27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

“Γεννάει” πια νέους πρωταγωνιστές

Τέσσερις διαδοχικές νίκες, το μεγαλύτερο σερί του στη σεζόν και με... πέντε άτυπους MVP. Είναι μία από τις προεκτάσεις της μεταμόρφωσης του Παναθηναϊκού που δεν είναι πια η ομάδα του ενός αλλά βγάζει κάθε βράδυ και έναν άλλον πρωταγωνιστή. Ίσως αυτό να είναι ένα ακόμη “παράσημο” για τη δουλειά του Ρικ Πιτίνο.

 


Αν επικαλεστούμε τον αδιάψευστο μάρτυρα των αριθμών, αυτοί ανέδειξαν σε αυτό το νικηφόρο σερί που έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό στο “κόλπο” της πρόκρισης, ως MVP...


*Τον Ντεσόν Τόμας με 24 βαθμούς στο ranking, στη νίκη επί της Χίμκι.

 


*Τον Νικ Καλάθη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο με 20 βαθμούς στο διπλό επί της Γκραν Κανάρια.

 


*Τον Γιώργο Παπαγιάννη με 26 βαθμούς στο διπλό επί της Νταρουσάφακα.

 


*Τον Ιωάννη Παπαπέτρου με 22 βαθμούς στον αποψινό θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ.

 


“Χάλασε” το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ

 


Ήταν ένα από τα “κλειδιά” του σημερινού παιχνιδιού και δεν μπορεί παρά να έβαλε σε αυτό το... χεράκι του ο Παναθηναϊκός. Η ΤΣΣΚΑ είχε πριν τον αγώνα με τους “πράσινους” μέσο όρο 18,48 και σήμερα έμεινε στις μισές (9). Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ αφού η προηγούμενη χειρότερη επίδοση της, ήταν εκείνη του ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακού όταν είχε μείνει στις 11. Παράλληλα η ΤΣΣΚΑ έγινε η πρώτη ομάδα που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ απέναντι στον Παναθηναϊκό στη φετινή διοργάνωση.

 


Τρίποντο ρεκόρ 53 αγώνων

 

Πέραν του ότι του πήρε το παιχνίδι με ένα σουτ από την περίμετρο, ο Παναθηναϊκός πήγε κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό με τη συνέπεια με την οποία εκτέλεσε από το τρίποντο. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες όπως ακριβώς το έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια του, αλλά είχε 56,25% με αυτά τα 9/16 τρίποντα. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 53 αγώνων των “πράσινων” στη διοργάνωση, αφού για να βρούμε καλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στην 7η αγωνιστική της περσινής Ευρωλίγκας, στις 14 Νοεμβρίου 2017 όταν είχε 17/27 κόντρα στη Χίμκι. Στη φετινή διοργάνωση ο Παναθηναϊκός δεν είχε ξεπεράσει το 47,62% (10/21 στο ματς του ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ, κόντρα στην οποία δηλαδή μέτρησε στα δύο παιχνίδια 19/37 τρίποντα).

 


Μοναδικό, ίσως, “ψεγάδι” της στατιστικής του σημερινού Παναθηναϊκού το σκορ που επέτρεψε να βρει η ΤΣΣΚΑ από δεύτερες επιθέσεις. Οι Ρώσοι είχαν 25 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και αυτό είναι το μεγαλύτερο παθητικό των “πράσινων” που είχαν δεχτεί 23 στο παιχνίδι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

 


Photo Credits: Eurokinissi, Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ