20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γεωργούτσος στο Basketa: «Είναι ευθύνη να κουβαλάς μια πόλη στις πλάτες σου»

Ο Άρης Θήβας βγήκε νικητής στο τοπικό ντέρμπι με τον Ερμή Σχηματαρίου για την 9η αγωνιστική στη Γ΄Εθνική, με τον Σπύρο Γεωργούτσο να ηγείται της νίκης αυτής του Άρη.

Μιλώντας στο Basketa.gr, ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι, αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα του για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα, στους λόγους που τον οδήγησαν στο να επιλέξει τον Άρη Θήβας το περασμένο καλοκαίρι αλλά και στη μεγάλη στήριξη που δέχεται η ομάδα από τον κόσμο της.

Την Κυριακή, η νίκη απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου ήρθε μέσα από μία εξαιρετική σου εμφάνιση. Τι σημασία θα έλεγες πως έχει για εσένα αλλά και για την ομάδα η νίκη αυτή;
Η εμφάνιση μου δεν είναι αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή αλλά η νίκη. Ήταν μία μεγάλη νίκη σε ένα τοπικό ντέμρπι. Σταθήκαμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο, πήγαμε πιο διαβασμένοι από τον αντίπαλό μας και καταφέραμε έτσι να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Θα έλεγες ότι αυτή η νίκη σας εξασφαλίζει μία έξτρα ηρεμία από την άποψη πως οι 4 νίκες πριν τα Χριστούγεννα αποτελούν ένα μαξιλαράκια ασφαλείας για μία ομάδα που έχει ως στόχο την παραμονή;
Θεωρώ ότι στην αρχή το  πρόγραμμά μας ήταν πιο απαιτητικό συγκριτικά με αυτό των υπόλοιπων ομάδων, οπότε γνωρίζαμε πως κάποια στιγμή η ομάδα θα τα «γυρίσει» και θα ξεκινήσει να κάνει νίκες γιατί έχει καλούς παίκτες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα που συνέχισε να δουλεύει σκληρά μέσα από την προπόνηση, κατάφερε να δουλέψει τις αδυναμίες της και τελικά να βγάλει ένα αποτέλεσμα που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε έρθει. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε πως πρόκειται για μία ομάδα με αρκετούς καινούριους παίκτες που χρειάζονται προφανώς περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν. Είναι δύσκολο να πάρει κανείς δέκα μονάδες και  να τις κάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

Το καλοκαίρι ήταν μία μεταβατική περίοδος για εσένα. Ποιοι ήταν οι παράγοντες που σε οδήγησαν στο να επιλέξεις τον Άρη Θήβας;
Πάνω απ’ όλα ήταν η προσέγγιση του προπονητή και του προέδρου της ομάδας. Έδειξαν ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο πως με ήθελαν. Κρατούσα βέβαια στην άκρη διάφορες προτάσεις από Β’ Εθνική και Α2 αλλά στο τέλος ο δρόμος μου κατέληξε στον Άρη Θήβας.

Την περσινή σεζόν στη Δάφνη Δαφνίου είχες μία ατυχία με τον τραυματισμό σου. Εσένα προσωπικά θα έλεγες πως σε επηρέασε αγωνιστικά και ψυχολογικά αυτός ο τραυματισμός;
Δε θα έλεγα ότι με επηρέασε τόσο ψυχολογικά. Πριν τον τραυματισμό μου τα πήγαινα πολύ καλά, είχα καταφέρει να είμαι στους πρώτους σκόρερ και ριμπάουντερ στην ομάδα. Στη συνέχεια έβγαλα αυτόν τον τραυματισμό στο γόνατο και από δικό μου πείσμα προσπαθούσα να παίζω. Έκανα πραγματικά τρομερή προσπάθεια και όσο συνέχιζα να πονάω τόσο αγχωνόμουν. Εκεί με βοήθησε σημαντικά η ομάδα που στην ουσία με προστάτευσε και τελικά είδαμε πως τα πήγε εξαιρετικά και χωρίς εμένα.

Φέτος βρίσκεσαι σε μία διαφορετική πόλη, πως είναι το κλίμα που δημιουργούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο;
Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις για μία ολόκληρη πόλη και είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν είχα καταλάβει σε άλλες ομάδες της επαρχίας που έχω αγωνιστεί. Είναι μεγάλο βάρος και για εμένα και για τους συμπαίκτες μου να κουβαλάμε επί της ουσίας μία πόλη στις πλάτες μας. Η Θήβα ζει και αναπνέει για το μπάσκετ και μπορεί να βοηθήσει ώστε ο Άρης να πάει ακόμη πιο ψηλά και γι’ αυτό αξίζει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο;
Βασικός στόχος της ομάδας ήταν είναι και θα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μία ομάδα νεοφώτιστη. Όσο για τους προσωπικούς μου στόχους δεν είναι άλλοι από την υγεία και να προσπαθήσω να βοηθήσω τη ομάδα μου να πετύχει το στόχο της.

photo credit : Ειρήνη Άγα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ