21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γέμελος: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς»

Την πρόκρισή του στους «16» του Eurocup Γυναικών θα διεκδικήσει στο ΣΕΦ στον επαναληπτικό με τη Μίσκολτς ο Ολυμπιακός, στο πιο σημαντικό παιχνίδι του τη φετινή σεζόν σύμφωνα με την Τζάκι Γέμελος.

Οι «ερυθρόλευκες» θα υποδεχθούν την Πέμπτη (09/01, 19.00) στο φαληρικό στάδιο το ουγγρικό συγκρότημα και θα πρέπει να κερδίσουν με διαφορά 6π. ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση. «Το παιχνίδι αυτό κατά την προσωπική μου άποψη είναι το πιο σημαντικό της σεζόν. Σίγουρα, λοιπόν, πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο και νομίζω ότι σε αυτό το ματς στο ΣΕΦ θα πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τα φάουλ μας και να μην τους δώσουμε τόσους πολλούς πόντους από τις βολές. Είναι κάτι που οφείλουμε από τη μεριά μας να το αλλάξουμε και επίσης πιστεύω ότι δεν κάναμε το καλύτερο επιθετικά παιχνίδι μας στο Μίσκολτς», ανέφερε αρχικά η 31χρονη γκαρντ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερασιτέχνη, για να προσθέσει: «Όταν παίζουμε στο "σπίτι" μας και απέναντι στο κοινό μας, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Στις μπασκέτες που ξέρουμε αρκετά καλά. Στην Ουγγαρία παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα και θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτόν το ρυθμό και στην Ελλάδα και πάνω από όλα να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι». Είπε ακόμα…

Για το εάν αισθάνονται πίεση: «Γνωρίζοντας ότι χάσαμε με πέντε πόντους μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε ότι οφείλουμε να κερδίσουμε με έξι! Είναι πάντα ένα πλεονέκτημα να παίζεις στην έδρα και γενικότερα να αγωνίζεσαι σε συνθήκες που είσαι συνηθισμένος τόσο καιρό. Όπως προείπα, δηλαδή, σε μπασκέτες που έχεις αγωνιστεί ξανά. Ήταν, λοιπόν, ένα πλεονέκτημα για εμάς ότι παίξαμε πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΦ απέναντι στον Παναθηναϊκό κι όχι στη δεύτερη αίθουσα. Νιώθω ακόμα πιο οικεία εκεί κι ελπίζω και οι συμπαίκτριές μου να έχουν το εν λόγω συναίσθημα».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Για εμένα είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε την ίδια απολύτως άμυνα, σαν και αυτή που παίξαμε στην έδρα τους. Να είμαστε πιο έξυπνοι και να είμαστε ομάδα στην επίθεση, γιατί έτσι θα έχουμε πιο εύκολα καλάθια, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει αρκετά καλά και δεν είναι εύκολη».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Πρώτον, θέλω να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους στο ματς του Σαββάτου (04/01) και τον τρόπο που μας υποστήριξαν. Με τη Μίσκολτς τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ! Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Ξέρω ότι εάν τους έχουμε στο πλευρό μας και μας στηρίξουν με αυτήν τη θέρμη, τότε θα έχουμε περισσότερες ελπίδες από ποτέ για να πάρουμε το παιχνίδι και τη διαφορά που έχουμε ανάγκη. Τους περιμένω πώς και πώς και ελπίζω να μας ωθήσουν για να τους φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για την τελευταία νίκη τους στην Α1 Γυναικών, επί του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα, το συναίσθημα που μου έμεινε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ όμορφο. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς αρχικά και στο τέταρτο δεκάλεπτο… φορτσάραμε. Αλλά νομίζω ότι γενικότερα αυτό το παιχνίδι ήταν ένα τέλειο τεστ πριν από το ματς με τη Μίσκολτς, γιατί υπήρχε ως ένα σημείο ανταγωνισμός, αν και καταλήξαμε να πάρουμε εύκολα το ματς. Ήταν μία καλή νίκη απέναντί τους, λοιπόν. Οι φίλοι της ομάδας μας ήταν φοβεροί κι ελπίζω ότι θα συνεχίζουν να μας στηρίζουν σε όλα τα ματς. Ο ρυθμός και η ενέργεια που μας δίνουν είναι κάτι το ξεχωριστό. Όταν είναι κοντά μας παίρνουμε φοβερή δύναμη και παίζουμε ακόμα πιο σκληρά, όταν τους νιώθουμε στο πλευρό μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ