27.5 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

“Γαλλικά” Ντόλαν με οπαδό!

Η εικόνα είναι οικεία στην ελληνική αθλητική πραγματικότητα. Έξω από το γήπεδο ένας δυσαρεστημένος από την κακή πορεία της ομάδας οπαδός συναντά τον ιδιοκτήτη και εξοργίζεται. "Πούλα την ομάδα, ρε", του φωνάζει! Κι ο ιδιοκτήτης εξοργισμένος τού απαντά: "Είσαι μα...κας" και φεύγει!

Στην κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη, βεβαίως, αυτές δεν είναι συνηθισμένες καταστάσεις, επομένως η συμπεριφορά του Τζέιμς Ντόλαν έγινε θέμα. Ο ιδιοκτήτης των Νικς είχε τον παραπάνω διάλογο έξω από το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν λίγο πριν από τον αγώνα με τους Μπουλς με έναν οπαδό-κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας των Νικς ονόματι Μάικ Χαμέρσκι, δικηγόρο. Ο Χαμέρσκι κατήγγειλε μάλιστα ότι ο Ντόλαν του απαγόρευσε να μπει στο γήπεδο λέγοντάς του ότι ήταν μεθυσμένος, παρόλο που δεν ήταν, ενώ ένας από τους σωματοφύλακές του τον συνόδεψε με κάπως απειλητικές διαθέσεις έξω από το γήπεδο.

Ποια απάντηση έδωσε ο Τζέιμς Ντόλαν σε όλα αυτά μιλώντας στην ιστοσελίδα Deadspin; "Τον είπα μα...κα, γιατί είναι μα...κας"!

Λίγο αργότερα εξέδωσε και γραπτή δήλωση, στην οποία κάνει σαφές πως δεν μπαίνει στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν κανένας ο οποίος αισθάνεται ότι μπορεί να βρίζει και να προσβάλλει τον οποιονδήποτε-πολύ περισσότερο τον ιδιοκτήτη του γηπέδου και της ομάδας-χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Βέβαια ο Χαμέρσκι βρήκε εν τέλει τρόπο να μπει από άλλη θύρα στο γήπεδο και να δει το παιχνίδι των Νικς με τους Μπουλς! 

Η ουσία, ωστόσο, είναι πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζέιμς Ντόλαν τσακώθηκε με οπαδό. Πριν από δύο χρόνια είχε μια πολύ "θερμή" αναταλλαγή e-mail με έναν άλλο κάτοχο διαρκείας, στον οποίον είχε εν τέλει πει ότι "καλό θα ήταν να πας να γίνεις οπαδός των Νετς, γιατί οι Νικς δεν σε θέλουν"! Ενώ πρόσφατα απαγόρευσε προσωρινά την είσοδο στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν του βετεράνου άσου της ομάδας, Τσαρλς Όκλεϊ, τον οποίον είχαν βγάλει έξω από το γήπεδο οι σεκιούριτι, επειδή είχε σηκωθεί και έβριζε τον ιδιοκτήτη εν ώρα αγώνα.

Με τους Νικς να έχουν κερδίσει μόλις μία σειρά πλέι οφ από το 2002 και μετά, είναι προφανές ότι ο Τζέιμς Ντόλαν δεν είναι και τόσο δημοφιλής στους οπαδούς της ομάδας...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ