία τους, αφού μετέχουν με δικά τους έξοδα».

 

Σχετικά με τη μη συμμετοχή άλλης ομάδας της Θεσσαλονίκης πλην του ΠΑΟΚ, είπε: «Προσκαλέσαμε και τον Άρη όμως δήλωσε αδυναμία συμμετοχής γιατί δεν ταίριαζε στον προγραμματισμό της προετοιμασίας του ενώ ο Ηρακλής συμμετέχει στην Α2 και το τουρνουά γίνεται με ομάδες της Stoiximan.gr Basket League».

 

Όσο για το επίπεδο της διαιτησίας στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο κ.Πουρσανίδης είπε: «Το επίπεδο των συναδέλφων είναι υψηλό. Έχουμε ένα δύσκολο Πρωτάθλημα όμως οι ομάδες και οι φίλαθλοι έχουν συμβάλλει τα τελευταία χρόνια στην καταπολέμηση της βίας. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό όμως τα παράπονα είναι στη φύση των ανθρώπων. Θεωρώ πάντως πως στην περασμένη σεζόν η διαιτησία δεν έκρινε κανένα αποτέλεσμα ειδικά στα πλέι οφ».

 

Ο ΠΑΟΚ που θα συμμετέχει στο τουρνουά εκπροσωπήθηκε από τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τον Τέλη Ζουρνατζίδη. Ο προπονητής του είπε: «Είναι σημαντικό για μένα που βρίσκομαι για πρώτη φορά εδώ. H ποιότητα των ομάδων που θα συμμετέχουν είναι σημαντική προκειμένου να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το που βρισκόμαστε και για να πάρει ο κόσμος μια γεύση από το νέο Πρωτάθλημα. Περιμένω ένα καλύτερο Πρωτάθλημα, πιο ανταγωνιστικό, με θέαμα και πολλές οικογένειες στα γήπεδα προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη στο άθλημα».

 

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:

 

Κυριακή 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, κλειστό Χ.Α.Ν.Θ «ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ» 
1ος Αγώνας, ώρα 18.00 ομάδες ΠΑΟΚ – ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS

2ος Αγώνας, ώρα 20.30 ομάδες ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ H HOTELS – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Δευτέρα 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, PAOK SPORTS ARENA
1ος Αγώνας, ώρα 18.00 ομάδες ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

2ος Αγώνας, ώρα 20.30 ομάδες ΠΑΟΚ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ H HOTELS

 

Οι διοργανωτές όρισαν γενική είσοδο 5€ για κάθε μέρα του τουρνουά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ