19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γαλατσόπουλος για… διαπραγμάτευση

"Φωτιά" έχουν πάρει τα τηλέφωνα και οι διαβουλεύσεις εν όψει της κρίσιμης, μιας από τις κρισιμότερες της ιστορίας του, αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Ο σύνδεσμος που είναι ξεκάθαρα... ασύνδετος, βρίσκεται στον αέρα μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μελή και οι αποφάσεις θα κρίνουν πολλά για το μέλλον του.

Η λύση του μεταβατικού προέδρου Βαγγέλη Γαλατσόπουλου φαίνεται αυτή την ώρα ως η πιθανότερη, αλλά με το... "πρόεδρος" να υπερισχύει του "μεταβατικός". Αυτό σημαίνει ότι η απαίτηση της πλειοψηφίας των ομάδων θα είναι να αναλάβει ο Γαλατσόπουλος όχι απλά για να υπάρξει πρόεδρος μέχρι τις αρχαιρεσίες του καλοκαιριού, αλλά για να τεθεί επικεφαλής της διαπαγμάτευσης για την τηλόεραση. Της διαδικασίας δηλαδή που θα δείξει αν θα... ζήσει ο ΕΣΑΚΕ.


Οι "αιώνιοι" έχουν καταστήσει ξεκάθαρο ότι αδιαφορούν για την ύπαρξή του. Οχι ότι θα εκπλαγεί κανείς αν επιχειρήσουν να "ελέγξουν" τον σύνδεσμο και σε αυτές τια διαδικασίες, αλλά αυτό γίνεται για επίδειξη ισχύος ο ένας στον άλλο και όχι για ουσιαστικούς λόγους βοήθειας του πρωταθήματος. Είναι σαφές ότι η προτεραιότητα των δύο είναι η Ευρωλίγκα. Ισως ήταν και η μοναδική τους απασχόληση αν δεν είχαν τον... απέναντι για να μην του αφήσουν το πρωτάθλημα.


Οι ομάδες, όμως, που μπορούν να σταθούν και να το παλέψουν επειδή έχουν έναν ισχυρό επιχειρηματία από πίσω να καλύπτει απαιτήσεις, δεν είναι οι περισσότερες. Αλλά και αυτές, επιχειρηματία έχουν και όχι... κορόιδο να συνεχίσει να ασχολείται με κάτι που δεν έχει προοπτική να φέρει πίσω έστω κάτι. Αφ' ενός λοιπόν χωρίς κεντρικά έσοδα, κάποιοι θα διαλύσουν ως ομάδες, αφ' ετέρου κανείς δεν εγγυάται ότι κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να βάζουν από την τσέπη τους... τα πάντα.


Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, λοιπόν, αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα με υποστηρικτές, αλλά με ξεκάθαρη εντολή να τρέξει από αύριο κιόλας το φλέγον θέμα των τλεεοπτικών. Αν γίνουν Ιούλιο οι εκλογές, μετά σοβαρή τηλεόραση που θα περιμένει τον Αύγουστο να φτιάξει το πρόγραμμά της για τη σεζόν δεν βρίσκεις. Ούτε καν... πειρατικό κανάλι. Αρα, το πιο μεγάλο έσοδο, θα έχει χαθεί. Με όσα αυτά συνεπάγεται.


Αύριο λοιπόν, στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ θα κριθούν πολλά. Λογικά θα ακουστούν και πολλά. Θεωρείται απίθανο να μην υπάρξουν κι άλλες προτάσεις. Θεωρείται απίθανο να μην γίνουν κινήσεις με στόχο τον αιφνιδιασμό. Ηδη έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των δύο προέδρων που είχαν προηγηθεί του Μελή. Του Βασίλη Οικονομίδη και του Γιώργου Χαλβατζάκη. Αμφότερα έχουν προκαλέσει θυμηδία στην πλειοψηφία. Και απορία για το πώς γίνεται να υπάρχει έστω σκέψη για ανθρώπους που βεβαιωμένα δεν έχουν ακόμα... αποδόσει λογαριασμό για σημαντικά έξοδα που έγιναν επί των ημερών τους...


Θεωρείται απίθανο και να μην επιχειρηθεί από κάποιους η άμεση προκήρυξη αρχαιρεσιών, επί τόπου που λένε. Προς ώρας, όμως, το κλίμα δείχνει να ευνοεί την ομαλή διαδοχή από τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, αλλά με... σηκωμένα μανίκια για σοβαρή δουλειά με πολύ κόσμο στο πλευρό του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ