33.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Γήπεδο για Ευρωλίγκα!

Επισήμως στην ΑΕΚ τηρούν σιγήν ιχθύος όσον αφορά την εγκατάσταση της ομάδας στο κεντρικό γήπεδο τένις του ΟΑΚΑ και δεν σχολιάζουν. Ανεπισήμως εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η υπόθεση θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και σύντομα θα δρομολογηθούν οι οριστικές εξελίξεις για τη δημιουργία ενός γηπέδου με προδιαγραφές Ευρωλίγκας! Άλλωστε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το basketa.gr, το γήπεδο του τένις ήταν η βασική επιλογή της ΑΕΚ, από τότε τουλάχιστον που "στράβωσε" η περίπτωση του Γαλατσίου, και όχι το ποδηλατοδρόμιο. Οπότε μια πρώτη προεργασία έχει ήδη γίνει.

Το επόμενο βήμα είναι να παραδοθεί η τεχνική μελέτη της ΓΓΑ, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι μπορεί να γίνει η μετατροπή του γηπέδου από ανοικτό σε κλειστό. Αυτή η μελέτη, την οποία έχει ήδη ζητήσει η ΑΕΚ, είναι απαραίτητη, διότι αν δεν είναι τεχνικά εφικτό να τοποθετηθεί οροφή στο γήπεδο, τότε παύει αυτόματα να υπάρχει ενδιαφέρον. Όταν παραδοθεί η μελέτη, η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να καταρτίσει την τελικήυ πρότασή της προς την Κυβέρνηση και να αρχίσουν επισήμως οι συζητήσεις για την παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου. Η αισιοδοξία των ανθρώπων της ΚΑΕ πηγάζει από τη διάθεση που έχουν διακρίνει στις επαφές τους με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να παραχωρηθεί η χρήση της εγκατάστασης, αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Διότι προφανώς δεν είναι τυχαίο το ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές για το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού (Γουδή), για την παραχώρηση της χρήσης του κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός!

Προδιαγραφές Ευρωλίγκας 

Σε ό,τι αφορά την ανακατασκευή του γηπέδου τένις του ΟΑΚΑ το πιο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει, αφορά το σκέπαστρο που θα τοποθετηθεί. Στην ΑΕΚ ελπίζουν ότι μπορεί να κλείσει η οροφή με έναν θόλο, που δεν θα είναι μόνιμη κατασκευή. Αυτή η λύση είναι η πιο οικονομική, αλλά και η λιγότερο χρονοβόρα. Αν χρειαστεί μόνιμη κατασκευή, είναι προφανές ότι και το κόστος θα ανέβει και περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Όλα αυτά πάντως βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την τεχνική μελέτη της ΓΓΑ.

Από εκεί και πέρα το βέβαιο είναι ότι η χωρητικότητα του γηπέδου δεν θα περιοριστεί στις 8.500 θέσεις, που είναι σήμερα. Από μια πρώτη επιθεώρηση του χώρου, που έχουν κάνει, οι άνθρωποι τη ΑΕΚ εκτιμούν ότι μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από τις εξέδρες και περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου πτυσσόμενες κερκίδες, οι οποίες θα ανεβάσουν τη χωρητικότητα πάνω από τις 10.000 θέσεις. Κι αυτό το νούμερο είναι σημαντικό, διότι οι 10.000 θέσεις είναι το μίνιμουμ της χωρητικότητας των γηπέδων, που απαιτεί η Ευρωλίγκα από όσες ομάδες μετέχουν σε αυτή. Και είναι δεδομένο ότι απώτερο αγωνιστικό στόχο της ΑΕΚ αποτελεί η συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ