21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γεωργοπαπαδάκος στο Basketa.gr: «Μου έφερε γούρι» (pics)

Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος μίλησε στο Basketa.gr για τη σπουδαία νίκη του Παγκρατίου επί του τρίτου Ιπποκράτη Κω, το… νεογέννητο γούρι του, τη σωτηρία που πλησιάζει και το Μετς που θα ήθελε να δει κατάμεστο.

Νικηφόρο σερί τριών νικών συμπλήρωσε στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής το Παγκράτι, κερδίζοντας και τους νησιώτες. Πλέον, μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, καθώς έφθασε στις έντεκα νίκες σε 26 ματς, κάνοντας άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του. «Φθάσαμε στις τρεις διαδοχικές νίκες και βλέπουμε καλύτερα τη συνέχεια. Θέλουμε να παραμείνουμε, όλοι μας, ταπεινοί και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο», ανέφερε αρχικά ο 31χρονος γκαρντ, για να προσθέσει: «Σίγουρα δείχνουμε ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση, ωστόσο έχουμε κάνει και κάποια λάθη μες στη σεζόν που μας έχουν στοιχίσει. Όταν παίζεις με ομάδες που είναι ιδιαίτερα συμπαγείς εάν δεν είσαι ορθολογικά καλός μπροστά ή πίσω δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Η νίκη μας επί του Ιπποκράτη Κω μας έφερε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας, ο οποίος δεν ήταν εξ αρχής εύκολος. Είμαστε δεκατέσσερα παιδιά που δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ μαζί, στο παρελθόν. Υπάρχει κόστος για μια νέα ομάδα, αλλά και νεαρή όπως εμείς, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και κάποιοι έμπειροι παίκτες. Η συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη, αλλά θέλουμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στα εναπομείναντα παιχνίδια μας, να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα, ώστε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες».

Επόμενος αντίπαλος για το συγκρότημα του Τζίμη Κουστένη είναι ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης, εκτός έδρας (29/04, 17.00), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος δεν υποτιμάει τον αντίπαλό τους, παρότι ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση της κατάταξης με το Κορωπί και τον Πανελευσινιακό, εξάλλου όπως υπενθύμισε τους έκανε τη… ζημιά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «σπίτι» τους (70-73).

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολος αγώνας. Ο Ίκαρος προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες, είναι μια ομάδα που μας κέρδισε στην έδρα μας και θέλουμε να πάμε εκεί για να τον νικήσουμε. Η άμυνα θα είναι το "κλειδί" για την επικράτησή μας. Είναι πάρα πολλά τα παιδιά που μπορούν να απειλήσουν το καλάθι μας, είτε με δικές τους προσπάθειες είτε πασάροντας σε συμπαίκτη τους. Ασχέτως της αλλαγής προπονητών, πρόκειται για μια ομάδα που έχει 5-6 παίκτες που είναι εδώ και δύο χρόνια μαζί και ο καθένας τους γνωρίζει τους αυτοματισμούς του συμπαίκτη του. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μια ομάδα, το να γνωρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους και να "βρίσκονται" ανά πάσα στιγμή. Εμείς δεν είμαστε ούτε καν ένα χρόνο μαζί και πολλές φορές μάς έχει επηρεάσει αυτό στο παιχνίδι μας, παίρνοντας μεγάλες διαφορές που τις χάσαμε πολύ γρήγορα».

Οι «ροσονέρι» αγωνίστηκαν κόντρα στον Ιπποκράτη Κω για 23’ χωρίς τον Παναγιώτη Καυκή, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές μέσα σε δύο αγωνιστικά λεπτά κι ενώ έως εκείνη τη στιγμή είχε βάλει τους 23 από τους 46π. της ομάδας. Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος επεσήμανε πως είχαν ξαναβρεθεί μες στη σεζόν σε ανάλογη κατάσταση και αντέδρασαν, και τότε και τώρα, σωστά: «Ο Παναγιώτης Καυκής ήταν εκείνη τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ μας, η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Ιπποκράτη. Είναι ένας από τους εμπειρότερους παίκτες στην κατηγορία και με τεράστιες παραστάσεις. Με την απώλειά του έπρεπε να βγούμε μπροστά. Είχε γίνει και στην Κηφισιά, πάλι είχε αποβληθεί και τότε είχαμε τη χαρά και την ευλογία να έχουμε τον Αλέξανδρο Μήτσιαλο. Μας έχει στοιχίσει ο τραυματισμός του, είναι μεγάλο "χαρτί" για το Παγκράτι. Με τον Ιπποκράτη αντιδράσαμε σωστά, βγήκαν τα παιδιά μπροστά, έτρεξαν, πήραν τα ριμπάουντ, ήταν εκεί. Έβαλαν κορμί. Μπροστά έτυχε να είμαι εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, έτσι είναι το μπάσκετ. Τέλος καλό, όλα καλά. Κερδίσαμε κι αυτό έχει σημασία. Δεν με νοιάζει πώς θα παίξω, η νίκη είναι που μετράει. Όταν κερδίζουμε πάμε όλοι ευτυχισμένοι στο σπίτι μας, βελτιώνεται η ψυχολογία μας. Πάντα ύστερα από διαδοχικές νίκες, είτε αυτές έρχονται με έναν πόντο είτε με τριάντα, πατάς καλύτερα στο γήπεδο στη συνέχεια. Αντίθετα, η εβδομάδα περνάει πολύ δύσκολα έπειτα από ήττα. Είναι τεράστια η διαφορά. Έχεις κάτι σαν πλεονέκτημα και με τη νέα νίκη μας το διατηρήσαμε. Έχουμε ζήσει και τις δύο καταστάσεις φέτος και δεν θέλουμε να έρθουμε ξανά στη δυσάρεστη θέση των συνεχόμενων ηττών».

Ο έμπειρος γκαρντ είχε σκοράρει 8π. στο πρώτο μέρος, αλλά από εκεί κι έπειτα έβαλε άλλους 27π. κι έφθασε τους συνολικά 35π. Ήταν άυπνος, αλλά και πανευτυχής. Η γέννηση της κόρης του -πριν από ούτε καν είκοσι τέσσερις ώρες- τον απογείωσε, με τον ίδιο να παραδέχεται: «Μου έφερε γούρι η μπέμπα! Ήμουν πάρα πολύ κουρασμένος, δεν είχα κοιμηθεί καθόλου από το βράδυ της Παρασκευής (20/04), μας ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου (21/04) και ό,τι κούραση ένιωθα μου έφυγε με το που την είδα. Ήταν ανακούφιση, αισθανόμουν σαν μικρό παιδί. Μου έδωσε μεγάλη χαρά, ίσως και δύναμη. Μακάρι όλοι να μπορέσουν να ζήσουν αυτή τη χαρά, κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου για αυτό που έκαναν. Είναι κάποια πράγματα που γίνονται στα αποδυτήρια και μένουν στα αποδυτήρια. Τους έχω όλους στην καρδιά μου κι εύχομαι τα καλύτερα στον καθένα ξεχωριστά».

Κλείνοντας, μίλησε για τους φιλάθλους, συμπληρώνοντας: «Σίγουρα είναι σημαντική η παρουσία τους, αν και δεν είναι τόσος πολύς ο κόσμος όσο περίμενα να έχει το Παγκράτι. Έρχονται κάποιοι πιστοί και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια μας, είναι τιμή τους και καμάρι τους, ζουν τα παιχνίδια μας κι έχουν την αγωνία τους. Αυτό που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω είναι πως πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως σε αυτό το άθλημα όταν φτιάχνεις κάτι καινούριο πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους. Δεν είναι δικαιολογία το νεαρό της ηλικίας ούτε τα πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Εγώ πρώτος κατακρίνω τον εαυτό μου όταν κάνει λάθη και φέτος έχω κάνει λάθη, αλλά όσο στενοχωριόμαστε εμείς που ζούμε τους αγώνες, που δίνουν καθημερινά τα πάντα στην προπόνηση, που παλεύουμε στα ματς δεν στενοχωριέται κανείς. Δεν είναι κλισέ ούτε υπερβολή αυτό που θα πω: ύστερα από πολλές αναμετρήσεις γύρισα σπίτι και δεν κοιμήθηκα γιατί χάσαμε. Θα ήθελα να έρχεται περισσότερος κόσμος. Θα ήθελα να δω μία φορά το Μετς, αν γίνεται, γεμάτο. Θα είναι μια επιβράβευση για εμένα και τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνουμε φέτος. Αλλάξαμε προπονητή, είχαμε τραυματισμούς, άσχημες ήττες, γκρίνια και ειπώθηκαν πολλά λόγια. Είναι πράγματα που ο κόσμος ακούει και ίσως δεν καταλαβαίνει, αλλά ακόμα και η απώλεια ενός παίκτη είναι σημαντική, δεν είμαστε Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός που έχουν δεκαπέντε ετοιμοπόλεμους παίκτες στο ρόστερ τους. Για εμάς κάθε παίκτης μετράει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ