18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (3ος) : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Η 6η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει

1. Λευτέρης Ζαρμακούπης (1,91 – 23 ετών) [Ερμής Σχηματαρίου]

Μόνιμη θέση στην στήλη με την κορυφαία πεντάδα διεκδικεί ο Λευτέρης Ζαρμακούπης, ο οποίος πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία, και αποτελεί έναν από τους λόγους της πορείας πρωταθλητισμού που διάγει ο Ερμής Σχηματαρίου. Στη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τον Έσπερο Λαμίας ο 23χρονος εκρηκτικός γκαρντ σκόραρε 25 πόντους με 1 τρίποντο, όντας ουσιαστικά ασταμάτητος.

2.Μπάμπης Μουρατίδης (1,90 - 35 ετών) [IBC Ιωαννίνων]

Στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε το IBC το οποίο με ένα καταπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου. Κομβικός για την ομάδα της Ηπείρου ήταν ο πολύπειρος σκόρερ, Μπάμπης Μουρατίδης, ο οποίος μετά τη Σάμο βρέθηκε στα Ιωάννινα, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν απλά ασταμάτητος, έχοντας 29 πόντους με 7 τρίποντα.

3.Βαλάντης Κουρτίδης (2,03 - 20 ετών) [Δόξα Λευκάδας]

Ο Βαλάντης Κουρτίδης αποτέλεσε μια από τις πλέον ηχηρές μεταγραφές της τρέχουσας περιόδου στην Β' Εθνική, με τον αθλητή που ξεκίνησε από την Ασπίδα Ξάνθης, να έχει συμμετοχές σε Άρη, Δάφνη Δαφνίου και Ολυμπιακό στην Α2, για να βρεθεί φέτος στη Λευκάδα, και να αποτελεί έναν εκ των ηγετών της ομάδας του Γιώργου Ζαφειρούδη. Έτσι, στη νίκη της ομάδας του με τον ΑΓΣΙ ο διεθνής με τις μικρές αθλητές φόργουορντ, σκόραρε 27 πόντους με 3 τρίποντα.

4.Παναγιώτης Σπηλιόπουλος (2,02 - 30 ετών) [IBC Ιωαννίνων]

Κοινή πορεία με τον Μπάμπη Μουρατίδη έχει ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, με τους δυο τους να έχουν βρεθεί σε Ακράτα και Σάμο, και πλέον στο IBC. Αυτή τη φορά βρέθηκαν και στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής, με τον έμπειρο φόργουορντ να ακολουθεί τον σκόρερ της ομάδας του, και να «βομβαρδίζει» το καλάθι του Ολυμπιακού Βόλου, ολοκληρώνοντας τη συγκεκριμένη αναμέτρηση με 24 πόντους και 6 τρίποντα.

5.Γιάννης Παπαχρήστος (Ίκαροι Τρικάλων) [1,92 – 41 ετών]

Ο συγκεκριμένος αθλητής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς στα 41 του χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται ως έφηβος, και να ακολουθεί πορεία πρωταθλητισμού. Ο Γιάννης Παπαχρήστος αποτελεί έναν από τους αθλητές που έχουν συνδέσει βαθιά το όνομα τους με το Θεσσαλικό μπάσκετ, και στην σημαντική νίκη της ομάδας του στον Παλαμά απέναντι στους επικίνδυνους Τιτάνες είχε 26 πόντους με 3 τρίποντα.

Προπονητής

Νίκος Οικονόμου (Ερμής Σχηματαρίου)

Πρωταθλητισμό πραγματοποιεί την τρέχουσα σεζόν ο Ερμής Σχηματαρίου, ο οποίος ουσιαστικά διάγει την καλύτερη στιγμή της ιστορίας του.Βασικό ρόλο σε αυτή την πορεία έχει ο Νίκος Οικονόμου, ο οποίος έχει βρει την Ιθάκη του στη Βοιωτία, και στο ντέρμπι της ΕΣΚΑΕ, ο Ερμής έδειξε την ανωτερότητα του ως ομάδας, επικρατώντας με άνεση του Εσπέρου Λαμίας.

Photo : epirusbasket.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ