18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γ΄ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 20ής αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η εικοστή αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Ανδρέας Χατζηνικόλας (Κηφισιά)

Η χρονιά αυτή στη Γ' Εθνική ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τον ίδιο, ώστε να δείξει τις ικανότητές του ως πρωταγωνιστής. Το έκανε και στο καθοριστικό ματς με την Καλαμάτα, όπου καταθέτοντας την τρομερή ποιότητα που τον διέπει, με 24 πόντους, ένα τρίποντο και τρομερή συνέπεια στις δύο πλευρές του παρκέ, ήταν ξανά η εγγύηση της Κηφισιάς. Στον Ανδρέα Χατζηνικόλα οφείλει σε σημαντικό βαθμό η ομάδα την προσπάθεια ανασυγκρότησής της.

2) Κώστας Μουμπάρακ (Ιωνικός ΝΦ)

Ο ηγέτης του Ιωνικού «καθάρισε» και το Πέρα, «πυροβολώντας» από μακριά για έναν νέο σπουδαίο θρίαμβο. Οι 21 του πόντοι με τέσσερα τρίποντα ήταν εκείνοι, που έφεραν ένα άνετο απόγευμα σε μια θεωρητικά επικίνδυνη αποστολή και ο δρόμος της ανόδου είναι... ορθάνοικτος. Αυτό το γεγονός στηρίζεται, βέβαια, κατά πολύ σε όσα τρομερά κάνει ο Κώστας Μουμπάρακ και φέτος, έχοντας ενστερνιστεί απόλυτα το ρόλο του.

3) Παναγιώτης Νικολάου (Αχαγιά)

Είναι μία από τις σταθερές αξίες της Αχαγιάς, ικανός να σου κάνει τη ζημιά αν δεν προσέξεις μαζί του. Η άμυνα του Άρη Νικαίας... τον ένιωσε με 14 πόντους κι εκείνος έκανε ίσως την πιο μεστή του φετινή εμφάνιση, προσθέτοντας μια διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας του Χρήστου Σαράντη. Αυτό που πρόσφερε ο Παναγιώτης Νικολάου ήταν, μάλλον, αρκετό για ένα σημαντικό «διπλό».

4) Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Ακράτα)

Παίκτες με ειδικό βάρος, σαν το δικό του, ξέρουν πώς μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας τους για όλη την χρονιά. Αυτό έκανε στο τελευταίο σουτ της αναμέτρησης με τον Ηλυσιακό, με το καλάθι στο 1" για τη λήξη να διαμορφώνει το τελικό 68-67 και να επιβραβεύει ένα μεγάλο παιχνίδι του, με 19 πόντους και ένα τρίποντο στο συνολικό απολογισμό. Η Ακράτα μπορεί να «καθαρίζει» την παραμονή κι αυτό χάρη στον Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη.

5) Παναγιώτης Βύρλας (Έσπερος Πατρών)

Ήταν ο «παράγοντας Χ», που ζητούσε ο Σπύρος Δεράος για να υποτάξει τον Κεραυνό Αιγίου και να μείνει μαζί με την Καλαμάτα, στο «κυνήγι» των Ακράτας και Ληξουρίου. Ο νεαρός σέντερ έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του στο πιο κρίσιμο έως τώρα παιχνίδι της σεζόν, κάτι που δείχνει και το αντίστοιχο... τσαγανό, που αποτελεί ίσως και το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της εμφάνισης. Ο Παναγιώτης Βύρλας νίκησε κατά κράτος στις «μάχες» της ρακέτας και ο Έσπερος κέρδισε την ελπίδα.

Προπονητής: Νίκος Ζίζηλας (Ακράτα)

Είναι ένας πιστός στρατιώτης αυτής της ομάδας, έτοιμος να βοηθήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και το κάνει τον τελευταίο μήνα με όλες του τις δυνάμεις. Στο τέλος μοιάζει πιθανό να επιβραβευτεί, με την Ακράτα να παίρνει για την ώρα μια πολύ βαθιά ανάσα χάρη στο μεγάλο σουτ του Γκιζόγιαννη με τον Ηλυσιακό, ώστε να ησυχάσει για την παραμονή της. Ο Νίκος Ζίζηλας παίρνει άριστα για τη διαχείριση του αγώνα, αλλά και το σύστημα που έδωσε το νικητήριο καλάθι.

2ος όμιλος

1) Λάμπρος Αντωνόπουλος (ΟΦΗ)

Σαν... Λερναία Ύδρα που είναι, ο ΟΦΗ είναι ικανός σε κάθε παιχνίδι να αναδεικνύει διαφορετικό πρωταγωνιστή. Ο Έλληνας γκαρντ δεν το κάνει, βέβαια, για πρώτη φορά, αλλά οι 20 πόντοι του με τέσσερα τρίποντα, είναι κι εκείνοι που έκαναν τη διαφορά, ώστε οι Κρητικοί να περάσουν ένα δύσκολο «εμπόδιο» στο Κορωπί. Μπορεί αυτό το ματς του Λάμπρου Αντωνόπουλου να μετρήσει στο τέλος.

2) Γιάννης Γκρινιάρης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής πήρε ίσως την πιο κομβική νίκη για την παραμονή του στην κατηγορία και του την χρωστάει στην ουσία. Εκείνος πήρε την ομάδα από το χέρι, έφτασε τους 23 πόντους με τρία τρίποντα και την κατηύθυνε προς το σπουδαίο αποτέλεσμα, που μπορεί και να «σκοτώνει» την Αγία Παρασκευή. Με ένα σμπάρο... πέτυχε δύο τρυγόνια ο Γιάννης Γκρινιάρης στην προκειμένη περίπτωση.

3) Κώστας Σταμάτης (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Έχει βάλει... προσωπικό στοίχημα την παραμονή του Ικάρου Νέας Σμύρνης και προς το παρόν το κερδίζει. Δεν είναι μόνο οι 17 πόντοι με δύο τρίποντα, που πετυχαίνει στο Ζωγράφο, αλλά και οι προσπάθειες που του εμπιστεύονται οι συμπαίκτες του στο τέλος από τη γραμμή των βολών, τελειώνοντας το ματς με 3/4 ή, περισσότερο, το ζευγάρι στα 11" για το τελικό 77-79. Η αθηναϊκή ομάδα πήρε ένα «διπλό» παραμονής και ο ηγετικός Κώστας Σταμάτης ήταν ξανά ο απόλυτος οδηγός.

4) Χάρης Παναγιωτίδης (Άρης Θήβας)

Τον τελευταίο καιρό κάνει... παπάδες και δεν μπορείς να αγνοήσεις τα κατορθώματά του, όσες φορές κι αν τα κάνει, παίζοντας σε ένα σύνολο με τόσες προσωπικότητες. Στην Χαλκίδα για άλλη μια φορά σκόραρε... με κάθε τρόπο, ολοκληρώνοντας με 32 πόντους και εννέα ριμπάουντ. Ο Άρης Θήβας έφτασε ξαφνικά στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και καταλυτική είναι η συμβολή του Χάρη Παναγιωτίδη.

5) Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Όταν έχεις αυτό τον παίκτη στο ρόστερ σου, μπορείς να νιώθει ασφαλής όποιες κι αν είναι οι συνθήκες του αγώνα, όσο σκληρός κι αν είναι ο αντίπαλος. Ο ΒΑΟΛ Χίου ήταν ένας τέτοιος, αλλά ο πολύπειρος ψηλός ήταν και πάλι αυτός, που θα έπαιζε το ρόλο του «εκτελεστή», βγαίνοντας μπροστά και σκοράροντας 28 πόντους, που βοήθησαν τον Λοκρό να αποφύγει το «στραβοπάτημα». Ο Ανέστης Μάτος τον οδηγεί σε ασφαλή δρόμο για την άνοδο, μην περνώντας από... κακοτοπιές.

Προπονητής: Αλέκος Δάγλας (Μελίσσια)

Ήρθε, για να μεταδώσει νοοτροπία πρωταθλητισμού στα Μελίσσια και αυτό έχει πετύχει στον απόλυτο βαθμό. Η ομάδα του συμπεριφέρεται ακριβώς έτσι και το έδειξε και στο ντέρμπι με τον Αργοναύτη. Ξεκίνησε ιδανικά το ματς και το διαχειρίστηκε εξίσου καλά, δείχνοντας έτοιμη για το επόμενο μεγάλο «βήμα». Και ο Αλέκος Δάγλας είναι ο κατάλληλος, για να γίνει αυτό το «βήμα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ