16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (4ος όμιλος) : Αυτό τον γρίφο ποιος θα τον λύσει ;

Άκρως συναρπαστική για όσους παρακολουθούν τον 4ο όμιλο της Β' Εθνικής αναμένεται η μάχη της ανόδου, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει για τις ομάδες που αξιώνουν να κόψουν πρώτες το νήμα και να βρεθούν στην Α2 Ανδρών.

Σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο ανατροπές, με λεπτές ισσοροπίες, μετά από 12 αγωνιστικές, πέντε ομάδες δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει, αλλά καμία να μην έχει την μεγάλη διαφορά από την άλλη, με το σταυρόλεξο να έχει ένα μεγάλο γρίφο που καλείται κάποιος να τον λύσει.

Αίας Ευόσμου

Ο Αίας έφτασε πρώτος στον βαιθμολογικό πίνακα στο κλείσιμο του 2021, αλλά ο Θωμάς Κωστόπουλος γνωρίζει ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς τον παίκτη που επέλεξε για ηγέτη της ομάδας του.

Ο Μάριος Ματαλών τραυματίστηκε έχοντας προλάβει να αγωνιστεί σε μόλις τρια παιχνίδια (11 π.) ενώ για τους «ερυθρόλευκους»  ηγούνται οι έμπειροι Παναγιώτης Κιγμέτογλου, Λευτέρης Γαλανίδης, Δημήτρης Καλαμπάκας και Νεκτέριος Μάρουσιτς. Στα μείον η εντός έδρας ήττες από Μαχητές Πευκών και Πανσερραϊκό.

Στα συν το διπλό στην Γέφυρα και η άνετη νίκη απέναντι στον Μακεδονικό.

   
Αίας Ευόσμου Ρεκόρ 9-2
ΚΣ Γέφυρας (εκτός) 75-71
Μακεδονικός (εντός) 77-60
Μαχητές (εντός) 78-81
Με ομάδες πεντάδας :  Ρεκόρ 2-1

Μακεδονικός

Ο Μακεδονικός έχει αντιμετωπίσει και τους τέσσερις αντιπάλους του, με το 3-1 να λογίζεται ως θετικό πρόσημο. Η ομάδα του Σάββα Ντολόπουλου έχει κερδίσει και τα τρία ντέρμπι στην έδρα της, με την μεγάλη νίκη να έρχεται με αντίπαλο τον ΚΣ Γέφυρας, καθώς χρειάστηκε μια μεγάλη ανατροπή,

Ηγέτης αυτής της ομάδας είναι ο Θωμάς Αμπαράς, ενώ μεγάλη βοήθεια προσφέρουν τα αδέλφια Φλιάτη, ο Νίκος Αζίζης και ο έμπειρος σέντερ, Γιώργος Γιωργάκης.

Στα μείον η βαριά ήττα από τον Αία στον Εύοσμο και η εντός έδρας ήττα από τον Λεύκιππο Ξάνθης. 

Μακεδονικός Ρεκόρ 9-2
Μαχητές (εντός) 60-58
Ερμής Λαγκαδά (εντός) 76-52
Αίας Ευόσμου (εκτός) 60-77
ΚΣ Γέφυρας (εντός) 66-65
Με ομάδες πεντάδας :  Ρεκόρ 3-1

ΚΣ Γέφυρας

Οι «πορτοκαλί» της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο το Στρατώνι, το οποίο μετρούσε 11 συνεχόμενες χρονιές στην Β' Εθνική, πριν παραχωρήσει τη θέση του στην Αρετσού Καλαμαριάς.

Ο ΚΣ Γέφυρας μετράει έξι συνεχόμενες σεζόν στην κατηγορία και σίγουρα θα ήθελε να ξεφύγει και να βρεθεί στην Α2. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της οικονομικής υπέρβασης τις δυο τελευταίες σεζόν, όπου στο ρόστερ βρίσκονται παίκτες όπως οι Γιώργος Μπρόζος, Σταμάτης Μπένας, Δημήτρης  Χατζηκυριακίδης, Δημήτρης Καλαϊτζίδης και Φίλιππος Καλογιαννίδης.

Μάλιστα, μια αγωνιστική πριν κλείσει ο γύρος ήρθε και η αλλαγή προπονητή, με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να επιστρέφει στους πάγκους, και να οδηγεί τη νέα του ομάδα σε ουσιαστικό διπλό στα Πεύκα. Ο έμπειρος τεχνικός αντικατέστησε τον Ανδρέα Καραπιπερίδη.

Στα μείον οι ήττες από Αία (εντός) και Μακεδονικό (εκτός), με την δεύτερη ήττα να είναι οδυνηρή, καθώς οι «πορτοκαλί» προηγήθηκαν και με +15 πόντους. Η τρίτη ήττα ήρθε σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Ξάνθη από τον Λεύκιππο, που ολοκληρώθηκε μετά από δυο παρατάσεις.

ΚΣ Γέφυρας Ρεκόρ 8-3
Ερμής Λαγκαδά (εκτός) 72-59
Αίας Ευόσμου (εντός) 71-75
Μακεδονικός (εκτός) 65-66
Μαχητές (εκτός) 67-47
Με ομάδες πεντάδας :  Ρεκόρ 2-2

Ερμής Λαγκαδά

Οι «πράσινοι» έχουν να βρεθούν στην Α2 από την σεζόν 2014-2015, σε μια κατηγορία στην οποία είχαν επταετή συνεχόμενη παρουσία. Την τρέχουσα σεζόν, και με τον Γιώργο Κυρούδη στον πάγκο του, ο Ερμής πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία του μετά τον υποβιβασμό του, ενώ αποτελεί την ομάδα της πεντάδας με τα λιγότερα παιχνίδια.

Ωστόσο, η εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τον ΚΣ Γέφυρας και η βαριά ήττα στη Νεάπολη από τον Μακεδονικό αποτελούν ως αυτή τη στιγμή τροχοπέδη, με το πρωτάθλημα ωστόσο να έχει πολύ δρόμο. 

Για τον Ερμή ηγείται ο έμπειρος και ποιοτικός σκόρερ, Σάββας Χρυσόπουλος, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι Κωνσταντίνος Μήνου, Χάρης Πλιούκας, Παναγιώτης Λογοθέτης, Χάρης Πλιούκας, Θάνος Καμαριώτης και Σωκράτης Γκέλιος.

Ερμής Λαγκαδά Ρεκόρ 8-2
ΚΣ Γέφυρας (εντός) 59-72
Μακεδονικός (εκτός) 52-76
Μαχητές (εκτός) 73-65
Με ομάδες πεντάδας :  Ρεκόρ 1-2

Μαχητές Πειραματικό Πευκών

Οι Μαχητές ξεκινώντας το πρωτάθλημα δεν είχαν στόχο την άνοδο, καθώς για μια ακόμη χρονιά προωθούν το νεανικό στοιχείο.

Ωστόσο, για μια ομάδα που την τελευταία δεκαετία γράφει την δική της ιστορία, το αποτέλεσμα παίζει πάντα ρόλο, και έτσι με τον Γιάννη Χατζούλη να κάνει εξαιρετική δουλειά, οι Μαχητές βρίσκονται κοντά στην κορυφή.

Στα συν το μεγάλο διπλό στον Εύοσμο με αντίπαλο τον Αία, ένα αποτέλεσμα που άλλαξε τα δεδομένα στον όμιλο, αλλά και η ανατροπή απέναντι με τον Λεύκιππο. Στα μείον οι τρεις ήττες από τους πρωτοπόρους.

Στην προσπάθεια των Μαχητών ηγούνται οι Δημήτρης Γεωργίου, Γιώργος Νότης, Τίμος Πετράκης, Γιάννης Κόνσουλας και Ορέστης Ματενίδης.

Μαχητές Πευκών Ρεκόρ 7-3
Μακεδονικός (εκτός) 58-60
Ερμής Λαγκαδά (εντός) 65-73
Αίας Ευόσμου (εκτός) 81-78
ΚΣ Γέφυρας (εντός) 47-67
Με ομάδες πεντάδας :  Ρεκόρ 1-3



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ