21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Γίγας» Μπεντίλ, Περιστέρι «αλύγιστο»

Το Περιστέρι δυσκολεύτηκε πολύ από τον Πανιώνιο, αλλά με τον Μπεν Μπεντίλ να είναι καθοριστικός σε όλες σχεδόν τις φάσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο, επέστρεψε στις επιτυχίες με το 74-71, απέναντι στους «κυανέρυθρους», που δείχνουν επί ημερών Νίκου Οικονόμου ικανοί να έχουν το προβάδισμα για την παραμονή τους, δείχνοντας μια πολύ πιο πειστική από τους ανταγωνιστές του.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε ανταγωνιστικά και το πρώτο μισό της πρώτης περιόδου τον βρήκε μπροστά σε απόσταση δύο κατοχών με τρίποντα των Χάρις και Μπέρι (7-13), αλλά η αντίδραση δεν άργησε για τους γηπεδούχους. Ο Κάλαχαν πρόβαλε ως «παράγοντας Χ», για να έρθει ο Γκρέι να δώσει το προβάδισμα με 17-16, 3.5 λεπτά αργότερα, και ο ίδιος θα συνέχιζε να σκοράρει μέχρι το 21-16 του δεκαλέπτου, σε ένα αξιοσημείωτο επιμέρους σκορ 14-3.

Τα τρίποντα των Μπέρι και Παπαντωνίου στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου (23-24), έδειχναν πως οι «κυανέρυθροι» ήταν έτοιμοι για «μάχη», με τους Γκρέι και Σίρκο να κρατούν το Περιστέρι μπροστά, απαντώντας με σερί 6-0 (29-24 στο 14'). Ο Σκορδίλης μπήκε επίσης στο παιχνίδι, αλλά παρότι οι παίκτες του Οικονόμου απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, εντούτοις αυτά έμπαιναν και τους κρατούσαν σε κοντινή απόσταση, με ένα τέτοιο του Χάρις να διαμορφώνει το 38-34 του ημιχρόνου.

Τα τρίποντα συνέχισαν... βροχή και ο Πανιώνιος έμενε κοντά, με το καλάθι του Παπαντωνίου να ισοφαρίζει και να θέτει νέα δεδομένα στα μέσα της τρίτης περιόδου (43-43), ενώ ένα λεπτό περίπου αργότερα, ο Σίνγκλερ πάτησε επίσης πιο κοντά στη ρακέτα για το 45-47. Ο Βασιλόπουλος και ο Κάλαχαν κατάφεραν να βοηθήσουν το σύνολο του Πεδουλάκη να ξεπεράσει αυτό το μικρό «σοκ», αλλά όλα θα κρίνονταν στο τέλος, με ένα τρομερό κάρφωμα του Τέιλορ μπροστά στον Μπεντίλ να μειώνει στην ελάχιστη τιμή (52-51).

Ο Μπέρι δε σταματούσε να σκοράρει από μακριά και ο Πανιώνιος γρήγορα ξαναπήρε το προβάδισμα, με ένα λέι απ του Σίνγκλερ στο 33ο λεπτό να σημειώνει το 52-60, δίνοντας μια σοβαρή διαφορά οκτώ πόντων σε κρίσιμο σημείο. Με τους Σίρκο-Μπεντίλ να απειλούν χαμηλά, το Περιστέρι προσπάθησε να επανέλθει και η άμυνα ήταν... η απάντηση τελικά, για να βρει λύσεις και στο ανοικτό γήπεδο και όλα να επανέρχονται στα ίσια, με το τρίποντο του Μπεντίλ να γράφει το 69-69 στα 95" για το τέλος. Ο Γκανέζος απάντησε και στις βολές του Σίνγκλερ και είχε 1/2 στα 38.5" για το 72-71. Η άμυνα του... ανήκε επίσης, αλλοιώνοντας μια δύσκολη προσπάθεια του Μπέρι, ενώ με βολές του διαμόρφωσε και το τελικό σκορ, για να αστοχήσει στο σουτ της ισοφάρισης ο Σίνγκλερ και το Περιστέρι, τελικά, να πανηγυρίσει.

Δεκάλεπτα: 21-16, 38-34, 52-51, 74-71

Ο ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ... Η ΚΟΛΩΝΑ: Το παιχνίδι του Περιστερίου, όσον αφορά τους πρωταγωνιστές του, χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Από τη μία ο Στίβεν Γκρέι, που ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε την ομάδα του μπροστά, τελειώνοντας με 19 πόντους και 9/17 σουτ, από την άλλη πλευρά ο Μπεν Μπεντίλ, που σήκωσε όλο το σύνολο στις πλάτες του, όταν ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 52-60 στα μέσα της τελευταίας περιόδου και, ολοκληρώνοντας με 13 πόντους (1/2 δ., 1/3 τρ., 8/10 β.) και 10 ριμπάουντ, σε ένα σημαντικό double double μαζί με μία ασίστ, τρία κλεψίματα και ένα λάθος σε 27 λεπτά σχεδόν, ήταν εκείνος που έβαλε τη «σφραγίδα» ανατροπής, αλλοιώνοντας και σουτ του Μπέρι στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το σκορ στο 72-71.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Πανιώνιος είχε ένα εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα για εκτός έδρας ματς, με 13/32, ήτοι 40%. Πώς έχασε; Η διαφορά σε δίποντα και βολές (40% έναντι 38% και 78% έναντι 63% αντίστοιχα), σε συνδυασμό με τις δύο λιγότερες κατοχές (7-11 επιθετικά ριμπάουντ, 9-15 λάθη), που έχουν σημασία σε ένα παιχνίδι κλειστό, έγειραν την πλάστιγγα για το Περιστέρι.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ