24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Γαλατσόπουλος: “Παρακαταθήκη οι περσινοί τελικοί”

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έκανε μια μίνι αναδρομή στα πεπραγαμένα της χρονιάς που τελειώνει και εξήρε την παρακαταθήκη, που όπως είπε, άφησαν οι περσινοί τελικοί των πλέι οφ, τονίζοντας την ανάγκη να ζήσουμε και φέτος ανάλογες στιγμές. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Η φετινή συνέντευξη Τύπου γίνεται πριν από την έναρξη των ημιτελικών και σε έναν πολύ ωραίο χώρο, στην Αίγλη του Ζαππείου, γιατί προσδοκούμε να δώσουμε αίγλη στο αγαπημένο άθλημα του μπάσκετ. Και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την προσπάθεια των τεσσάρων ομάδων να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Παρουσιάζουμε επίσης τους χορηγούς του ΕΣΑΚΕ, πολύτιμους συμπαραστάτες και αρωγούς στην προσπάθεια να προσφέρουμε συγκινήσεις στους φιλάθλους,.

Ύστερα από την κανονική περιοδο και τις πρώτες φάσεις των πλέι οφ, που πρόσφεραν συγκινήσεις στους φιλάθλους, φτάσαμε στην πιο ενδιαφέρουσα φάση. Οι περσινοί τελικοί άφησαν μια σπουδαία παρακαταθήκη. Ήταν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι οι ηττημένοι έδωσαν συγχαρητήρια στους νικητές και δε συνέβη το παραμικρό. Αυτή την παρακαταθήκη θέλουμε να διαφυλάξουμε και να ζήσουμε ανάλογες στιγμές και φέτος.

Όλοι έχουμε κατανοήσει ότι το μπάσκετ είναι ευγενής άμιλλα και ανταγωνισμός και δεν έχει θέση η μισαλλοδοξία και η βία. Θέλω να συγχαρώ τις διοικήσεις των ομάδων για την πρόοδο, τους αθλητές και προπονητές. Ο ΕΣΑΚΕ καθιέρωσε την παρουσία τακτικών δικαστών στο δικαιοδοτικό όργανό του.

Και στο μέλλον θέλουμε να πετύχουμε στα γήπεδα να υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα, να γεμίσουν τα γήπεδα με νέα παιδιά γιατί το μπάσκετ το αγαπά ολη η Ελλάδα. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Μας γεμίζει δύναμη το ότι τα εισιτήρια φέτος είναι τα περισσότερα της τελευταίας τριετίας.

Ξέρουμε ότι υπάρχει κριτική για μειωμένο επίπεδο ανταγωνισμού. Κι εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα να γίνερι περισσότερο ανταγωνιστικό. Αλλά θυμίζουμε επίσης σε αυτό το πρωτάθλημα αγωνίζονται δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με 9 τίτλους Ευρωλίγκας σε 20 χρόνια. Και θέλουμε να γίνουν 10 με την κατάκτηση από τον Ολυμπιακό του τροπαίου στην Κωνσταντινούπολη.

Όλοι μας θέλουμε το επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ να αποτελεί κόσμημα. Άρα πρέπει όλοι να προστατεύσουμε το άθλημα που κάνει τους Έλληνες περήφανους".

"Απαραίτητη η κεντρική διαχείριση"

Στη δευτερολογία του ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε στις τρεις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μαζί με την προεδρία του ΕΣΑΚΕ:

"Ευχαριστώ όλες τις ομάδες για την εκλογή μου στην προεδρία. Ήταν ένα πρώτο μήνυμα πως στον ΕΣΑΚΕ υπάρχει ομοφωνία. Ευχαριστώ επίσης τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά πολλή δουλειά. 

Ασχολούμαι ως φίλαθλος 30 χρόνια με το μπάσκετ και διοικητικά μέσω του ΠΑΟΚ 10 χρόνια. Δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε τρία πράγματα:

α) Να γίνουν ωραίοι αγώνες στα πλέι οφ.

β) Το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό. Ρόλο σε αυτό θα παίξει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Είναι καλό για όλους, γιατί πρέπει το μπάσκετ να πάρει αυτό που του ανήκει. Τα μηνύματα στην αγορά είναι θετικά και πιστεύω να καταφέρουμε γρήγορα να πετύχουμε έγκαιρα μια καλή συμφωνία για τη λίγκα.

γ) Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τον ΕΣΑΚΕ για να προβάλουμε και σωστότερα το προϊόν του μπάσκετ. Να βοηθήσουμε όλοι ώστε να πετύχουμε το στόχο, που είναι να έρθουν περισσότερες οικογένειες στα γήπεδα και να φτιάξουμε μια νέα γενιά φίλων του μπάσκετ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ