19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (3ος) : Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Η 8η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Θανάσης Σιπητάνος (1,85 - 23 ετών) [Πρωτέας Γρεβενών]

Καθοριστική νίκη στην μάχη της παραμονής πέτυχε ο Πρωτέας Γρεβενών στον Βόλο καταφέρνοντας να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 89-85. Καθοριστικός για το συγκρότημα του Νίκου Χασιώτη ήταν ο Θανάσης Σιπητάνος, ο οποίος πραγματοποιεί καλή σεζόν στην τρίτη του ομάδα σε επίπεδο Β' Εθνικής, μετά τους Μαχητές Πευκών και την Δόξα Λευκάδας. Συγκεκριμένα ο 23χρονος γκαρντ είχε 21 πόντους με 1 τρίποντο, και καθοριστική παρουσία.

2.Ντίνος Νικολόπουλος (1,84 - 33 ετών) [ΑΓΣ Ιωαννίνων]

Νίκη ορόσημο αναφορικά την μάχη της παραμονής πέτυχε ο ΑΓΣΙ επικρατώντας στο νήμα της Αναγέννησης στην Καρδίτσα με 79-78. Κορυφαίος σε ένα ακόμη παιχνίδι για την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη ήταν ο Ντίνος Νικολόπουλος, ο οποίος δείχνει να έχει πάρει από το χεράκι τους Ηπειρώτες. Ο 33χρονος γκαρντ αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα των γηπεδούχουν, έχοντας συνολικά 27 πόντους με 4 τρίποντα

3.Τάσος Δημητριάδης (2,04 - 38 ετών) [Ερμής Σχηματαρίου]

Ο Ερμής έσπασε το αήττητο των Ίκαρων Τρικάλων επικρατώντας με 84-74 στο Σχηματάρι, βάζοντας φωτιά στην τριπλή μάχη ανόδου. Κορυφαίος για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Τάσος Δημητριάδης, ο οποίος βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας από τη Βοιωτία. Ο πολύπειρος φόργουορντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 31 πόντους και 2 τρίποντα.

4.Δημήτρης Δέσπος (2,10 - 45 ετών) [Αίολος Τρικάλων Γόμφοι]

Ο Αίολος πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στα Ιωάννινα από το IBC, και παρέμεινε σταθερά σε πορεία πρωταθλητισμού. Οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 65-64 σε μια επιτυχία από αυτές που τις περισσότερες διαφορές κάνουν την διαφορά σε ομάδες που κυνηγούν ανόδους. Αυτός που καθάρισε την «μπουγάδα» δεν ήταν άλλος από τον βετεράνο σέντερ, Δημήτρη Δέσπο, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους και είχε και το καθοριστικό γκολ-φάουλ στο κλείσιμο της αναμέτρησης.

5.Σάββας Μανούσος (2,08 - 36 ετών) [Μελίκη]

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίσε η ομάδα της Ημαθίας, καταφέροντας μάλιστα να φύγει με το διπλό από τον Παλαμά, βυθίζοντας μαζί της ουσιαστικά τους Τιτάνες. Η νίκη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς στη συγκεκριμένη έδρα έχουν ηττηθεί ομάδες όπως η Νίκη Βόλου και ο Εσπερος Λαμίας. Κορυφαίος παίκτης για τον ΓΑΣ Μελίκης δεν ήταν άλλος από τον πολύπειρο και ποιοτικό ψηλό, Σάββα Μανούσο, ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε αντίπαλο, σκοράροντας 40 πόντους.

Προπονητής

Γιάννης Σοφογιάννης (Έσπερος Λαμίας)

Η ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να κερδίσει αρκετά παιχνίδια με οριακό τρόπο στη Λαμία, αλλά τη μεγάλη της νίκη, και με τον ίδιο τρόπο την πέτυχε στη Νέα Ιωνία, επικρατώντας με 63-62 της Νίκης Βόλου. Η επιτυχία, αλλά και η φετινή πορεία που οδηγεί τον Έσπερο στην 4η θέση με ρεκόρ 5-2, πιστώνεται στον Γιάννη Σοφογιάννη, δηλαδή τον άνθρωπο που οδηγεί όλα αυτά τα χρόνια τη συγκεκριμένη ομάδα.

photo : stereabasket.gr  (photo Γ. Δαλιάνης).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ