22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γερμανία – Βραζιλία 75-64: Τα “πάντσερ” πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Μπορεί η Βραζιλία να ισοπέδωνε τους αντιπάλους της στα παιχνίδια των ομίλων και τον ημιτελικό, όμως ο τελικός ήταν άλλη υπόθεση! Με τον Μο Βάγκνερ οδηγό, οι Γερμανοί σταμάτησαν το "τρένο" των Καριόκας και πήραν το δεύτερο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Η Βραζιλιά είχε ως κλειδί της τις γρήγορες εκκινήσεις και στον σημερινό τελικό, κάτι τέτοιο δεν το κατάφερε. Οι Γερμανοί κατάφεραν να βάλουν φρένο στο υψηλό τέμπο των Βραζιλιάνων, κρατώντας τη διαφορά μόλις στο -3 στην πρώτη περίοδο (14-17) και από κει και πέρα, πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Κλειδώνοντας το βασικό επιθετικό όπλο των "Καριόκας" τον Βίτορ Μπενίτε, η ομάδα της Γερμανίας ήλεγξε τον ρυθμό στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, κερδίζοντας και τις τρεις υπολειπόμενες περιόδους του αγώνα, φτάνοντας έτσι στη νίκη με 75-64.

Η ομάδα του Χένρικ Ροντλ κατάφερε να πάρει την πρώτη πρόκρισή της σε Ολυμπιάδα από το 2008, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μόριτζ Βάγκνερ. Ο άσος των Μάτζικ τελείωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους και 6 ριμπάουντ, γράφοντας παράλληλα +27 στον δείκτη Efficiency. Από κοντά, ξεχώρισαν οι Ρόμπιν Μπένζινγκ με 13 πόντους και Γιοχάνες Φόιτμαν με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για τη Βραζιλία, ο γερόλυκος Άντερσον Βαρεζάο, ίσως στην τελευταία διεθνή αναμέτρηση της καριέρας του έγραψε 14 πόντους, ενώ 10 είχε ο Άλεξ Γκαρσία.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

https://twitter.com/FIBA/status/1411764320757858306



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ