22.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Γεωργοπαπαδάκος: ” Να μην πετάμε στα σύννεφα”

Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος, παίκτης του Φιλαθλητικού-ΑΟ Ζωγράφου, μιλάει στο Basketa.gr για το μεγάλο διπλό στο Μαρούσι και χαμηλώνει τους τόνους εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Σάκη, μεγάλο διπλό για την ομάδα, σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα που είναι στην δεύτερη θέση με τετραπλή ισοβαθμία και διεκδικεί την άνοδο. Πως ήταν το παιχνίδι για εσάς; Πως κάνατε αυτήν την έκπληξη;

"Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο, όπως όλα τα παιχνίδια, απλά αυτό είχε την ιδιαιτερότητα ότι, έτσι όπως παίξαμε με αυτήν την ομάδα μας ταίριαζε πιστεύω, και στον πρώτο γύρο, και με βάσει το ένας με έναν, μαρκάροντας κάποιους παίκτες που έχουν αδυναμία στα πόδια, αλλά το ότι το γύρισε σε ζώνη και βρεθήκαμε 11 πόντους πίσω στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, γιατί αν σε ζώνη δεν βάζεις και τα σουτ δεν έχεις τύχη. Πήραμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ που ήταν καθοριστικά και το καλό ήταν ότι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ ήμασταν ομάδα, δεν απογοητευτήκαμε ποτέ και δείξαμε όλα τα παιδιά εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Γι' αυτό πιστεύω ότι ήρθε και το διπλό".

Ο στόχος της ομάδας από την αρχή της σεζόν, ποιός ήταν;

"Ο στόχος της ομάδας ήταν να κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία. Δεν βάλαμε αυτοσκοπό ποτέ ούτε να πάμε να σωθούμε, ούτε να πάμε να ανέβουμε. Είναι μία ομάδα η οποία έχει βγάλει πάρα πολλά παιδιά στο σύνολο για το Ελληνικό μπάσκετ. Αυτό προσπαθεί να κάνει και τώρα".

Η νίκη αυτή τι μπορεί να σημαίνει για εσάς; Σας εξασφαλίζει την παραμονή κατά κάποιο τρόπο;

"Επειδή έχω δει πολλά, καλό θα είναι να μην πετάμε στα σύννεφα και να πηγαίνουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Γιατί έχει πολλές αγωνιστικές ακόμα και μπορεί να γίνουν μέχρι το τέλος θαύματα".

Έχοντας κερδίσει μία ομάδα "φλερτάρει" με την άνοδο, αυτό σας δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια;

"Σίγουρα μας δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Θα γίνονται με περισσότερη όρεξη οι προπονήσεις, η καθημερινότητα, η τριβή με τα παιδιά, γιατί τώρα κακά τα ψέματα όταν πας και κερδίζεις τον δεύτερο εκτός έδρας σίγουρα πας με μεγαλύτερη ψυχολογία στο γήπεδο. Δεν σου λέω ότι επειδή έρχεται το παιχνίδι με το Περιστέρι θα πιάσουμε μία τέτοια απόδοση ή θα είμαστε καλύτεροι. Το μόνο που λέω είναι ότι πάμε με διαφορετική ψυχολογία πλέον στο γήπεδο".

Επόμενη αγωνιστική υποδέχεστε το Περιστέρι; Είστε έτοιμοι για ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

"Για όλα τα παιχνίδια είμαστε έτοιμοι. Το θέμα είναι να έχουμε υγεία σαν ομάδα, που αυτό μας έχει λείψει τελευταία. Υπάρχει σίγουρα ένα πλάνο, το οποίο από αύριο θα αρχίσουμε να το βγάζουμε στο γήπεδο. Είναι μία ομάδα (Περιστέρι) η οποία έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες. Είναι και δεμένοι μεταξύ τους, και το καλό με αυτούς είναι ότι παίζουν και άμυνα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ